Verhaal uit de praktijk: het ontvangen van een erfenis

Pia is klant van ABN AMRO MeesPierson en heeft net een erfenis ontvangen. Het is een flink bedrag, waardoor Pia en haar man opeens veel meer geld hebben. De financiële situatie is nu dus helemaal anders. ‘Opeens was daar een moment van besef: we moesten er echt even voor gaan zitten.’

Een erfenis ontvangen roept veel vragen op over uw financiële situatie. Het ontvangen van een aanzienlijk bedrag zorgt ervoor dat er opeens vragen opkomen die eerst mogelijk geen rol speelde. Vragen over het in stand houden van uw vermogen, uw estate planning, of hoe u zelf de overdracht van uw vermogen wilt regelen voor uw kinderen. Daarnaast heeft u zelf misschien ook doelen met uw geld.

Een plan maken voor vermogen en nalatenschap

Zo heeft Pia contact opgenomen met ons en een afspraak gemaakt. Samen met een private banker en een vermogensplanner heeft Pia gekeken naar haar financiële situatie en de wensen die ze heeft voor het vermogen uit haar erfenis. Pia en haar partner willen graag een landgoed kopen, een lang gekoesterde wens. Daarnaast willen ze de kinderen graag helpen op de woningmarkt. Met het restant wil ze graag rendement maken en, als het even kan, dat vermogen in stand houden.

Daarnaast wil Pia ook meer inzicht in de eigen ‘estate planning’. Sluiten de huwelijkse voorwaarden en testamenten nog wel aan op haar situatie? En wat als ze jaarlijks een mooi bedrag wil schenken aan goede doelen? Met een speciaal rapport, ‘Aandachtspunten Estate Planning’, nemen we samen met Pia deze vraagstukken door. Met dit rapport kan Pia vervolgens samen met haar partner naar de notaris, waar ze ook een levenstestament kunnen laten opstellen.

Direct duidelijkheid bij vermogensoverdracht

Ontvangt u binnenkort een erfenis? Of bent u zelf van plan om (bij leven of via een testament) uw vermogen over te dragen? Wat uw wensen ook zijn, we helpen u graag bij alle stappen en vragen die opkomen tijdens dit proces. Op onze website leest u meer over vermogensoverdracht en de verschillende oplossingen per situatie.

Wilt u het hele verhaal van Pia lezen? Dat kan hier.

Recente expert-content