‘Lokale aanwezigheid is onze kracht’

Door overnames en autonome groei verdrievoudigde ilionx de afgelopen twee jaar. Het portfolio is uitgebreid en extra branchespecifieke kennis werd in huis gehaald. CEO Jan Veltman deelt zijn strategie en ambities. Over lokale kracht, focus op verticals en een eigen coronadashboard.

‘Lokale aanwezigheid is onze kracht’

Veltman staat pas sinds kort aan het roer van ilionx. Begin oktober nam hij de leiding over van medeoprichter Wiebe de Boer. “Wat me aanspreekt aan ilionx is de duidelijke strategie die is gekozen. Focussen op een aantal domeinen en je daar echt in willen onderscheiden. Met als doel de logische keuze te zijn voor organisaties die op zoek zijn naar een IT-kennispartner.”

Zorg is een van die domeinen. “Door de overname van ICTZ vorig jaar zijn we met zeven van de tien ziekenhuizen als klant een toonaangevende speler in deze markt”, vertelt Veltman. “Daarnaast richten we ons op zowel lokale als landelijke overheden en sectoren als retail en finance. Het verder vormgeven van de groei van verticals is mijn streven.”

‘In businessconsulting draait het erom dat je verder denkt over de rol van IT’

Fijnmazigheid

“Onze lokale aanwezigheid is onze kracht”, vertelt Veltman. “Onze ruim negenhonderd medewerkers zitten verspreid over het hele land op acht verschillende locaties. We hebben dus altijd mensen dicht bij de klant. Die fijnmazige dienstverlening werkt. Tegelijkertijd kunnen we met een breed inzetbaar portfolio en landelijke dekking langdurige klantrelaties verder uitbouwen.”

Klanten worden door ilionx geholpen om voorop te blijven lopen, door vooruit te denken en altijd een paar stappen extra te zetten. “Het is belangrijk om ook altijd meteen de vervolgvraag te stellen”, zegt Veltman. “In businessconsulting draait het erom dat je verder denkt over de rol van IT, de implementatie ervan en innovatiekansen die zich aandienen. Hoe laat je een applicatie landen in de bestaande infrastructuur en bij gebruikers? Maar ook: hoe speel je in op trends zoals connected customers?”

Coronadashboard

Innovatie is een speerpunt voor ilionx, zeker ook in de huidige coronacrisis. Sterker nog: het bedrijf bouwde mee aan het eerste Nederlandse dashboard dat met grote zekerheid voorspelt waar lokale oplevingen van coronabesmettingen kunnen plaatsvinden. “Zoiets is een combinatie van een vraag uit de markt en zelf actief meedenken”, aldus Veltman. “Regionale risico’s worden gevisualiseerd in dit forecastmodel dat samen met TU Eindhoven, Mezuro en Universiteit Utrecht is ontwikkeld.”

Mvo-beleid

Maatschappelijk relevant zijn en ertoe doen, dat is wat ilionx actief omarmt. “We vinden het belangrijk om dit met medewerkers en klanten uit te werken”, legt Veltman uit. “Ons mvo-beleid is gebaseerd op de indicatoren uit de alom bekende MVO Prestatieladder. We zijn straks hoogstwaarschijnlijk het eerste Nederlandse bedrijf dat door TÜV is gecertificeerd op de nieuwe 3.0-norm.”

Recente stories