Dienstverlening voor een groene toekomst

Personeelstekort, energietransitie, digitalisering, regelgeving: de installatiebranche en de industrie staan voor grote uitdagingen. Technische Unie, een familiebedrijf met 2300 betrokken medewerkers, ondersteunt met innovatieve dienstverlening, maatwerk en een focus op verbinding, efficiëntie en faalkostenreductie.

Dienstverlening voor een groene toekomst

“In een wereld waar groen de norm is, onderhouden we hechte relaties met klanten en leveranciers om samen duurzame oplossingen te realiseren”, vertelt Aert Scheffers, Verkoop Directeur. “Samen met onze leveranciers voorzien we installerend en industrieel Nederland van hoogwaardige materialen. Dat doen we precies op de juiste tijd en precies op de juiste plek. Onze logistieke dienstverlening is gericht op het verminderen van vervoersbewegingen en uitstoot. We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om onze CO2-uitstoot te verminderen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Door leveranciers en klanten bij deze zoektocht te betrekken, maken we samen de keten groener en efficiënter.”

Dienstverlening is de sleutel
“We begrijpen dat onze klanten worden geconfronteerd met de uitdagingen van een tekort aan personeel, de roep om verduurzaming en aangescherpte regelgeving”, aldus Juriun Vormeer, Manager Business Development Diensten. “Om de installatiebranche en industrie te ondersteunen in deze snel veranderende wereld, bieden we een gevarieerde reeks diensten en totaaloplossingen. We blijven nieuwe oplossingen ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Daarnaast optimaliseren we onze bestaande dienstverlening. We bieden een breed en diep assortiment, delen kennis en inspireren met integrale oplossingen, en voegen waarde toe met onze digitale dienstverlening en uitgekiende installatielogistiek.”

‘Samen met leveranciers en klanten maken we

de keten groener en efficiënter’

Een ongekend assortiment
“Technische Unie onderscheidt zich door haar brede en diepe assortiment”, weet Aert. “Met meer dan 2,5 miljoen producten bieden we een ruime selectie aan elektrotechnische en klimaattechnologische oplossingen. Wat ons uniek maakt, is dat we meer dan honderdduizend van deze producten op voorraad hebben. Dit stelt ons in staat om onze klanten snel en efficiënt te bedienen, zonder lange levertijden. Bovendien blijven we ons assortiment voortdurend vernieuwen en aanpassen aan de nieuwste ontwikkelingen in de markt. We leveren niet alleen producten, maar ook oplossingen die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van onze klanten.”

Kennis en inspiratie
“Het delen van kennis en inspiratie is essentieel voor het bieden van toegevoegde waarde aan onze klanten”, aldus Juriun. “Daarom delen onze specialisten hun kennis op verschillende gebieden, zoals verlichting, duurzaamheid en werktuigbouwkunde en denken ze merkoverstijgend mee. Omdat we begrijpen dat actuele kennis cruciaal is in de installatie en industrie, bieden we diverse opleidingsmodules aan in ons eigen opleidingscentrum, TU Campus. Daarnaast ontwikkelen we inspiratiecentra waar overkoepelend en oplossingsgericht denken centraal staan. Hier laten we geïntegreerde technologische oplossingen zien die relevant zijn voor verschillende sectoren. Door nauw samen te werken met onze belangrijkste leveranciers creëren we een inspirerend platform waarbij we kennis in de keten samenbrengen om met klanten én leveranciers tot duurzame oplossingen te komen.”

Digitaal dienstverlenend
“Behalve met opleiden, adviseren en inspireren ondersteunen we de installatie en industrie met onze digitale dienstverlening”, vervolgt Aert. “Dankzij ‘System 2 System’-koppelingen plaatsen onze klanten bestellingen vanuit hun eigen ERP-systeem. Dit leidt tot minder fouten, tijdwinst en een efficiënter bestel- en administratieproces. Ook ondersteunen we onze klanten bij het maken van duurzame materiaalkeuzes. Dit doen we door inzichtelijk te maken welke producten energie of water besparen en welke producten beschikken over een circulair certificaat. Met online advies- en configuratietools zoals laadpalenkeuzehulp, groepenkastconfiguratoren en warmtepompwijzers vereenvoudigen we het selectieproces.”

Uitgekiende installatielogistiek
Juriun: “Installatielogistiek speelt een grote rol in het efficiënt laten verlopen van installatieprojecten. Door installatiematerialen tot op ‘de hak’ van de monteur te leveren, verhogen we de hands on tool time en verlagen we voorraadkosten. Technische Unie levert het materiaal en zorgt voor de inrichting en het beheer van magazijnen, containers en andere hulpmiddelen op de bouwplaats. We leveren bovendien maatwerkdiensten, zoals kitting, prefab, tijdslevering en projectlevering. Dit zorgt voor minder verspilling en een forse CO2-reductie.”

“Samenvattend staan we klaar voor versnelling richting een duurzame toekomst”, stelt Aert. “De wereld is een mooie plek en dat moet zo blijven. Daar maken onze medewerkers zich hard voor. Iedere dag weer!”

Recente stories