• Wil Daniels
  • 27 november 2013

Cloud: Achter de wolken schijnt de zon

Als uw functie dat toestaat dan is mijn advies: koop aandelen in cloud software providers. De voorspellingen van Gartner en anderen zijn dat de omzetten van deze aanbieders explosief zullen groeien. Grote vraag is natuurlijk welke toegevoegde waarde de klanten van deze aanbieders gaan genieten? Het antwoord dat ik dan vaak hoor is: “TCO-reductie” en “We kunnen ons dan concentreren op kernactiviteiten” – ofwel: het is wel lekker om van de sores af te zijn.

Simpele zaken lenen zich goed voor de cloud

TCO-reductie is uiteraard relevant en kan ook significante vormen aannemen wanneer men overschakelt naar de cloud. En zeker wanneer de toepassing eenvoudig is dan kan dit snel.

Er zijn organisatie die van hun CRM-systeem niet veel meer maken dan een NAW-kaartenbak met af en toe een mailshot en enkele analyses op de opportunity pipeline (waarvan je kunt afvragen hoe statistisch correct die zijn). Dergelijke omgevingen kunnen prima en snel naar de cloud.

The sky is the limit…

Oplossingen met een hogere toegevoegde waarde zullen bestaan uit een mix van cloud, on premise en mobile software. Daarbij is integratie een sleutelbegrip. De hogere toegevoegde waarde uit dit soort oplossingen kan alleen worden gerealiseerd wanneer men vertrekt vanuit een weldoordacht “business process”. Alleen daar ligt de hogere toegevoegde waarde. Wanneer men dit als vertrekpunt kiest voor cloud-investeringen, dan is the sky the limit…

Over de auteur

Wil Daniels is CEO van Ciber Nederland BV en tevens lid van de Ciber International Management Council. Hij heeft bijna 30 jaar ervaring in IT Services en Consulting. Zijn nadruk op waarde creatie en klantgerichtheid heeft er mede voor gezorgd dat Ciber Nederland sinds 2008 elk jaar als beste ERP-dienstverlener is gekozen in de Computable ICT Services Guide.

Recente expert-content