Manifest The Executive Network

The Executive Network is hét beeldbepalende executive search en assessmentkantoor. Wij geloven in leiderschap in beweging. Want alleen leiderschap in beweging creëert vandaag de impact van morgen. Wij leveren een actieve bijdrage aan het succes en de ontwikkeling van onze opdrachtgevers en kandidaten in het hoogste segment. Vanuit onze waarden toekomstgericht, daadkrachtig, prikkelend, persoonlijk en verbindend inspireren we onze klanten op toekomstige leiderschapsvraagstukken.

Samen met ons netwerk bouwen we sterke leiderschapsteams en vergroten onze wereld. De snel veranderende wereld vraagt om leiders en teams die voor de troepen uitlopen; die beweging brengen waar bijna niemand op beweging durft te hopen. Dit zijn leiders die innovatie omarmen, het potentieel binnen én buiten hun organisaties herkennen en weten hoe ze dat eruit halen. Door het ambacht van executive search te combineren met de nieuwste datagedreven technologieën en assessments bouwt TEN aan een sterkere, toekomstbestendige Nederlandse top.

De boardroom | potentieel herkennen en ontsluiten

Wij geloven dat de wereld van morgen voor een belangrijk deel wordt gevormd in de boardroom. Vanuit onze expertise en ervaring herkennen wij het vermogen in organisaties om te groeien en transformeren. In gesprek met onze klanten denken we, vanuit een lange termijnvisie, mee over het potentieel van hun organisatie. In de boardroom én de lagen daaronder. Over posities en sectoren heen. Door – binnen die context – talent te definiëren, vinden, aan te trekken en ontwikkelen, werken wij toe naar een toekomstbestendige top van Nederland.

Maatschappij | potentieel aanboren

Onze maatschappij heeft een groot potentieel aan talent op leiderschapsniveau dat nog aangeboord kan én moet worden. Diversiteit in teams is geen luxe maar een noodzaak. Het is een kwestie van potentieel herkennen en benutten. We verassen onze klanten met talenten met dezelfde waarden, maar met een verfrissende kijk op de wereld. Die andere inzichten meebrengen, verfrissende vragen stellen. Het is onze belofte om de beste kandidaat te vinden. Voor de boardroom, de organisatie en uiteindelijk de maatschappij.

Leiders | buiten de gebaande paden treden

Wij herkennen het potentieel dat een leider in zich heeft. Niet slechts op basis van een CV, maar door wat deze leider – wellicht zonder dat diegene dat al bij zichzelf heeft gezien – nog meer kan bijdragen. Het geeft ons energie om dit in kaart te brengen en deze leider de kans te geven het potentieel te ontsluiten. Hiervoor treden we buiten de gebaande paden met als doel: inzicht verschaffen in iemands leiderschapsvermogen. Dit doen wij door vragen te stellen, onze kennis te delen of een nieuwe baan aan te reiken, soms in een totaal onverwachte setting.

De ziel van TEN | inspireren en verbinden

TEN brengt meer dan ‘het invullen van een vacante positie’, meer dan ‘een assessment-rapport’. Wij ontdekken het potentieel in mensen en organisaties en ontsluiten dat. Door oog te hebben voor het beschikbare vermogen en de kracht die in aanleg aanwezig zijn. Door het potentieel centraal te stellen, creëren we ruimte voor verdieping en transformatie. Op het gebied van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, van digitalisering tot verantwoord ondernemerschap. Dit doen we door elkaar scherp te houden in onze gesprekken, middels onze (internationale) assessment tool en datagedreven innovaties, tijdens onze reizen en in onze publicaties.

Over de auteur

Tom (1974) studeerde in 1995 af als wiskundig ingenieur in Delft. Hij startte zijn loopbaan bij GeoDelft, waar hij na enkele jaren zijn eerste managementfunctie kreeg. Na het behalen van zijn MBA aan de University of Phoenix stapte hij over naar Berenschot, waar hij enkele jaren advies- en projectmanagement werkzaamheden deed. In 2005 stapte hij over naar Aegon Bank, waar hij als COO onder andere de klantbediening, back-office en ICT grondig reorganiseerde. Daarna heeft hij als directeur Productmanagement&Pricing het assortiment van Aegon Nederland vereenvoudigd en een nieuwe pricing strategie ontwikkeld en geïmplementeerd. Tom is sinds 2017 aan TEN verbonden en sinds 2020 managing partner; hij richt zich vooral op de zakelijke dienstverlening en de bouwsector.

Recente expert-content