Focus op toegevoegde waarde

T-Systems slaat meer en meer de brug tussen business en IT. Het internet of things (IoT) gaat veel verder dan het verbinden van dingen. “Wij ontzorgen organisaties op het gebied van IoT door onze diensten ‘end to end’ als managed services aan te leveren.”

Focus op toegevoegde waarde

Sake Algra, Managing Director T-Systems Nederland: “De vraag die wij steeds stellen is: hoe kunnen wij klanten helpen om hun business te verbeteren in het digitale tijdperk? In onze visie gaat het over organisaties die hun dienstverlening willen en moeten digitaliseren om te groeien. In plaats van dat klanten zelf op zoek moeten naar losse componenten, die ze aan elkaar moeten koppelen én daarna zelf beheren, leveren wij end-to-endservices. Ofwel: volledig beheerde IoT as a Service. Wij vervullen een centrale rol. Onze schaalgrootte biedt de betrouwbaarheid met een stabiele basis vanuit infrastructuur, hosting en onze clouddienstverlening.

‘Wij richten ons bij IoT op: as a service’

We geloven in samenwerking. In sterke, industriegerichte, specifieke ecosystemen, waarbij de krachten en expertise van de partijen samenkomen. Zo kunnen we organisaties beter ondersteunen in de primaire processen en innovatie. Onze Smart Parking-oplossing is een mooi voorbeeld van een samenwerking met verschillende partijen, zoals Dura Vermeer (bouw) en Nedap en T-Mobile. Wij zijn de partij die het managen van platformen, security en de service-integratie van alle onderdelen op zich neemt.”

 

Technologisch kan alles

Algra: “Op het vlak van ICT-dienstverlening, cloud en digitale transformatie onderscheiden we ons écht. Geloof me, er is geen enkele partij in Nederland die kan wat wij kunnen! Moederorganisatie Deutsche Telekom is, volgens onderzoeksbureau Ovum, de koploper in het verbinden van de juiste partijen rondom Smart City-projecten. Dat biedt voor ons tal van mogelijkheden. Als wij met klanten praten over IoT en waarde willen toevoegen, slaan we de brug tussen business en IT. Technologisch kan alles. Het gaat veel meer om het ontwikkelen van bruikbare toepassingen. In kleinschalige en laagdrempelige Design Thinking-workshops pakken we dit op een heel pragmatische manier op en willen we een oplossing binnen afzienbare tijd geïmplementeerd zien.”

5G

“We zien de toekomst rooskleurig tegemoet. Deutsche Telekom loopt zowel in Europa als Amerika voorop met zijn narrowband IoT-netwerk. Hierdoor kunnen we bedrijven op internationale schaal ondersteunen met het ontwikkelen van relevante IoT-oplossingen en gezamenlijk de beste strategie bepalen. En nu 5G eraan komt, ontstaat er een nieuwe versnelling. Meer data, nieuwe toepassingen en nog meer mogelijkheden.”

Perfect gepositioneerd om een centrale rol te nemen in de IoT ecosystemen

Brug slaan tussen business en IT

Narrowband IoT: Krachtige, internationale en kostenefficiënte oplossing

Recente stories