• Evelina Lemmers
  • PAY.
  • 9 september 2020

Waar moet je op letten bij het kiezen van een betrouwbare betaalprovider?

Online betalingen in (web)winkels worden steeds populairder onder consumenten. Om veilige online betalingen te faciliteren, is het van belang om gebruik te maken van een betrouwbare betaalprovider. Helaas is het aanbod groot. Waar moet je als e-commerce ondernemer op letten bij het kiezen van een betaaldienstverlener?  

Faciliteert veilige online betalingen
De keuze voor een betaalprovider is snel gemaakt als veiligheid van online transacties als nummer een prioriteit wordt gezien. Om online betalingen te faciliteren, moeten betaalproviders beschikken over verschillende certificaten. Deze certificaten voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden en tonen aan dat de betaalprovider veilig en betrouwbaar online betalingen verwerkt in jouw webshop.

Helpt betaalmethoden te koppelen
Jouw webshop hoeft niet beperkt te blijven tot één betaalmethode. In tegendeel: een betaalprovider helpt jou meerdere betaalmethoden te koppelen met behulp van simpele integraties en implementatie kits. In de meeste gevallen hoef je ook geen aparte contracten te sluiten per betaalmethode. Door partnerships en vergunningen ontzien betaalproviders jou hiervan, waardoor je hier als (beginnend) (web)winkelier niks voor hoeft te doen. Daarnaast is het systeem van een betaalprovider ook eenvoudig te integreren met diverse softwarepakketten of met een simpele API.

Vergemakkelijkt administratie door uniforme uitbetaling
Transacties worden overzichtelijk uitbetaald. Bij elke uitbetaling kan je een overzicht downloaden, zodat je jouw administratie op orde hebt. De betaalprovider vergemakkelijkt dit proces een stap verder door facturen te maken met alle kosten. Sommige betaalproviders geven zelfs de optie om zelf te bepalen wanneer het geld, dat jij hebt verdiend in jouw webwinkel, op jouw zakelijke bankrekening wordt gestort. Hierdoor houd je nog meer controle over jouw verdiensten. Daarnaast ziet een betaalprovider er real-time op toe dat betalingen soepel verlopen. Dankzij fraude- en risicomodules monitort en voorkomt een betaalprovider frauduleuze activiteit(en).

Stelt technologische innovaties centraal
Betaalproviders lopen voor op het gebied van technologische innovaties. Voorbeelden van zulke innovaties zijn het iDEAL back-up plan en de second chance e-mail. Het iDEAL back-up plan treedt in werking wanneer het gebruik van iDEAL als betaalmethode gedeeltelijk of geheel wordt beperkt door online storingen bij banken. Met de second chance e-mail geef je jouw klanten een tweede kans om toch nog de betaling te verrichten en daarmee de order te bevestigen. Hierdoor verhoogt de second chance e-mail de kans op (bijna gemiste) conversie.

Over de auteur

Evelina Lemmers is Marketing Content Manager bij PAY. Zij is verantwoordelijk voor de geschreven content die wordt gedeeld op de website en de social media kanalen van PAY.

Recente expert-content