Nederlandse Spoorwegen

Nederlandse Spoorwegen

Branche
Openbaar vervoer
KvK nummer
30012558
Opgericht
1837
Aantal medewerkers
22.000
Adres

NS Hoofdkantoor
Laan van Puntenburg 100
3511 ER  Utrecht

Postadres
Postbus 2372
3500 GJ  Utrecht
Telefoon: 030-3001111

NS Business Services Uitsluitend voor bedrijven en instellingen
Informatie over de NS Business Card
Telefoon: 030-3001111
E-mail: businessservices@ns.nl
E‐mail: nszakelijk@ns.nl

www.werkenbijns.nl

 

Website
Social media

Over NS

Wie zijn wij?

NS is actief in de wereld van het openbaar vervoer. We bevorderen het gebruik van het openbaar vervoer en houden Nederland in beweging. Onze reizigers staan in al onze activiteiten op 1, 2 en 3 en we werken voor hen aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis van deur tot deur.

Stationsontwikkelingen

NS Stations is het organisatieonderdeel van NS dat zich bezig houdt met het beheren, exploiteren en ontwikkelen van ruim 400 stations en stationsgebieden in Nederland in nauwe samenwerking met haar partners.

Reizigersvervoer

NS wil voorzien in makkelijk, snel, veilig en betaalbaar reizen en zorgen voor duurzame bereikbaarheid van bestemmingen. NS ontwikkelt zich tot een brede dienstverlener die de klant in samenwerking met andere bedrijven de mogelijkheid biedt ‘slim’ te reizen op basis van de laatste informatie. Gemakkelijk reizen van deur tot deur dus.

Onderhoud van treinen

Binnen NS zijn de afdelingen Service, Onderhoud en Modernisering verantwoordelijk voor het onderhoud van de treinen. Voorheen was dit NedTrain. Van technisch onderhoud tot snelle servicebeurten en van reiniging tot korte en lange termijn revisie: deze afdelingen zorgen ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks op tijd, veilig en in een schone trein op hun bestemming komen; 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Nederland duurzaam bereikbaar

Voor en door iedereen

Dat is waar we voor staan.

Daarom ondernemen wij fossielvrij, circulair en groen. Voor en door iedereen. Zo leveren wij onze bijdrage aan het Parijs-akkoord én dragen we significant bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals van de VN.

Circulair ondernemen

Circulair ondernemen betekent zo min mogelijk nieuwe grondstoffen gebruiken en zo optimaal mogelijk gebruikmaken van onze eigen materialen. Onze slogan is dan ook: ‘afval bestaat niet’.