Digitale en businesstransformatie gaan hand in hand

Sinds de introductie van de pc zit Herman Veenstra al in de ICT. Sinds enkele jaren is hij actief bij MijnDomein, een hostingprovider die kleine ondernemers helpt om de stap naar digitale aanwezigheid te zetten. Want ook de spreekwoordelijke bakker op de hoek kan niet meer zonder. “Sinds corona is digitale aanwezigheid voor kleine ondernemers dé manier geworden om lokaal bestaansrecht te houden én de vleugels uit te slaan.”

Digitale en businesstransformatie gaan hand in hand

“Wij bieden als platformleverancier alle diensten die voor die kleine ondernemer, zoals een winkelier of horecaondernemer, het containerbegrip digitale transformatie naar de werkelijkheid vertalen. In de praktijk betekende dat tot voor een paar jaar geleden vooral een website en een domeinnaam, een digitaal uithangbordje.”

Binnen de online dynamiek die al sinds 2003 speelt, heeft de coronapandemie volgens Veenstra echter een enorme verandering en versnelling van de digitale transformatie teweeggebracht die ook die winkelier en horecaondernemer heeft meegesleurd.

‘We zijn een onestopshop voor de digitale starter geworden’

Digitale starters

Veenstra: “Vaak waren dit digitale starters die eerder totaal niet stilstonden bij nut en noodzaak van digitale transformatie. Zoals een winkelier die tijdens de lockdowns zijn deuren moest sluiten en opeens een bestelsite met ‘click en collect’ moest optuigen om toch nog wat inkomsten en klanten vast te houden.”

Reden voor MijnDomein om die digitale starters een simpel platform aan te bieden om ze stap voor stap aan de hand te nemen in deze digitale reis. Niet alleen voor het leveren van een hostingpakket, maar voortaan ook om een website te maken om klanten te kunnen blijven bedienen. “Daarmee zijn we een volledige onestopshop voor de digitale starter geworden en inmiddels de grootste websitebouwer van Nederland.”

Belangrijk daarbij is om het simpel, transparant en betaalbaar te houden. Bijvoorbeeld met een startbedrag van 49 euro, inclusief een website. Dat in combinatie met eerdergenoemde onestopshopping en ontzorging – ook onderhoud, security en beheer – werkt volgens Veenstra, gezien het grote aantal nieuwe klanten.

Digitale en businesstransformatie

“Inmiddels kijken veel ondernemers ook vooruit. Digitale aanwezigheid biedt bijvoorbeeld die winkelier met een lokaal klantenbestand de mogelijkheid om zijn of haar vleugels regionaal of zelfs landelijk uit te slaan. Om nieuwe kansen te benutten waar ze nooit eerder aan hadden gedacht. Dát, meer nog dan compensatie van omzetverlies, is waar digitale transformatie echt om gaat. Het geeft hen lokaal bestaansrecht én laat hen verder kijken. Zo gaan digitale en businesstransformatie hand in hand.”

Recente stories