Geluk en groei

OGD heeft als missie om de favoriete ICT-dienstverlener van Nederland te worden. Het bedrijf wil klanten, maar óók de eigen werknemers blij maken en laten groeien. Als OGD’er krijg je daarom volop scholingsmogelijkheden en werk je bij een inventief en gezellig bedrijf.

Geluk en groei

“Bij OGD heb je een ongelimiteerd opleidingsbudget”, zegt HR-adviseur Janice Amirullah. “Je mag iedere cursus volgen, mits deze bijdraagt aan onze dienstverlening. Bijna alle opleidingen worden intern verzorgd. Vorig jaar gaven 83 OGD’ers ruim 170 trainingen aan bijna 730 collega’s. Onze opleiders dragen theoretische kennis over, maar ook praktijkervaring. Dankzij onze eigenzinnige aanpak groeien IT’ers snel naar een hoger niveau. We zien dit terug in de zeer positieve evaluaties die OGD’ers aan de interne trainingen geven.”

‘Ongelimiteerd leren en kennis verspreiden; dat tekent de OGD’er’

Cloudacademy

Het OGD-opleidingsprogramma is een mix van korte en langere trainingen op onderwerpen als AI, security en coding, maar ook soft skills en werkmethodieken. “Om te monitoren wat in de markt speelt en welke kennis relevant blijft, hebben we de OGD-techradar ontwikkeld”, zegt CTO Rik van Berendonk. “Dit kompas beïnvloedt onze strategische keuzes, maar ook de inhoud van ons opleidingsprogramma. De techradar heeft begin dit jaar geleid tot de start van onze Cloudacademy, een tweejarig traineeship. Een aantal OGD’ers volgt daarin één dag per week cursussen; de andere dagen draaien ze mee in een van onze zes cloudteams, waarbij ze gecoacht worden door onze meest ervaren cloudspecialisten.”

Jezelf zijn

“De gemiddelde leeftijd binnen OGD ligt rond de dertig”, zegt Van Berendonk. “Er heerst hier een jonge cultuur, vergelijkbaar met die van een start-up – je kunt helemaal jezelf zijn. De organisatie is open en plat. Tijdens de vrijdagmiddagborrel op het hoofdkantoor in Delft zit iedereen bij elkaar: van helpdeskmedewerker tot CEO.”

“We hebben een Play Hard-commissie die alle activiteiten organiseert”, vult Amirullah aan. “Denk aan een taartenbakwedstrijd, een bierproeverij en Open Mic Nights. Ook doen we mee aan fysieke uitdagingen als de Strong Viking Hills Edition. OGD heeft vijf vestigingen waar ongeveer 1200 mensen werken. Om verder te groeien zoeken we starters die snel willen groeien, maar ook ervaren IT’ers die nu eens écht klanten blij willen maken. Maak een afspraak als je de unieke OGD-cultuur zelf wilt ervaren.”

Eigenwijze collega's met een passie voor techniek

Recente stories