De snel veranderende ‘wereld van werk’

Bij Randstad staan mensen centraal. “Het is het mooiste bedrijf van Nederland: authentiek, warm én ondernemend”, zegt Frank Coster, CIO bij Randstad Groep Nederland. “We zetten data zo in, dat de menselijke intelligentie én intuïtie de juiste match weten te realiseren.”

De snel veranderende ‘wereld van werk’

“Randstad is het uitzendbureau, maar óók een zelfstandig bedrijf met ondersteunende units. Randstad Groep Nederland bestaat uit drie brands: Randstad Nederland, Tempo-Team en Yacht. Randstad Groep Nederland maakt op zijn beurt deel uit van de Randstad Group, die in 39 landen actief is. We werken hier met een IT-club bestaande uit tweehonderd collega’s met wie we slimme technieken ontwikkelen om mensen en werk te kunnen blijven samenbrengen. De dynamiek van werk is veranderd; de tijd is voorbij dat je veertig jaar voor één werkgever werkte. Dat vraagt om innovatieve ICT. Als afdeling leveren we natuurlijk de ‘dagelijkse’ IT zoals laptops, portals, apps en (loon)administratie. Daarnaast ontwikkelen we met name tools, onder andere met behulp van AI, die onze matching steeds beter maken.”

‘Impactvolle tech bij dé pionier in HR-dienstverlening: Randstad Groep IT’

Tech & touch

“Ook onze data-analyse is geënt op het nog gemakkelijker verbinden van mensen en werk. Onze toekomst zal een slimme combinatie worden van tech & touch, zoals we dat bij Randstad noemen. Een innovatieve technologie die voor nieuwe banen zorgt. Je vindt impactvolle tech bij dé pionier in HR-dienstverlening: Randstad Groep IT. We hebben een heldere visie op hoe we mensen en werk bij elkaar brengen én we realiseren hier slimme oplossingen voor. Wat we vanuit de IT-afdeling kunnen ondersteunen, ondersteunen we – op agile wijze.”

Wereld van werk

“Randstad heeft de power van een groot bedrijf en de slagvaardigheid van een klein bedrijf. We kunnen de expertise gebruiken van data-engineers, developers en UX’ers. Onze automatisering en innovatie is er vooral op gericht om klanten en kandidaten en de mensen in het veld, intercedenten, te ondersteunen. In de nieuw wereld van werk wil je dat de combinatie van skills en expertise zo is ingevoerd dat de kandidaat in de circulaire economie een nieuwe rol kan vervullen. Wij zullen continu werken aan technieken die dit ondersteunen. Sommige banen verdwijnen, sommige banen komen op. Kandidaten zullen permanent blijven werken aan hun skillset. En wij helpen ze daarbij.”

Recente stories