De kracht van de ontmoeting

Als het érgens om mensen gaat, is het wel bij het invullen van vacatures. Op interimbasis, voor fasemanagement of voor vast: nieuwe mensen in bestaande organisaties plaatsen is een stuk lastiger dan het klinkt. Het is een vak van professioneel ontmoeten. Het vak van K+V.

“Wij zijn intermediairs, niet meer en niet minder”, stellen Johannes Arets en Sjef van Zwieteren, beiden partner én adviseur bij K+V in Veenendaal. “Wij bemiddelen, als derde partij, tussen opdrachtgevers en kandidaten. Soms is de nood hoog en moet er snelheid gemaakt worden, bijvoorbeeld als de opdrachtgever er zelf niet uit komt en veel tijd verloren is gegaan. Soms duurt het langer, omdat we zoeken naar de speld in de hooiberg. Of het nu gaat om interim-management of werving & selectie: we doen het altijd zorgvuldig, met respect voor alle betrokkenen. Én, ook niet onbelangrijk, K+V doet het anders.”

 

Netwerk

K+V is een wandelend expertsysteem. Het bedrijf kent de markt, dankzij regelmatige ontmoetingen met opdrachtgevers. En Arets en Van Zwieteren kennen hun kandidaten: “We spreken er jaarlijks zo’n drieduizend hier in huis! Dat helpt enorm als we – desnoods binnen een dag – vanuit ons netwerk de oplossing bieden door de gegarandeerd goede kandidaat voor te stellen. In de ontmoetingen die we regisseren ontstaat de echte match tussen opdrachtgever en kandidaat. Dan merk je dat ons netwerk leeft.”

 

Match

Is een match tot stand gekomen, dan blijft K+V betrokken. “We houden contact met intervisie en coaching”, stelt Van Zwieteren. “Soms begeleiden we het nieuwe team ook actief, omdat iedereen bewust voor een verandering kiest. En veranderen gaat niet altijd vanzelf.”

“We delen graag onze kennis”, voegt Arets toe. “Hoe uitdagend ook: als echte intermediair zetten we ons in voor beide partijen, opdrachtgevers en kandidaten. Eerlijk, objectief en scherp. Je mag van ons dan ook een goed gereguleerd proces verwachten. In de ontmoeting ligt onze kracht, ons onderscheid in de markt. (lachend) Een ontmoeting is de enige manier om potentiële opdrachtgevers daarvan te overtuigen. We maken graag een afspraak.”

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

Cliënten over K+V

 

Hans Perik, Raad van Toezicht Amie Ouderenzorg:

“K+V vond vanuit zijn grote netwerk de juiste mensen voor ons: een interimmer, managers en de uiteindelijke bestuurder. De frequentie en manier van communiceren vanuit K+V schepte echt vertrouwen. Ook een plus: na afronding van de opdracht bleven ze in de buurt.”

 

Talitha van den Elst, directeur UW Utrecht:

“K+V ziet altijd weer kans om naadloos aan te sluiten op onze praktijk. Via onder andere hun speeddatemethode spreken we op één dag zo’n tien kandidaten voor een management- of directiefunctie. Zo hebben we heel goede mensen gevonden.”

 

De kracht van de ontmoeting

Recente stories