OLED is de nieuwe tv-standaard

LG Electronics is een vooraanstaande producent van onder andere televisies, witgoed, monitoren en smartphones. Het innovatieve bedrijf is er als enige in geslaagd om OLED-tv-panelen te produceren. “Een kwestie van visie en volharding.”

LG Electronics is een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Een eigenschap die het bedrijf in 2017 prominenter uit zal gaan dragen. “We gaan voor ware innovatie”, vertelt commercieel directeur Bas Dekker van LG Nederland. “Dus geen cosmetische aanpassingen, maar echt grote stappen voorwaarts maken om nieuwe standaarden te zetten – van de LG Styler tot de Ultra Wide Monitor. Onze strategie werkt. Onlangs heeft Apple aangekondigd om geen eigen monitors meer te maken, maar verder te gaan met 4K- en 5K-beeldschermen van LG.”

 

OLED-tv

LG is de onbetwiste marktleider in OLED-tv. “OLED is een ware revolutie”, vertelt Dekker. “Met deze lichtbron kan, in tegenstelling tot bij regulier led, iedere afzonderlijke pixel oplichten of perfect op zwart blijven staan. En dan hebben we het over zo’n 33 miljoen zelfoplichtende pixels. We zijn al een langere periode bezig geweest om OLED te perfectioneren en brengen OLED-tv’s sinds 2013 op de consumentenmarkt. We hebben toen al onze kaarten op deze techniek gezet, omdat we erin geloofden dat we hiermee de ultieme kijkervaring zouden creëren.”

Deze visie, durf en volharding hebben LG geen windeieren gelegd. Het bedrijf heeft als enige de OLED-techniek voor televisieschermen geoptimaliseerd gekregen. Reden waarom enkele tv-fabrikanten in september op de IFA, de grootste Europese elektronicabeurs in Berlijn, aankondigden om OLED-tv’s op de markt te brengen met door LG geleverde OLED-panelen. Dekker: “Het is toch de ultieme waardering als concurrenten je schermen afnemen omdat ze beseffen dat OLED the next step is.”

 

Awards

LG heeft al vele awards in de wacht gesleept voor haar OLED-tv’s, zoals de ‘Tech Award 2016 voor beste tv’. Volgens Dekker wordt de OLED-tv door experts, retailers en resellers als nieuwe standaard beschouwd. “Ook recensenten reageren enthousiast. Net als de consument. De laatste kwartalen is de verkoop van OLED-tv’s in Nederland flink gestegen. En daar zijn we trots op. Nederlanders omarmen nieuwe ontwikkelingen namelijk alleen als ze echt toegevoegde waarde hebben. Met OLED-tv zijn we erin geslaagd om het natuurgetrouwe beeld te creëren dat regisseurs voor ogen staat. Een revolutie die eigenlijk iedereen moet ervaren.”

OLED is de nieuwe tv-standaard

Recente stories