Duurzame tips voor de vakantie met een elektrische auto

Steeds meer mensen streven naar een duurzamer leven, waarin water- en energiebesparing en zelfs energieopwekking zowel zakelijk als privé belangrijke onderwerpen zijn geworden. Eén van de manieren waarop u kunt bijdragen aan duurzaamheid, is door te kiezen voor een elektrische leaseauto, zelfs tijdens vakanties. Maar is het reizen met uw elektrische leaseauto wel goed te doen? In deze blog geeft Thomas van Kessel, Algemeen Directeur van Broekhuis Lease, enkele tips voor de voorbereiding én onderweg. Deze tips zorgen ervoor dat u met uw elektrische leaseauto zorgeloos kunt genieten van de vakantie.

Thomas van Kessel: “Als mobiliteitspartner willen we de consument op ieder moment kunnen adviseren. Steeds meer mensen rijden een EV en hebben tevens de wens om daarmee goed voorbereid op vakantie te gaan op een zo accuraat en duurzaam mogelijke manier. Klanten die wij helpen met het verduurzamen van hun wagenpark, stellen ook vaak de vraag: op vakantie met de elektrische auto, hoe pak ik dat aan? Daarvoor hebben we de volgende tips opgesteld.

Voor vertrek

Tijdens de rit

Plan uw route vooraf. Gebruik hiervoor een betrouwbare laadpaal-app. Het energieverbruik van uw leaseauto neemt bij een snelheid boven de 100 km/u enorm toe. Sneller rijden is eerder laden en minder duurzaam!
Neem laadpassen van verschillende aanbieders mee. Stop om te laden voor het écht nodig is, als de accu nog rond 15 tot 20% vol is. U kunt dan nog uitwijken als u, om wat voor reden dan ook, niet op de gekozen plek kunt laden.
Reserveer eventueel uw laadpaal. Deze is dan altijd beschikbaar. Hoe voller de accu, hoe langzamer het opladen. Wij adviseren altijd om tot 80% op te laden.
Neem verschillende laadkabels mee voor meerdere type laadpunten. In geval van nood biedt zelfs een kabel voor een normaal stopcontact uitkomst. Controleer vóór het laden altijd het tarief om achteraf verrassingen te voorkomen. Soms wordt er ook een tarief per minuut in rekening gebracht.

Altijd genieten van uw EV

“Zo kunt u optimaal genieten van uw vakantiereis met de elektrische leaseauto. Heeft u toch nog een vraag? Neem gerust contact met ons op, want wij zitten voor u klaar om u op weg te helpen.’

Recente expert-content