De transitieversnellers

BDR Thermea Group is de naam achter gerenommeerde Europese klimaattechniekmerken als Remeha, Baxi en De Dietrich, en speelt een grote rol in de energietransitie. CEO Tjarko Bouman vertelt daar graag meer over.

De transitieversnellers

“In Europa moet de komende jaren een enorme transitie plaatsvinden naar warmtepompen, hybridewarmtepompen, warmtenetwerken en waterstoftoepassingen. Als BDR Thermea Group spelen wij daar een cruciale rol in. Niet alleen met ons brede productaanbod, maar ook door de overheid advies te geven. Je kunt als overheid wel zeggen dat iedereen aan de warmtepomp moet in 2026, maar dat is niet altijd de beste oplossing. We werken in de huizen van miljoenen eindgebruikers. We kunnen overheden dan ook goed adviseren welk beleid in de praktijk het best is. Daarom werken we ook intensief samen met overheden, woningcorporaties en de gehele sector om de drempels voor de energietransitie te verlagen”, aldus Bouman.

“Ook investeren we veel in nieuwe technieken die de energietransitie versnellen. Onze R&D-centra in Nederland, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk richten zich daarbij op zowel de consumentenmarkt als zakelijke toepassingen. Een goed voorbeeld is de ontwikkeling van een app voor installateurs die de installatietijd van warmtepompen met twee uur verkort. Je kunt je voorstellen wat dat bij grootschalige projecten voor tijdwinst oplevert. Tot slot wil ik onze trainingscentra noemen. Elk jaar leiden we in Europa zo’n 40.000 gekwalificeerde installateurs op. Zeker gezien de krapte op de arbeidsmarkt is dat een absolute must om in de energietransitie geen vertraging op te lopen. Zo zoeken we continu naar oplossingen die goed zijn voor de consument, maar ook voor de samenleving.”

Recente stories