Auteur: René Moscou

Seamless Passenger Journey
“Wij hebben als strategie om de beste digitale luchthaven ter wereld te worden,” zegt Albert van Veen, CIO van de Schiphol Group. “We zetten steeds meer IT-middelen in om de bezoekers van onze luchthaven een aangenaam en gemakkelijk verblijf te bieden.”

Zo is er een uitgebreide en informatieve Website en een slimme App die de reizigers op allerlei manieren helpen om hun bezoek aan de luchthaven gemakkelijker en plezieriger te maken.

“De App gaat zorgen voor een persoonlijke reis- en verblijfservaring,” verduidelijkt Van Veen. “Die kan bijvoorbeeld al beginnen al bij het vertrek van huis, met een filewaarschuwing waardoor je wat eerder moet vertrekken om je vlucht te halen.” Op de luchthaven zelf krijgen reizigers al digitale informatie over boarding en vertrektijden. In de toekomst zal dit worden aangevuld met bijvoorbeeld wachtrij-informatie en worden reizigers geholpen met het digitaal zoeken en vinden van services en producten op de luchthaven.

Schiphol zal bij zijn digitale ambitie zo veel mogelijk gebruik maken van ‘open data’. De data worden gedeeld met de sectorpartijen, zodat bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappijen de reizigers ook beter kunnen helpen met informatie over de luchthaven. Naast het delen van data en het verbeteren van de digitale kanalen zet Schiphol in op Innovatie. Schiphol doet dat door intelligent de data uit te lezen en te gebruiken van de vele assets op de luchthaven.

Van Veen: “Om dit allemaal mogelijk te maken en de dienstverlening nog verder te verbeteren, zijn wij dan ook doorlopend op zoek naar goede programmeurs en toppers op het gebied van data en digital die ons daarbij kunnen helpen.”

www.schiphol.nl

Grensoverschrijdende campagnes, websites en webshops
Burst is een internationaal opererend internetbureau dat grensoverschrijdende en kwalitatief hoogwaardige campagnes, websites en webshops creëert.

Een serieuze organisatie die haar klanten helpt met het behalen van hun doelstellingen. Managing partner Hans Maltha stelt relevantie en effectiviteit voorop bij het realiseren van grensverleggende oplossingen. "We willen mee kunnen bewegen met de consument," zegt hij. "Een belangrijke taak van ons bureau is antwoord geven op de vraag waar de consumenten zich bevinden, hoe zij zich bewegen en van welk platform zij gebruik maken. Om zo voor zowel on- als offline business te zorgen."

 

Burst heeft de blik gericht op morgen. Anticiperen op veranderingen en toekomstige mogelijkheden kenmerkt het bureau. "We werken nauw samen met onze klanten," vertelt Maltha. "Het zou dom zijn geen gebruik te maken van hun kennis en ervaring. Wie kennen hun klanten beter dan zij zelf? Gezamenlijk kunnen we voor een nog betere oplossing zorgen. Het gaat tenslotte om het bereiken van hun doelstellingen. Dat zullen we nooit uit het oog verliezen. Daarom experimenteert ons team veel met de nieuwe ontwikkelingen van het internet.

 

Hoe beweegt de consument van morgen zich? De door ons ontwikkelde campagnes, websites en webshops zetten de eindgebruiker aan tot actie. Na de livegang gaan we vervolgens aan de slag met het meten en analyseren van het gedrag van de gebruikers en optimaliseren we het platform op basis van deze data. Zo zorgen we dat het platform relevant blijft voor de eindgebruiker."

www.burst-digital.com

Bescherming van mensen met moderne materialen

Materiaaltechnologieconcern Koninklijke Ten Cate nv (TenCate) heeft in betrekkelijk korte tijd van vijftien jaar een geslaagde ommezwaai gemaakt van fabrikant van consumententextiel naar producent van hoogwaardig technisch textiel.

Dat het een succesvolle transformatie is geweest, blijkt uit het feit dat het bedrijf als ontwikkelaar en producent inmiddels wereldwijd in tal van marktniches leidend is in geavanceerde materialen. Deze zijn onder andere te vinden in vliegtuigen, satellieten, ruimtevaartuigen, militaire voertuigen, beschermende militaire en industriële kleding, kunstgras en geotextiel in infrastructuur als dijken, dammen en wegen. “Het leidende thema van ons bedrijf is de bescherming van mensen met behulp van geavanceerde materialen,” zegt bestuursvoorzitter en CEO Ir Loek de Vries. “Dat vergt behoorlijk wat expertise op verschillende terreinen. Wij nutten dan ook onze vergaande kennis van materiaaltechnologie en chemische processen uit.”

In de eindmarkten waarin TenCate opereert – waaronder defensie, mobiliteit, infrastructuur, watermanagement, persoonsbescherming, sport en recreatie – wil de onderneming leidend zijn in het bieden van duurzame oplossingen voor persoonsbescherming en bescherming van de werk- en leefomgeving. “We hebben ons gefocust op onze kernactiviteiten en de overige activiteiten afgestoten,” vertelt De Vries. “De vrijkomende middelen hebben we geïnvesteerd in bedrijven over de hele wereld die ons ondersteunen in de ontwikkeling van nieuwe producten en markten op basis van aanverwante technologieën en innovatieve technieken. Deze focus en synergie zijn belangrijke drivers geweest bij het bereiken van waar we nu staan.”

Quality of life services

Opgericht in 1966 is Sodexo uitgegroeid tot een vooraanstaande mondiaal opererende organisatie van ‘Quality of Life Services’.

Met ruim 420.000 medewerkers in 80 landen, waarvan 5400 in Nederland, biedt het bedrijf onder andere kantoren, scholen, universiteiten, overheidsinstanties, zorginstellingen, gevangenissen en zelfs offshore platforms een omvangrijke portefeuille aan facilitaire diensten als gebouwbeheer, beveiliging, schoonmaak, receptiediensten, bedrijfskledingverstrekking, fleet-management, groenvoorziening, catering en meer, opdat klanten zich zonder zorgen op hun kernactiviteiten kunnen richten.

“Ons doel bij al onze diensten is het verbeteren van de kwaliteit van leven van ‘those we serve’”, beklemtoont Marijke Paalvast, Senior Vice President bij Sodexo in Nederland. “Door tijdens het werk en daarbuiten meer kwaliteit te geven aan het dagelijks leven, dragen we in hoge mate bij aan de prestaties van onze klanten. En omdat we dagelijks met ruim 75 miljoen consumenten te maken hebben, kun je spreken van een aanzienlijke impact.”

Paalvast vervolgt: “We hebben wereldwijd veel kennis en ervaring in alle klantsegmenten en zijn steeds beter in staat die expertise te bundelen en toe te passen aan de wensen van onze klanten. De toegevoegde waarde voor hen ligt in het integraal aanbieden van diensten; de vraag hiernaar groeit. Bij voorkeur verzorgen we diensten met onze eigen mensen, voor specialistische diensten werken we samen met partners.”

Sodexo’s services worden al sinds jaar en dag gewaardeerd. Het bedrijf is niet voor niets voor het 8ste achtereenvolgende jaar bekroond met de Industry Leader & Gold Class Award voor best presterende onderneming op het vlak van economische, sociale en milieuprestaties.

www.sodexo.nl

Duurzaamheid. Oog voor nu en later

Lisen Wirén,  Country Sustainability Manager, wilde zich aan de verbetering van de leefomstan­digheden van mensen wijden na een verblijf in India, waar zij werkte in de Dharavi krottenwijk bij Mumbai.

“Ik zag daar mensen die op een vuilstort­plaats wonen en werken, en zich in leven hielden door daar gevonden materialen te recyclen en te verkopen. Het opende mijn ogen voor het streven naar duurzaamheid en een waardig leven.” Nu is Wirén verantwoordelijk voor IKEA’s duurzaamheidbeleid en de implemen­tatie ervan op de Nederlandse retailmarkt. Dit houdt in dat zij IKEA’s duurzaamheidstrategie uitrolt, inhoudende het initiëren en beheren van vele sociaal-maatschappelijke activiteiten, milieuprojecten en partnerships met relevante organisaties om een positieve impact te creëren.

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn verankerd in IKEA’S businessmodel. Het bedrijf gaat zuinig om met natuurlijke bronnen en middelen, en de duurzaam­heidstrategie People & Planet Positive kent aansprekende resultaten. “Hoe kunnen we zorgen voor een positieve impact op de hele waardeketen,” is de vraag die Wirén namens IKEA probeert te beantwoorden. “We zijn gericht op de continue verbetering van onze productie en arbeids­omstandigheden. Het gaat om kwaliteit en efficiëntie, maar ook om op de juiste manier te handelen. We willen klanten inspireren te kiezen voor energiezuinige producten. De vijf componenten van ons Democratic Design hebben dan ook tot doel bewust om te gaan met zowel producten als productie.” Ook de bedrijfs­voering zelf is duurzaam. De onderneming heeft wereldwijd meer dan 700.000 zonnepanelen geïnstal­leerd op IKEA-gebouwen en is van plan om 314 windturbines aan te schaffen en te exploiteren. Lisen Wirén: “Alle kleine dingen bij elkaar zorgen voor grote veranderingen. Daar maakt IKEA zich sterk voor.”

www.ikea.nl

Maak de toekomst

Wat is de overeenkomst tussen de Markthal, het Centraal Station in Rotterdam, het verbouwde Rijksmuseum, de gloednieuwe Sluiskiltunnel, het WOONlab met woningbouwconcepten en Pret-à-Loger, het ‘second skin’ energieneutrale rijtjeshuis dat studenten van de TU Delft ontwikkelden?

“Dat is TBI, een groep van ondernemingen in Bouw, Techniek en Infra die met elkaar en met hun klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken,” aldus Daan Sperling, voorzitter van de Raad van Bestuur van TBI. “Door de unieke combinatie van bouw en techniek zijn wij bij uitstek in staat om deze en nog veel meer prachtige projecten te realiseren. De sterke ontwikkeling die we als netwerk van ondernemingen doormaken komt omdat wij een gezamenlijk doel hebben: wij willen de beste werkomgeving zijn voor talent. Dat leidt tot continuïteit, duurzaamheid en innovatiekracht.”

Voor TBI is ondernemerschap de basis. En de basis, dat zijn de bedrijven die TBI als ‘achternaam’ dragen, zoals Croon, Wolter & Dros, J.P. van Eesteren, Hazenberg, Mobilis en ERA Contour. Allemaal specialisten op hun eigen terrein die met elkaar een sterke multidisciplinaire groep vormen in de bouwwereld. Met gezonde eigen speelruimte.

“Ruimte benutten, dat is wat we doen,” vervolgt Daan Sperling. “En daarmee bedoelen we natuurlijk de openbare ruimte. Maar ook de technisch inhoudelijke ruimte, de ruimte voor ondernemerschap, de ruimte voor innovatie, de ruimte voor samenwerking tussen onze bedrijven. En misschien wel het belangrijkste: we benutten de persoonlijke ruimte. Medewerkers kunnen zich bij ons echt ontwikkelen vanuit verantwoordelijkheid, passie en verbinding. Dan zijn ze de beste partner voor onze klanten. En dan bouw je meer dan mooie projecten. Dan maak je de toekomst.”

www.tbi.nl

Eerst denken, dan doen

Als IT-leverancier pur sang wist ilionx op tijd de bakens te verzetten. Nu is het een veel bredere dienstverlener die organisaties helpt om nóg beter hun doelstellingen te bereiken. Van pure IT-leverancier ontwikkelde het bedrijf zich tot dienstverlener met een breed portfolio, van social business tot analytics, en van clouddiensten tot security-expert.

“We hebben vier jaar geleden goede zakelijke keuzes gemaakt en de juiste beslissingen genomen”, stelt Wiebe de Boer, algemeen directeur van ilionx. De weloverwogen keuze om de organisatie te laten evolueren van IT-leverancier naar een serviceprovider met een uitgebreid product- en dienstenportfolio en een gedegen Business Consultancy-unit was een logische en natuurlijke stap. ilionx heeft zich ten doel gesteld om bedrijven en organisaties in allerlei verschillende sectoren succesvoller te maken met behulp van kennis, ervaring, diensten en oplossingen op het gebied van social, mobile, analytics, cloud en security.

‘Het is belangrijk om de taal van de klant te spreken en zijn succesfactoren te kennen’

Veranderde rol

De onderneming heeft op een aantal gebieden een aanzienlijke concurrerende voorsprong weten op te bouwen en is gegroeid in zowel het aantal medewerkers als in omzet. “Die groei is het gevolg van een aantal zaken die wij de afgelopen jaren gedaan hebben”, claimt De Boer. Het management besloot bijvoorbeeld om met een aantal activiteiten te stoppen, zoals COBOL-development en de detachering van infrastructuurmedewerkers als systeembeheerders en netwerkspecialisten. Aan de andere kant heeft ilionx sterk ingezet op clouddiensten. “Onze rol is daardoor in een aantal gevallen veranderd”, legt De Boer uit. “Daar waar wij voorheen voornamelijk een leverancier van IT-diensten aan IT-afdelingen waren, zijn we nu steeds meer een leverancier van businessservices geworden met de businessmensen van een onderneming als opdrachtgevers. We dragen nu veel sterker bij aan het behalen van de door de business geformuleerde doelstellingen.”

Meer dan techniek

“Je ontkomt er niet aan om businessgericht te gaan denken”, benadrukt De Boer. “Je moet dan wel inzicht verwerven in de zakelijke kant van een onderneming om de juiste IT-oplossingen te kunnen aanbieden.” Daarvoor heeft ilionx in de afgelopen jaren nieuwe activiteiten opgezet, zoals een Business Consultancy-unit om ook in de planfase voor klanten het gespecialiseerde klankbord te zijn en hen te adviseren. Ook heeft de organisatie haar Information Management-unit uitgebreid, zodat ze klanten verder kan ondersteunen op het gebied van business intelligence. “En we zijn een Security-unit gestart. Daarbij gaat het niet zozeer om de implementatie van firewalls en dergelijke, maar veel meer om de juiste inrichting en toepassing van bedrijfsprocessen en procedures.” Beveiliging is meer dan technologie. Je zoekt uit – met de klant – hoe de bedrijfsprocessen in elkaar steken. Zo kunnen de processen geoptimaliseerd worden en kan het businessproces soepeler, veiliger en goedkoper plaatsvinden.

“Natuurlijk moet je de bad guys buitenhouden”, zegt De Boer. “Maar je moet ook de workflow zo inrichten dat de juiste gegevens op tijd bij de juiste mensen terechtkomen. Dus eerst denken, dan doen. Techniek is daarbij secundair. Het gaat primair om hoe je de vragen van de klant beantwoordt en zijn problemen oplost. Zeker nu de cloud een steeds belangrijkere rol speelt. De cloud, mobiele toepassingen en alle zaken rondom big data moeten veilig zijn.”

Kernwaarden

De veranderde rol van ilionx betekende ook dat er intern het een en ander aangepast moest worden. De grootste verandering vond plaats op personeelsgebied. “Om aan de nieuwe eisen tegemoet te komen, moesten we ook medewerkers met andere kwaliteiten dan technische aannemen”, aldus De Boer. “In gesprek kunnen gaan met de business en kennis hebben van bedrijfsprocessen nemen nu een steeds belangrijkere plek in. Het gaat bij onze businessconsultancy veel verder dan alleen de IT-vraag. Onze adviezen moeten hout snijden. Kennis is een zeer belangrijke asset van ilionx. We hebben medewerkers aangenomen die ondernemend en zelfsturend zijn.” Wat niet is veranderd, zijn de kernwaarden van ilionx: ondernemerschap, vakmanschap, integriteit, respect voor het individu en teamgeest. Ook de hoofddoelstelling ‘Resultaten bereiken door en dankzij aanpassingsvermogen en flexibiliteit’ is gebleven.

Succesfactoren

Als de klant om dingen vraagt die ilionx nog niet zelf beheerst, dan gebruikt het bedrijf externe experts die onder de verantwoordelijkheid van ilionx hun kennis inbrengen. “De waardeketen wordt steeds verder samengedrukt”, zegt De Boer. “De ruimte tussen de deelnemers is kleiner geworden. De business en de techniek zijn ook nauwer met elkaar verweven dan voorheen, en die verwevenheid neemt alleen maar toe.” Het is dus belangrijk om de taal van de klant te spreken en zijn succesfactoren te kennen, zodat je daarbij adequaat kunt ondersteunen op zowel technisch als businessniveau. “Je moet beseffen dat het gaat om de klant van de klant”, aldus De Boer. “Klanten weten dat we een no-nonsensebedrijf zijn. En dat heeft ons in de relatiesfeer aanzienlijk profijt opgeleverd. Onze weloverwogen koerswijziging en service-uitbreiding brengen ons en onze klanten succes. Aanreiken wat een klant denkt nodig te hebben, dat is niet erg moeilijk. Het is mijn passie en de passie van onze medewerkers om door te vragen waarom een klant iets denkt nodig te hebben, of wat het precies is wat hij wil bereiken. Op zoek gaan naar het ‘waarom’, dat is uitdagend. Hiermee komen we dicht bij de kernwaarden van een organisatie. Met de klant dát gaan versterken, met behulp van kennis van de business én IT, dat is waar de successen liggen. Dat is onze passie.”

Best of breed e-commerce specialist

MediaCT is specialist in het ontwikkelen en verbeteren van hoogkwalitatieve, betrouwbare en conversiegerichte webwinkels. Het bedrijf levert een compleet portfolio aan e-commerce oplossingen door de best denkbare oplossingen te combineren en samen te laten werken.

“Wij hebben er bewust voor gekozen om niet full-service te zijn, maar ons te richten op het leveren van best of breed oplossingen”, vertelt commercieel directeur Tjitte Folkertsma. “Hierin onderscheiden we ons van andere bureaus. We focussen ons op de technische kaders en werken intensief samen met vooraanstaande partners die ieder voor zich experts zijn op terreinen zoals internetmarketing, hosting en back-office vraagstukken. Hiermee bieden we onze klanten objectieve en kwalitatief hoogwaardige full-service ondersteuning.” MediaCT is Magento Gold Solution Partner met het eerste 100% gecertificeerde Magento-ontwikkelteam van Nederland.

“We willen in één ding excelleren”, benadrukt Folkertsma, “en dat is in de (door)ontwikkeling van de allerbeste webwinkels. Om te kunnen excelleren heb je een goed e-commerce platform nodig. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in het Magento-platform.” MediaCT is daarmee uitgegroeid tot een prominente speler. De specialisten van MediaCT brengen de nodige kennis en relevante ervaring in, en werken nauw samen met klanten om hun wensen en eisen werkelijkheid te laten worden. “Wij werken intensief samen met onze klanten”, vervolgt Folkertsma, “er is altijd een 1-op-1 contact tussen de betrokkenen, zodat er een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel is. De kwaliteit van onze e-commerce oplossingen staat voorop, daarom kiezen klanten voor ons. Wij doen één ding en dat doen wij dan ook heel goed.”

www.mediact.nl

Effectieve leersituaties zorgen voor optimaal leerrendement

“Het is niet voor niets dat SRM op 1 staat in de Emerce 100 voor opleiders. De slagingspercentages liggen ver boven het landelijk gemiddelde, de evaluaties zijn zeer positief en het leerrendement is hoog”, aldus John van der Stam, algemeen directeur bij SRM. Maar hoe komt het nu dat het leerrendement in SRM-opleidingen zo hoog is?

 

Een praktijkgericht leerconcept

Opleidingen van SRM richten zich op de verdere ontwikkeling van (online) marketeers en communicatieprofessionals. Hierbij staan de competenties en vaardigheden centraal die de professional aanzienlijk beter laten presteren in hun huidige functie, alsook een volgende stap in hun carrière mogelijk maken. SRM ontwikkelde een leerconcept dat optimaal leerrendement faciliteert door effectieve leersituaties te creëren die heel dicht bij de dagelijkse beroepspraktijk komen. “Tijdens de eerste bijeenkomst word je als deelnemer direct in de leerstand gezet. Er wordt een 'gap' gecreëerd tussen waar je nu staat, en waar je als marketing- of communicatieprofessional heen wilt groeien”, vertelt Van der Stam. Om de zintuigen optimaal te prikkelen, vindt dit alles plaats in een setting die het zintuiglijk leren stimuleert, waarbij wordt verondersteld dat mensen zich veel meer een sfeer en gebeurtenissen herinneren dan teksten of cijfers. “Zo blijft de gepresenteerde content veel beter hangen, is het leerrendement hoger en is de deelnemer gedurende de gehele opleiding optimaal gemotiveerd.”

 

Gedurende de opleiding wordt ieder deelonderwerp verzorgd door een topdocent die de theorie dagelijks in de praktijk brengt. “De docent is hierdoor perfect in staat om de deelnemer uit te dagen om het referentiekader te vergroten en de gepresenteerde kennis en inzichten, middels het maken van cases en opdrachten, te vertalen naar praktische vaardigheden in de dagelijkse beroepspraktijk”, zegt Stephan Stegeman, programma manager online marketing bij SRM. Tussen de bijeenkomsten door wordt de deelnemer ondersteund bij het leren van de theorie via een e-learning tool. Vervolgens brengt hij of zij het geleerde direct in de praktijk met een case of opdracht. De docent geeft in de volgende bijeenkomst altijd feedback op de uitwerking van de deelnemer.

 

Alles valt op zijn plek

Het hoogtepunt van de opleiding is het afsluitende weekend: de live case. Deelnemers werken in kleine groepjes een weekend lang onder tijdsdruk aan een oplossing voor een probleem waar een aansprekende opdrachtgever mee kampt. “Het oplossen van de live case komt dusdanig dicht bij de dagelijkse realiteit van een deelnemer dat het leren gemakkelijker gaat en de deelnemer beter onthoudt wat hij of zij leert. Contextspecifiek leren, noemt men dat”, licht Van der Stam toe. Aan het eind van het weekend presenteren de groepjes hun oplossing en de opdrachtgever kiest de beste oplossing voor haar probleem. Dit gamification element vergroot de motivatie aanzienlijk en stimuleert resultaatgericht denken bij de deelnemer. Na afloop van het weekend is de deelnemer optimaal klaargestoomd voor het examentraject.

 

De waardering van de deelnemer voor de aanpak van SRM blijkt uit de Net Promoter Score van 45%. Ter vergelijking: in Nederland ligt de gemiddelde NPS tussen de 5 en 10%. Onderzoek onder oud-deelnemers van SRM en hun werkgevers wijst bovendien uit dat het leerrendement hoog is: deelnemers van SRM presteren dankzij hun opleiding gemiddeld 38% beter in hun functie. Hét bewijs dat een opleiding van SRM de ideale manier is om de volgende stap in je carrière mogelijk te maken.

Uniek e-commerce-platform
Wat Marktplaats zo bijzonder maakt als e-commerce platform is de unieke combinatie van een werkelijk enorm consumentenbereik en de mogelijkheid om heel gericht een zeer specifieke doelgroep te targeten, die ook nog eens een aantoonbare aankoopintentie heeft.

“Maandelijks heeft Marktplaats 7,3 miljoen unieke bezoekers die allemaal op zoek zijn naar een bepaald product,” vertelt Robert Franke, Hoofd Mediabureaus & Exchange bij Marktplaats Zakelijk. “Dat geeft bedrijven ongekende mogelijkheden om op een doelgerichte manier hun merk of product over het voetlicht te brengen aan een koopgericht miljoenenpubliek.”

Marktplaats Zakelijk biedt ondernemingen effectieve displaymogelijkheden binnen een relevante context. Het levert speciaal op de verschillende devices toegespitste online advertentieoplossingen. “Daar houden we terdege rekening mee met onze commerciële oplossingen. Wij hebben uitgebreide keuzemogelijkheden aan bannerformaten voor de desktop, smartphone en tablet”, legt Franke uit. “Hierdoor kunnen we intelligente targeting bieden om elke relevante doelgroep te bereiken. We denken ‘Mobile First’ bij alle innovaties.”

Uiteraard is een displayoplossing op maat ook altijd mogelijk. Omdat Marktplaats kan worden gezien als een verzameling van elkaar versterkende websites, liggen cross-selling en upselling binnen handbereik. Bedrijven kunnen direct banners inkopen, maar met de geautomatiseerde inkoop via het veilingsysteem Marktplaats Exchange zijn adverteerders verzekerd van een kostenefficiënte aanschafwijze. “Wij bieden adverteerders de mogelijkheid om op transparante wijze in te kopen op Marktplaats. Ze zijn in staat om de advertenties binnen 1 van de 37 groepen in te kopen en daardoor zo relevant mogelijk te zijn.”

Loyaliteit begint bij de eerste kennismaking
Magneds is gespecialiseerd in online loyaliteitsprogramma’s. Het Tilburgse bureau verzorgt onder meer de programma’s van FrieslandCampina, Sanoma en Nutricia. Volgens oprichter Jurgen Swaans geeft een succesvol online loyaliteitsprogramma veel inzicht in je klant. “Veel merken kennen hun eindgebruikers niet of niet goed genoeg. Wij willen weten hoe we de juiste snaar kunnen raken om zo de hoofden en harten van klanten te kunnen veroveren.”

Wie is je klant? Wat is zijn (koop)gedrag? Data verzamelen en verrijken, daar begint het mee. Klanten melden zich online aan en dan start een bloeiende relatie die Magneds van A tot Z faciliteert. “Van strategie en creatie tot en met de technische ontwikkeling en zelfs het managen van de beloningen.”

Vanaf de eerste fase waarin het verzamelen van klantdata centraal staat, slaat Magneds een brug tussen alle bestaande touchpoints van een merk en creëert nieuwe. “Een goed loyaliteitsprogramma is de lijm tussen offline en online, zoals je fysieke winkel of product en je website en app.” Zorgvuldig selecteert Magneds beloningen die klanten actief en gemotiveerd houden, van A-merk-artikelen tot populaire dagjes uit.

“Met een online loyaliteitsprogramma heeft elk merk een waardevol 1-op-1 communicatie- en verkoopkanaal in handen. Voor meer inzicht in klanten en hoe relevant met ze te communiceren. Daarmee is de weg open naar klanten die meer besteden, vaker kopen, minder kosten en je merk aanbevelen bij anderen”, aldus Jurgen Swaans. Waar loyaliteit begint met een eerste kennismaking, daar begint samenwerken met een eerste afspraak. “Daarom maken we graag kennis met merken die klantloyaliteit op de agenda hebben staan.”

Maximale klantwaarde vanuit een oprechte dialoog tussen merk en consument

We zijn als consument definitief verwend geraakt: de digitale wereld waarin we nu leven, brengt met zich mee dat wij ons overal en altijd willen oriënteren. Bovendien verwachten we ook directe opvolging, inspiratie, service en bovenal gemak.

De uitdaging voor bedrijven, met name retailbedrijven en fast-movers, is om te achterhalen waar consumenten zich exact bevinden in hun individuele customer journey. Pas dan kan een bedrijf daadwerkelijk toegevoegde waarde leveren aan zijn product, dienst en merk. Dialoogmarketingbureau Yourzine heeft als doelstelling om op welke manier dan ook persoonlijke meerwaarde te geven aan alle contactmomenten tussen merk en consument met behulp van een grensoverschrijdende omni-channel klantcontactstrategie. “Een hele mond vol”, zegt algemeen directeur Michiel van Riemsdijk, “maar de bottom-line is dat we geloven in de analyse van bergen data, maar nog meer in het bedienen van ieder individu in zijn of haar specifieke wensen en verwachtingen.”

“We helpen merken en organisaties hun klanten beter te leren kennen via alle mogelijke contactmomenten, variërend van e-mailmarketing tot een kanaaloverstijgende 1-op-1-dialoog,” claimt Van Riemsdijk. “Zo ontstaat werkelijk inzicht in de customer journey en kunnen we optimale klantwaarde realiseren. Dat onze aanpak werkt, bewijzen we met de namen en merken op onze klantenlijst – én de groei die we doormaken, ook in het buitenland.” Om hun internationaal opererende klanten lokaal te kunnen ondersteunen heeft Yourzine onlangs een kantoor in België geopend en bereidt het bureau zich voor op het starten van zijn vestiging in Engeland. “Zo kunnen we snel en effectief van dichtbij hun klantwaarde maximaliseren.”

www.yourzine.nl