Auteur: René Moscou

Elektrisch fietsen
Gaat er met de naam Accell Group misschien niet direct een bel rinkelen bij consumenten, een groot aantal merken dat de onderneming voert, heeft absoluut geen uitleg nodig. Met de merknamen Batavus, Koga, Raleigh en Sparta weet iedereen dat het om fietsen gaat. En met de omzet van fietsen is Accell Group de onbetwiste marktleider in Europa.

De markt voor fietsen is sterk in beweging. Er is namelijk sprake van een aanzienlijke groei in de verkoop van elektrische fietsen. “Het gebruik van elektrische fietsen bij jongeren neemt hand over hand toe”, vertelt René Takens, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur bij Accell Group. “Een elektrische fiets is tegenwoordig een uitermate populair imageproduct. Niet alleen bij scholieren, maar bij een heel grote groep mensen tussen de 30 en 50 jaar. En dat is niet altijd het geval geweest.” Vooral in de grote steden zien jongeren een elektrische fiets als een lifestyle-product waarmee zij zich kunnen onderscheiden. Jongeren buiten de grote steden zien de elektrische fiets als een aantrekkelijk alternatief voor het openbaar vervoer. In het woon/werkverkeer wordt hij beschouwd als een uitstekende vervanger van de auto en het openbaar vervoer.

 

De overheid stimuleert het gebruik van (elektrische) fietsen. “Een fraai voorbeeld hiervan is de Electric Freeway tussen Amsterdam en Almere”, informeert Takens, “een 6 meter brede fietsweg die alle vormen van tweewielers aankan.” Een elektrische fiets heeft vele voordelen: je moet nog steeds wel zelf energie leveren, maar je bent sneller, trappen kost veel minder inspanning, zeker met tegenwind, en viaducten en bruggen zijn geen obstakels meer. Geen wonder dus dat al twintig procent van alle in 2013 verkochte fietsen in Nederland elektrisch is.

Special forces communicatie
Het marketing- en communicatievak is de broers Arnout en Caspar van den Busken letterlijk met de paplepel ingegoten. Ze zijn in een reclamebureau geboren, namelijk het bedrijf van hun ouders op de Amsterdamse Nassaukade waar zij al op heel jonge leeftijd geraakt werden door de passie voor het vak.

50 jaar specialistische kennis en expertise op het gebied van branding en dialoogmarketing hebben zij weten om te zetten tot spraakmakende resultaten en cases. En dat maakt hen en hun in Ouderkerk aan de Amstel gevestigde bureau tot de ‘special forces’ in communicatie die hun klanten op creatieve en gedegen wijze bijstaan in het overbrengen van hun reclameboodschap en het versterken van hun merk.

“Wij zijn enthousiaste vakidioten”, zegt Arnout, “bezeten van ons vak en we stellen alles in het werk om elke keer opnieuw perfecte communicatie-uitingen te leveren. Onze klanten weten dat zij altijd voor 100% op ons kunnen rekenen.” Hun enthousiasme en vakbekwaamheid stralen af op het werk dat zij voor klanten uitvoeren. “Wij hebben de afgelopen jaren veel successen met ons werk gehad”, valt Caspar zijn broer bij. “We zijn ondermeer bureau van het jaar geweest, staan in MT100 en hebben prijzen voor onze campagnes gewonnen. Maar de grootste prijs is het succes van een campagne voor onze klant.”

vandenbusken werkt met een in de praktijk bewezen succesformule waarmee het bureau resultaatgerichte campagnes vanuit het hart en vanuit de kernwaarden van het merk ontwikkelt. “Succesvol communiceren is een geslaagde combinatie van branding en een dialoog met de doelgroep”, informeert Arnout. “Samen met de klant bouwen wij een succesvol merk op.” De uitgebreide lijst van opdrachtgevers die gebruikmaken van deze succesformule boekstaaft het gelijk van vandenbusken.

Hier gebeurt het!
Amsterdam ArenA. De thuishaven van Ajax en het Nederlands elftal. De plek waar in de afgelopen jaren heel veel grote nationale en internationale artiesten hun opwachting hebben gemaakt. Waar talloze dance-evenementen en concerten worden georganiseerd. Waar in juni opnieuw het Amsterdam Jazz Festival met grote namen van start zal gaan.

Een multifunctioneel megatheater waar je je als bezoeker van concerten, evenementen, congressen, beurzen of voetbalwedstrijden altijd een VIP waant. Amsterdam ArenA: hier gebeurt het, schrijven ze op de website. Vele bedrijven en evenementorganisatoren kiezen voor het stadion om daar hun bedrijfsfeest, receptie, congres of beurs te laten plaatsvinden. Of het nu om tien of om duizend personen gaat, Amsterdam Arena biedt de passende omgeving met de juiste uitstraling.

De grandeur van de locatie, de uitgebreide keuze van zalen, restaurants, brasseries en bars, en ook de gemakkelijke bereikbaarheid maken het stadion tot de ideale plek voor een feest of bijeenkomst. De onmiddellijke nabijheid van een drietal comfortabele hotels zorgt nog eens voor extra bezoekersvoordelen. “Wij gaan nu ook steeds meer zelf functioneren als organisator van festivals en evenementen”, vertelt Hendrik Jan de Mari, commercieel directeur bij Amsterdam ArenA. “We zullen geregeld zelf nieuwe activiteiten gaan ontplooien. Het Amsterdam Jazz Festival is daar een goed voorbeeld van. Met de kennis en ervaring die wij als onderneming in de loop van de jaren hebben opgedaan, was het eigenlijk een natuurlijke stap om ook zelf als organisator van dergelijke festivals op te treden. Uiteraard blijft Amsterdam ArenA voor andere professionele partijen nog steeds een heel aantrekkelijke plek om hun evenementen te organiseren.”

Samenwerking en innovatie
Nederland telt 17 miljoen inwoners en is voor 60% overstroombaar. Ons land is in belangrijke mate met mensenhanden gemaakt en Rijkswaterstaat is daar al 216 jaar bij betrokken. “De laatste vijftig jaar is de verstedelijking sterk toegenomen, waardoor de ruimte schaarser is geworden”, legt Jan Hendrik Dronkers uit, directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

“Dat vraagt om andere oplossingen dan in een minder dichtbevolkt land. Konden we vroeger allerlei ingrepen in de omgeving doen, tegenwoordig is dat geen vanzelfsprekendheid meer. Dit betekent dat onze oplossingen bij voorkeur multifunctioneel dienen te zijn. Een sluisdeur is niet alleen een sluisdeur, maar functioneert ook als waterkering en als middel waarmee je energie kunt opwekken. En maak van de dreiging van het water een kans door slimme oplossingen waarbij natuurlijke elementen als partner worden ingezet.”

Deze manier van denken en werken houdt in dat je op innovatie gericht moet zijn, leert Dronkers ons. Wat betreft die focus op vernieuwing heeft Rijkswaterstaat recente voorbeelden als een ultrastil wegdek en de energieneutrale Ramspolbrug. “Een goede manier om in hogere mate innovatief te werk te kunnen gaan”, zegt Dronkers, “is door meer samen te werken met partijen uit wat wij de gouden driehoek noemen: kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid in bijvoorbeeld een publiek/private samenwerking.” Dit vergt wel een andere manier van werken dan in het verleden. Rijkswaterstaat heeft dat in zijn ondernemingsplan als volgt verwoord: één Rijkswaterstaat, samen met anderen, elke dag beter. Rijkswaterstaat is gefocust op het creëren van mogelijkheden en kansen voor een aangenaam leven in de best beveiligde delta ter wereld.

Financieel Fit
Gezien de turbulente economische tijden staan mensen vandaag de dag in financieel opzicht voor een uitdagende taak. We zien een terugtredende overheid, burgers moeten steeds meer zelf regelen. “Wij proberen onze klanten te inspireren en te motiveren om hun financiële situatie te optimaliseren voor de toekomst”, vertelt Nick Jue, CEO en voorzitter ING Nederland.

“Ze doen dat vaak in kleine stappen.” Nederlanders bijvoorbeeld doen dat door tussentijds de hypotheek extra af te lossen. Dat heeft voordelen, omdat het rendement van aflossen hoger is dan wat een spaarrekening nu oplevert. Ook zorgt de lage spaarrente er voor dat mensen iets meer neigen naar beleggen. “Wij helpen klanten door hen zo goed mogelijk te adviseren”, zegt Jue.

Wat betreft de zakelijke markt zien we dat ondernemers nog steeds gericht zijn op het stroomlijnen en saneren van hun bedrijf. Efficiëntieslagen en kostenbesparingen zijn aan de orde van de dag om het hoofd boven water te houden. Gezien de zwakke economische omstandigheden zijn ondernemers minder bereid om te investeren. “Er zal echter een moment komen”, benadrukt Jue, “dat ondernemers weer gaan investeren. Wij verwelkomen nog steeds bedrijven met een solide businessplan.”

 

Een lichtpuntje is dat de kredietaanvragen weer iets zijn toegenomen, wat betekent dat mensen weer meer vertrouwen hebben in de toekomst. Jue: “We zien dat veel bedrijven vooral behoefte hebben aan eigen vermogen in plaats van bankkrediet. Omdat banken zelf geen eigen vermogen verstrekken denken we graag met de klant mee voor alternatieve oplossingen. Een voorbeeld is het stimuleringsfonds Ondernemend Oranje Kapitaal, waar ING mede-initiatiefnemer van is. Dit fonds verstrekt risicodragend vermogen. Voor goede plannen staan we altijd open.”

Experts in hygiëne
Het staat buiten kijf dat goede hygiëne in de werk- en leefomgeving van het allergrootste belang is. Gezondheid en welzijn van mensen staan voorop. Hulp bij het realiseren daarvan door een ervaren en kundige partner is daarom zeer gewenst. Initial is wereldwijd marktleider in bedrijfskleding en hygiënediensten.

Voor grote en kleinere organisaties in diverse sectoren, zoals zakelijke dienstverlening, overheid, scholen, horeca, industrie, detailhandel, logistiek en transport.

“Initial staat al decennialang bekend als dé expert op het gebied van hygiëne, sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding”, stelt Arjan Gundlach, marketing director Benelux van Initial. “Ons gaat het om het verhogen van de standaarden in hygiëne én om bewustwording.” Initial zet daarom state-of-the-art technologie, de beste beschikbare producten en gekwalificeerde medewerkers in om de dienstverlening op het hoogste niveau te houden. “Concrete voorbeelden zijn hygiënescans met speciale diagnoseapparatuur, tips voor een goede (hand)hygiëne, de antibacteriële zilverionentechnologie in de onlangs gelanceerde Signature sanitaire productlijn en onze allernieuwste bedrijfskledingcollecties”, aldus Gundlach.

 

De onderneming geeft ook voorlichting om bewustwording bij werkgevers en werknemers te bevorderen. Initial reed deze winter in het kader van haar Hygiene Experience Tour met een Airstream touringcar langs een 15-tal steden in de Benelux om facilitair managers voor te lichten over de impact die slechte hygiëne heeft op bijvoorbeeld het ziekteverzuim en de daaraan gepaarde hoge kosten, en wat ze kunnen doen om ziekteverspreiding te voorkomen.

Het gaat om het dagelijks leven thuis
Hoe komt het dat IKEA wereldwijd zo’n enorm succes heeft? Wat zijn de sterke punten van de onderneming? “Het zijn de mensen die ons bedrijf succesvol maken”, stelt Kristina Johansson, country manager IKEA Nederland.

“Het is onze missie om een beter dagelijks bestaan te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Onze medewerkers, onze bedrijfscultuur en visie, en de businesswaarden die wij onderschrijven vormen de innerlijke kracht van ons bedrijf en dragen ertoe bij om dat voor elkaar te krijgen.” De kernwaarden gezamenlijkheid, kostenbewustzijn, respect en eenvoud, bescheidenheid, de durf om anders te zijn, de drang om te vernieuwen en enthousiasme zijn samen het fundament van de onderneming. Ook IKEA’s personeelsbeleid is gebaseerd op die waarden. Daarom kan het management de medewerkers, leveranciers en businesspartners zo veel eigen verantwoordelijkheid geven, omdat het weet dat zij allen de IKEA waarden onderschrijven.

“Mensen begrijpen waar wij naartoe willen”, zegt Johansson. “We zijn trots op wat we doen, maar we blijven ook bescheiden. Dat vind ik een belangrijke businesswaarde. Daardoor gaan we niet op onze lauweren rusten. We beseffen dat we goede dingen doen, maar we zullen toch voortdurend blijven streven naar nieuwe dingen en verbeteringen.” IKEA is niet in de markt om prijzen te winnen, maar doet wat goed is voor klanten, medewerkers en leveranciers. “Het gaat ons niet zozeer om producten, het gaat om mensen thuis en hun wensen en behoeften daar”, benadrukt Johansson. “We doen ons best om een succesvolle strategie te ontwikkelen. Dat houdt in dat we manieren blijven zoeken om onze klanten een nog betere en completere shopping-experience en dienstverlening te bieden, zowel in onze winkels als via e-commerce.”

Rijden in een Peugeot uit overtuiging

Met het Peugeot Ambassadeurprogramma laten bekende Nederlanders in woord en beeld zien hoe verknocht zij zijn aan de auto’s van het Franse merk. Peugeot heeft geen enkel probleem om BN’ers bereid te vinden in de auto’s te rijden. De modellen worden door iedereen zeer gewaardeerd.

Hoe verkoop je een auto? Daar breken de marketing-, reclame- en pr-professionals zich al jaren het hoofd over. De geloofwaardigste manier om mensen ervan te overtuigen dat ze een bepaald product moeten kopen, zegt men, is via mond-tot-mondreclame. Maar er gaat dan wel heel veel tijd overheen voordat deze methode op grotere schaal profijt oplevert. Wencke Fassbender, directeur PR en Corporate Communication bij Peugeot Nederland, gebruikt een snellere en sympathieke methode om mensen te overtuigen van de kwaliteiten van haar automerk: het Peugeot Ambassadeurprogramma. Hoe krijg je mensen in een Peugeot? Door bekende Nederlanders die een oprechte band met het merk hebben in een Peugeot te laten rijden en hen te vragen om hun ervaringen te delen. En het werkt. Peugeot Nederland startte in 2011 met het Ambassadeurprogramma en sindsdien is het Franse automerk met verschillende BN’ers een hechte samenwerking aangegaan. “Wij stellen onze ambassadeurs voor een bepaalde tijd een Peugeot-model ter beschikking”, legt Fassbender uit. “We vragen hen ermee te rijden en – waar dat kan en zinvol is – over de auto te spreken in de media of bij evenementen.”

Bij elk nieuw model kiest Peugeot Nederland een passende ambassadeur. Op de vraag hoe iemand ambassadeur wordt, antwoordt Fassbender: “Tsja, dat is een samengaan van rationele en emotionele argumenten. Het team van Peugeot Nederland ‘ziet’ wanneer een bekende Nederlander goed past bij een model. Tot nu toe heeft geen BN’er nee gezegd als we vroegen of ze interesse hadden voor die relatie. Dat geeft aan dat de match die we elke keer maken precies goed is. Ook spontane aanvragen van bekende Nederlanders wegen wij af aan de hand van de vooropgestelde criteria.”

Peugeot-ambassadeurs hebben een persoonlijke band met het merk

Persoonlijke verbintenis

Uiteraard onderschrijven de Peugeot-ambassadeurs de kernwaarden van het merk: rijplezier, betaalbare luxe, comfort en design. Voor hen geldt dat er een persoonlijke band is met het merk, de elegantie, milieuvriendelijkheid, zuinigheid en sportiviteit. “Onze ambassadeurs worden absoluut niet door ons betaald,” beklemtoont Fassbender, “dat zou averechts werken. Zij zijn Peugeot-rijders uit overtuiging en hebben vaak al een band met ons merk en onderschrijven onze kernwaarden.”

Dat geldt zeker voor acteur, zanger en musicalster Bastiaan Ragas, die de allereerste Peugeot-ambassadeur in Nederland was. Hij ontving de sleutels van een Peugeot 3008 HYbrid 4 en een jaar later van de 508 HYbrid 4 uit handen van PR-directeur Wencke Fassbender. “Het aanbod kwam op een mooi moment”, zegt Ragas. “Mijn vrouw Tooske en ik waren ons aan het oriënteren op de automarkt, en duurzaamheid en energiezuinigheid waren voor ons belangrijke keuzefactoren. De hybridemotor van de Peugeot 508 is een goede uitkomst. Voeg daarbij de ruimte voor alle spullen die we vaak meenemen, het rijgemak, en de keuze voor deze auto spreekt bijna voor zich.”

Wencke Fassbender: “We zijn er trots op dat Bastiaan, zijn vrouw Tooske en hun kinderen kunnen genieten van het rijgemak en het comfort van deze milieuvriendelijke en energiezuinige gezinsauto. Bastiaan is voor ons de ideale ambassadeur: een ervaren automobilist die veel onderweg is, met plezier in autorijden, maar ook iemand die verantwoordelijkheid voelt voor veilig rijden en milieubewust is.”

Huidige ambassadeurs

Na Ragas kwamen er moeiteloos nog meer BN’ers die met groot plezier hun liefde voor Peugeot uitdragen. Topkok Peter Lute rijdt in de Peugeot 508 RXH met diesel-hybridemotor, een model dat een nieuwe dimensie toevoegt aan allroad rijden en rijplezier. “Mijn leven is gebouwd op passies”, vertelt hij. “Koken is er een van, en auto’s ook. Peugeot heeft altijd mijn voorliefde gehad, omdat het merk in staat is om stijl te combineren met techniek en sportieve prestaties.” Modeontwerpster Monique Collignon rijdt in de 208 XY. De samenwerking tussen het automerk en de ontwerpster kwam tot stand door de gedeelde passie voor design. “Ik ben een echte autoliefhebber en dit model heeft mijn hart gestolen”, zegt ze. Rallyrijder Kevin Abbring is zowel professioneel als privé een hartstochtelijke Peugeot-rijder. Hij behaalde met een 208 R5 GTi de winst in de Franse Peugeot 208 Cup. “Ik kan dankzij Peugeot weer terugkeren op internationaal niveau”, aldus Abbring. Jeroen Nieuwenhuize, dj bij Radio 538, rijdt in de nieuwe Peugeot 308, Europese auto van het jaar 2014. “Op m’n twintigste kocht ik een Peugeot 205 GTi cabrio. De motor lekte olie, de kap was versleten, maar de ziel van de auto was goed. Inmiddels rij ik in een nieuwe Peugeot 308 en de spirit van toen voel ik weer terug in deze veel modernere auto. Bovendien is het weer echt een Peugeot. Je hebt iets bijzonders onder je kont.” Op YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=kyPLkhOSoIY) toont tv-presentator en cabaretier Tijl Beckand waarom hij als nieuwste ambassadeur enthousiast is over de RCZ, de sportieve coupé van Peugeot. “Peugeot is een merk dat mij als een op maat gesneden pak past. En rijden in de nieuwe RCZ heeft niets meer met rijden te maken, dat is gewoon lol maken. Als James Bond-fan en liefhebber van klassieke muziek is dit voor mij de ideale auto. Stijlvol, perfect design, maar met een avontuurlijk randje.”

Holistische aanpak van online marketing

Online marketingbureau Traffic Builders staat al jaren hoog in de Emerce Top 100 en is verheugd en trots dat het nu voor de tweede keer de toppositie inneemt als beste in de categorie zoekmachinemarketing. Het toont aan dat de door Traffic Builders gehanteerde holistische benadering van marketing doeltreffend is en echt werkt.

“De marketing- en sales-doelstellingen van onze opdrachtgevers staan bij ons centraal”, legt directeur en oprichter Wolter Tjeenk Willink uit. “Het koopproces van de doelgroep speelt zich af binnen een diversiteit aan kanalen, en het wordt steeds complexer én belangrijker om de marketingmix daar goed op aan te laten sluiten. Traffic genereren naar een website is belangrijk, maar bezoekers overhalen tot de gewenste actie, online of offline, is veel belangrijker. Of het nu gaat om new business, of juist het verhogen van de retentie.”

Traffic Builders zet innovatieve online marketing- en sales-oplossingen in om meetbaar resultaat te behalen. “Een goede invulling van online marketing vandaag vraagt om specialistische kennis en een integrale, datagedreven aanpak”, benadrukt Tjeenk Willink. “Het is cruciaal om de afzonderlijke kanalen in de marketingmix als één geheel aan te sturen. Zoekmachinemarketing vormt hierin de rode draad, omdat het voor alle fasen ingezet kan worden. Wij hebben hiervoor een model ontwikkeld waarbij de KPI’s zijn afgestemd op de rol van het kanaal in de marketingmix.”

Met die holistische benadering als basis heeft het bureau zijn dienstverlening – naast SEO, SEA, web analytics en conversieoptimalisatie – verder uitgebreid met social media marketing, display advertising en marketing intelligence, zodat nu een zeer compleet aanbod aan marketingdienstverlening kan worden geboden.

24*7 webshop – top100 e-commerce met 100% uptime
Smile Nederland is onderdeel van de Franse Smile Group SA. Smile Group SA is de grootste Magento Gold partner in Europa en wint al vele jaren op rij de Magento Excellence Partner Award. Smile Nederland onderscheidt zich van andere spelers, doordat het niet alleen de grootste webshops zoals ANWB, MS Mode en Neckermann bouwt, maar ook de jaren daarna professionele support en uptime-garantie biedt.

Smile Nederland kan dat waarborgen doordat het in 2011 Stone-IT heeft overgenomen, een club met jarenlange ervaring in het bieden van de hoogste beschikbaarheid van grote webplatformen, zoals Roompot Holidays, MS Mode, Hearst Magazines, Fletcher Hotels en Mr. Ticket. “Met deze overname beschikt Smile Group SA over een specialist in het bouwen, hosten, beheren en ondersteunen van complexe e-commerce webclusters”, vertelt Martijn Smit.

Martijn Smit, oprichter van Stone-IT, is sinds mei 2013 managing director a.i. van Smile Nederland en is in deze functie bezig met het samenvoegen van de twee organisaties tot een van de grotere e-commerce specialisten van Nederland. Op het moment dat deze operatie afgerond en geslaagd is, kan Smile Nederland verder met het uitrollen van het volledige portfolio van open source-producten op het gebied van onder andere Content Management en Business Intelligence. “De kracht van Smile Nederland zit hem er in dat wij specialisten zijn in ons vak”, vervolgt Smit. “Het is de combinatie van een ervaren ontwikkelaar van corporate sites en e-commerce shops aan de ene kant en een specialist in hoog beschikbare platforms aan de andere kant die ons aan de top van de markt plaatst. Smile is een van de grondleggers van content-pushing, en het aanbieden van gratis white papers waarin kennis wordt gedeeld, is het fundament van ons succes.”

De kunst van het weglaten
Marketing vertelt het verhaal en de businesspropositie van ondernemingen en heeft tot doel met klanten te communiceren om ze te kunnen informeren. Nu organisaties over steeds meer digitale kanalen kunnen beschikken om met hun doelgroepen in contact te treden, wordt ook duidelijk dat de online interactie met klanten steeds complexer wordt.

Mensen bezitten verschillende devices en maken gebruik van vele online kanalen waarvan ze informatie betrekken. Social media zijn niet meer weg te denken in het marketing- en communicatielandschap. “Het is van essentieel belang om te streven naar eenvoud in je ontwerpen”, zegt Harald Middel, creatief directeur bij theFactor.e. “Het gaat – zeker bij online communicatie – om de kunst van het weglaten. Een goed ontwerp onderscheidt zich door te schrappen wat je niet nodig hebt en te versterken wat cruciaal is in jouw boodschap aan de klant. Juist doordat er steeds meer technische mogelijkheden en middelen voorhanden zijn, moet je je beperken om jouw boodschap zo helder mogelijk over het voetlicht te krijgen.” De bezoeker van de mobiele applicatie, website of portal bepaalt uiteindelijk het succes van een merk, product of service. Het is daarom belangrijk die bezoeker zo goed mogelijk te leren kennen. Psychologie speelt daarin een niet onaanzienlijke rol. “Als je weet wat de intrinsieke motivatie van de klant is, als je weet wat hem of haar drijft, dan heb je de slag om de gunst van de klant al goeddeels gewonnen”, legt Middel uit. “De boodschappen die eenvoudig herkenbaar zijn en direct het juiste gevoel oproepen, leiden tot optimale conversie.” Succes hangt af van heldere content, een goed ontwerp met zo min mogelijk complexiteit, dat rekening houdt met de ‘mindset’ van de bezoeker en zorgt voor een goed contact.

Gedragsverandering op de werkvloer
Naast het bedenken en ontwikkelen van online consumentenapplicaties stapt Freshheads in een nieuwe markt: die van mobiele innovatie op de werkvloer. Een logische stap gezien hun kennis en ervaring in de consumentenmarkt. Het gebruik van innovatieve apps tijdens het werk zorgt dat het gedrag van personeel positief wordt beïnvloed.

“Wanneer medewerkers meer verantwoordelijkheid wordt gegeven en zij zelfstandiger kunnen werken, zal de effectiviteit van hun werk er aanzienlijk op vooruit gaan”, verklaart Michiel van Hulst, operationeel directeur bij Freshheads. “Zij voelen zich meer betrokken bij hun werk en zullen ook echt gemotiveerder zijn. Technologie in de vorm van mobiele apps, tablets en andere slimme apparaten kan daar aantoonbaar toe bijdragen. Wij denken vanuit mensen en niet vanuit de technologie.”

 

Freshheads heeft de nodige kennis en ervaring om apps te ontwikkelen die zorgen dat mensen hun werk doelgerichter en met meer plezier uitvoeren. “Wij helpen bedrijven en organisaties bij het verwezenlijken van hun (online) ambities door relevante gegevens eenvoudig te ontsluiten en die via verschillende mobiele devices met de betrokkenen te delen, zodat zij hun werk sneller en beter kunnen uitvoeren”, verzekert algemeen directeur Wout Withagen. “Het delen van die gegevens kan op vele manieren. Webapplicaties en mobiele apps zijn nog maar het begin.” Een fraai voorbeeld van een innovatieve mobiele app is @lly die Freshheads oorspronkelijk heeft ontwikkeld voor de schoonmaakbranche, maar die in korte tijd is uitgegroeid tot een brancheoverschrijdend ecosysteem dat ook is toe te passen op andere sectoren. “Het is slimme technologie in je broekzak die intelligente innovaties op de werkvloer mogelijk maakt”, aldus Van Hulst.