Ibis kiest voor cloudoplossing IaaS CloudNL

Ibis, softwareontwikkelaar voor de bouwsector, kiest voor de 100% Nederlandse cloudoplossing van KPN. De klanten van Ibis willen een slagvaardige ICT-omgeving, maar stellen zeer hoge eisen aan veiligheid en compliance. In KPN heeft Ibis de partner gevonden om aan deze vraag te voldoen.

Ibis is met 2.400 klanten en 25.000 gebruikers het grootste softwarehuis voor de bouw- en vastgoedsector in Nederland. “Voor onze klanten is ICT van levensbelang, maar tegelijkertijd wordt het beheer steeds ingewikkelder en kostbaarder”, zegt Jeroen van de Laar, managing partner bij Ibis. Sinds een paar jaar neemt Ibis daarom de zorg voor ICT-infrastructuur van steeds meer klanten over. “Ze vragen daar gewoonweg om.”

Razendsnelle updates, geen onderhoud, instant support en altijd de nieuwste technologie. Dat is de kracht van de cloud. “Woningcorporaties, projectontwikkelaars, lokale overheden. Ze willen allemaal af van hoge investeringen en complex beheer.” Ibis speelt hier al langer op in door gebruik te maken van cloudoplossingen. Toch wagen nog maar weinig bedrijven de sprong. “Is de cloud wel veilig?” Dat is volgens Van de Laar de vraag waar alles om draait. “Iedereen aarzelt en kijkt bij elkaar de kat uit de boom.”

Grote projecten, grote maatschappelijke en financiële belangen, zeker met de bouwfraude nog vers in het geheugen. Niet verwonderlijk dat de bouwsector zware eisen stelt voor databescherming, passend bij strikte wet- en regelgeving. Van de Laar: “We zagen al snel in, dat het ons aan schaalgrootte ontbrak om ons aan dat zware risicoprofiel te conformeren. Dat is voor ons gewoonweg te duur.” Om te voldoen aan de compliance vraag van hun klanten wendde Van de Laar zich tot KPN.

KPN kan die veiligheid wél regelen en documenteren waardoor Ibis richting haar klanten aan kan tonen te voldoen aan wet- en regelgeving. “Met IaaS CloudNL kunnen we garanderen dat de data van onze klanten in Nederlandse datacentra opgeslagen is en volledig onder Nederlands beheer valt. Samen met de veiligheidsmaatregelen van KPN, voldoen we daarmee aan de strenge eisen van onze branche.” Dit wordt aangetoond door de rapportages die KPN over compliance verstrekt. Tegelijkertijd biedt IaaS CloudNL voor Ibis nieuwe kansen. “We kunnen nu onze bestaande klanten beter van dienst zijn. En we halen nieuwe klanten binnen die óók die hoge veiligheid willen. De markt kijkt naar ons. Wij lopen hiermee voorop in Nederland.”

Ibis kiest voor cloudoplossing IaaS CloudNL

Recente stories