NIBC Bank

NIBC Bank

Branche
Banking
KvK nummer
27032036
Opgericht
1945
Aantal medewerkers
>500
Adres

NIBC Bank N.V.
Carnegieplein 4
2517 KJ Den Haag

Postadres
Postbus 380
2501 BH Den Haag
Telefoon: (070) 342 54 25
E‐mail: info@nibc.com

Website
Social media

Algemeen

NIBC is een ondernemende bank die haar klanten bijstaat op de voor hen meest beslissende financiële momenten. Wij zijn een bank die net als onze klanten vooruitdenkt en een ‘can do’-instelling heeft. Dit noemen wij onze ‘THINK YES’-mentaliteit.

Vanuit onze vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Frankfurt, Londen en Brussel bedienen wij 600 middelgrote ondernemingen en ruim 400.000 retail klanten met klantgerichte producten en diensten. Wij focussen ons op Noordwest-Europa.

De klant centraal

Onze klanten hebben onze hoogste prioriteit. Wij zijn een professionele, ondernemende en inventieve financiële partner, die streeft naar duurzame relaties op basis van vertrouwen, transparantie en betrouwbaarheid.

Klanten kunnen bij ons terecht voor oplossingen op maat die zijn afgestemd op hun continue veranderende behoeften. Wij staan klaar om hen op belangrijke momenten van dienst te zijn.

NIBC is trots om voor een brede klantenkring te mogen werken: ondernemingen, financiële instellingen, institutionele beleggers, financiële sponsors, familiebedrijven, ondernemende investeerders en retail klanten.

Onze producten en diensten voor corporate klanten

Wij bieden advies en financieringen, mezzanine-oplossingen en financieringen met eigen vermogen voor ondernemers in specifieke sectoren en subsectoren die wij door en door kennen en waar wij een sterke marktpositie hebben bij middelgrote ondernemingen.

Wij richten ons op middelgrote ondernemingen in negen sectoren – onderverdeeld in subsectoren – waarin wij dankzij onze gedegen kennis en sterke positie duidelijke oplossingen kunnen aandragen voor de complexe zakelijke uitdagingen waarmee onze klanten te maken krijgen:

Onze producten en diensten voor retail klanten

Wij bieden toegankelijke, begrijpelijke en redelijk geprijsde hypotheken, beleggingsproducten en online spaarproducten. Onze hypotheken omvatten producten met toegevoegde waarde, zoals buy-to-let-hypotheken en producten die specifiek zijn gericht op zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven.

Geschiedenis

NIBC werd in 1945 opgericht, met als doel financiering te verstrekken aan visionaire ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een ondernemende bank die zich richt op financiering, advisering en co-investering.

Nadat wij zonder overheidssteun de financiële crisis van 2008 te boven kwamen, hebben wij onszelf opnieuw uitgevonden: als een flexibele bank die snel kan handelen, met een ‘THINK YES’-mentaliteit en een even sterke ‘can do’-instelling als onze klanten. Wij hebben sindsdien een groot aantal mijlpalen bereikt: de introductie van NIBC Direct en Beequip, de overname van Galllinat Bank in Duitsland en SNS Securities, nu NIBC Markets, in Nederland. En meer recent hebben wij onze eerste stappen gezet op het gebied van fintech door de aankoop van een minderheidsbelang in Ebury en Finleap. Mede dankzij de steun van de aandeelhouder die reeds jaren achter ons staat, hebben wij kunnen voortbouwen op ons ondernemende DNA en NIBC kunnen ontwikkelen tot de bank van vandaag; de bank die het meest geschikt is om ondernemers te helpen op voor hen beslissende momenten. Nu en in de toekomst.