Broekhuis ideale gids in wereld van veranderende mobiliteit

Heeft u als ondernemer een steeds groter wordende lijst met mobiliteitsvragen binnen uw onderneming? Begrijpelijk, want de wereld van mobiliteit is ingrijpend veranderd. Hierdoor lijkt het maken van de juiste keuzes ingewikkelder dan ooit.

Jaap Chris Kok, Manager Bedrijfswagens bij Broekhuis herkent de uitdaging: “Voor sommige ondernemers kan de mobiliteitswereld momenteel vol vraagtekens zitten. De afschaffing van de ondernemersregeling bpm (aanschafbelasting personenauto’s en motorrijwielen) per 1 januari 2025 lijkt nog ver weg. Moet u zich nu alvast richten op langetermijnplanning of zijn er nog kortetermijnoplossingen?”
Besluit u nog te willen profiteren van de huidige ondernemersregeling, wacht dan niet te lang. De voorraden bij sommige merken gaan hard, waardoor leveren vóór 1 januari 2025 niet altijd meer gegarandeerd kan worden. Kok: “Broekhuis heeft een dermate goede positie verworven, dat u bij bepaalde merken nog vóór 2025 in een nieuwe bestelauto kunt rijden en dus nog profiteert van de oude BPM vrijstellingsregeling.”

Meer dan alleen kopen en leasen

Kok vervolgt: “Als mobiliteitspartner begrijpen wij dat ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Mobiliteit is voor ondernemers een containerbegrip. Zeker in deze tijd. De periode van “ik wil deze 5 auto’s vervangen voor 5 nieuwe”, lijkt voorbij. Broekhuis is hierin uw gids en kent alle mogelijkheden binnen deze nieuwe mobiliteitswereld. Tegenwoordig is mobiliteit meer dan alleen auto’s kopen en/of leasen. Het omvat de veranderende landschappen van stadslogistiek, milieu- en zero-emissiezones in de grotere steden plus de opkomst van elektrische bedrijfswagens. Adviserend bieden wij hierin maatwerk.
Zo kan het bijvoorbeeld efficiënter en milieuvriendelijker zijn om in stadslogistiek gebruik te maken van hubs. Hubs zijn strategische locaties aan de rand van steden waar bedrijven hun goederen bundelen en vervolgens elektrische voertuigen gebruiken om ze de stad in te brengen, wat efficiënter én milieuvriendelijker is. Hoe dat het beste kan en met welke partijen en/of middelen, daarin adviseren wij graag.”

Meer dan alleen SEBA

Ook op het gebied van subsidies is het mogelijk dat bedrijven en ondernemers niet alle kansen benutten. Dit gaat verder dan alleen Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Kok: “Onze accountmanagers weten welke subsidies het beste bij uw mobiliteitswensen passen. Dit varieert van SEBA tot Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Zo profiteert u optimaal van beschikbare financiële voordelen.”

Passend advies

Broekhuis staat garant voor onafhankelijk en passend advies. We begrijpen de complexiteit van de mobiliteitsvragen waar ondernemers voor staan, en we zijn er om te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Bij Broekhuis denken we altijd met u mee en bieden we oplossingen voor alle mobiliteitsvragen. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan hier.

Recente expert-content