De cloud geeft lucht

Gebruik maken van cloudtechnologie kan bedrijven uiteindelijk 20% meer omzetgroei opleveren.* Ondernemers ervaren snel de voordelen van werken in de cloud als ze overstappen naar deze moderne manier van werken. De overstap is bovendien gemakkelijker dan het lijkt. KPN ontzorgt.

Werken in de cloud biedt ondernemers legio mogelijkheden. Zo is de continuïteit van de IT gewaarborgd als gebruik wordt gemaakt van colocation: het plaatsen van de eigen servers in een datacenter. Bedrijfskritische systemen blijven hierdoor gewoon doordraaien als bij de ondernemer zelf een stroomstoring is. KPN biedt hiervoor uitstekende faciliteiten, vertelt Rick van Schaik, directeur Cloud & Hosting KPN Zakelijke Markt. Veel ondernemers gaan inmiddels een stap verder op het gebied van cloud en hosting: ze laten de bedrijfsgegevens volledig in de cloud draaien.

Naast continuïteit is flexibiliteit het grote voordeel van clouddiensten. Draait de ondernemer een succesvolle salesactie? Het opschalen van bijvoorbeeld datacapaciteit voor een webshop is eenvoudig te regelen. “Daarnaast heeft KPN ook OneDrive voor Bedrijven”, vervolgt Van Schaik. “Hiermee kun je gemakkelijk bestanden opslaan, delen en overal raadplegen en daarnaast is deze opslagdienst geïntegreerd met de bekende Microsoft Office-producten. De bestanden worden opgeslagen in Amsterdam en Dublin en vallen hiermee onder EU-wetgeving. KPN biedt hierbij de unieke KPN Opstartservice. Een expert van KPN helpt met de installatie, maakt de ondernemer snel vertrouwd met de nieuwe software en geeft handige tips voor gebruik.”

Natuurlijk brengt KPN ook de traditionele dienstverlening naar de cloud. Telefooncentrales worden tegenwoordig in de cloud geleverd, waardoor integratie met mobiele telefonie, gebruik van (video)conferencing, chat en documentsharing veel gemakkelijker worden. Vergaderen hoeft allang niet meer door elkaar fysiek te treffen; dat kan gewoon via videoconferencing. “En als je hiervoor een onlinechatprogramma gebruikt, kunnen tijdens zo’n vergadering ook nog eens documenten worden gedeeld, gelezen en gezamenlijk worden bewerkt”, vertelt Van Schaik enthousiast. Zoals voor alle diensten, geldt ook hier: veilig, want de verbinding komt tot stand via de cloud van KPN. “En praktisch bovendien, want met alle volle agenda’s kan het een uitdaging zijn om bijvoorbeeld drie werknemers in dezelfde vergaderzaal te krijgen. Door het gebruik van zo’n chatprogramma kan samenwerken vaak efficiënter.”

Ondernemers zijn ook echt zorgeloos online als ze gebruikmaken van het netwerk van KPN. “Onze klanten maken gebruik van het beste netwerk. Landelijke dekking van het supersnelle mobiele 4G-netwerk, waarbij onlangs alle databundels aanzienlijk zijn uitgebreid, en het vaste netwerk, waarin jaarlijks veel wordt geïnvesteerd om zo de kwaliteit te blijven verbeteren. KPN is een kwaliteitsleverancier en onze klanten kunnen op ons rekenen”, aldus Van Schaik. Kortom, de cloud biedt volop kansen om als onderneming te groeien. “Overstappen is echt de moeite waard. En dat merk je al snel. Werken in de cloud geeft ondernemers lucht”, besluit Van Schaik.

* Recent onderzoek van KPN en Exact, wereldwijd uitgevoerd onder het mkb.

De cloud geeft lucht

Recente stories