Auteur: René Moscou

Business Discovery

Business Discovery is in essentie door de gebruiker gedreven business intelligence. In tegenstelling tot de meeste BI-oplossingen die IT-gedreven zijn, staat bij Business Discovery van QlikView de gebruiker aan het roer. De oplossing is ontwikkeld vanuit de gedachte dat business intelligence de zakelijke gebruiker daadwerkelijk moet ondersteunen. De in-memory associatieve analyse die de Business Discovery-oplossing gebruikt zorgt dat de gebruiker alle soorten gegevens vrij, flexibel en doelgericht kan onderzoeken in plaats van via voorgedefinieerde vragen. Vragen naar de bekende weg geeft immers geen nieuwe kennis.

Met Business Discovery kan iedereen eenvoudig de meest complexe data analyseren en ordenen om zo tot inspirerende zakelijke inzichten te komen. “Het biedt de gebruikers op maat gemaakte inzichten die voldoen aan hun eigen specifieke zakelijke behoeften”, zegt Bas van der Horst, Country Manager bij QlikTech Benelux. Echte samenwerking tussen personen, afdelingen en business units is nu echt mogelijk dankzij het gezamenlijk ontdekken en delen van relevante informatie.

 

“De juiste beslissingen nemen, gebaseerd op correcte, actuele informatie is veel eenvoudiger geworden”, aldus Van der Horst. “Door de juiste vragen te kunnen stellen krijg je sneller begrip en bouw je aan een gedegen concurrerende voorsprong.” De QlikView-oplossing onderscheidt zich door haar technologische voorsprong en door de associatieve manier van informatieanalyse. De Mandemakers Groep bijvoorbeeld erkent dat en heeft de Business Discovery-oplossing aangeschaft. Vierhonderd medewerkers gebruiken nu 40 interactieve apps in plaats van 1600 rapporten voor informatieanalyse. De efficiëntiewinst, ook in beheer en onderhoud, spreekt voor zich.

 

www.qlikview.com/nl

Samenwerking

Grontmij heeft in 2011 de Cobouw Award voor beste ingenieursbureau in de categorie opdrachtgever ontvangen. Cobouw Awards worden jaarlijks uitgereikt bij de verschijning van de Cobouw 50, de uitgave die een overzicht biedt van de meest vooraanstaande bouwers, installateurs en ingenieursbureaus. Hoe gaat Grontmij te werk om deze prijs in de wacht te slepen?

“Het is ons doel om klanten vergaand te ondersteunen met kennis van hoog niveau en de relatie met opdrachtgevers en partners in verschillende markten te versterken”, vertelt Jan Nijhof, divisiedirecteur Planning & Design bij Grontmij Nederland. “Wij streven ernaar een partner van onze opdrachtgevers te zijn.” In een complexe omgeving als Nederland worden projecten steeds meer multidisciplinair, zodat bij uitdagingen van stedenbouwkundige aard, landschapbeheer en openbare ruimte steeds meer specialistische kennis nodig is. Om complexe opdrachten in alle opzichten naar volle tevredenheid van de klant te kunnen voltooien, beschikt Grontmij naast de eigen medewerkers ook over hooggekwalificeerde partners die het ingenieursbureau waar nodig bijstaan.

 

Samenwerking is belangrijk. Een fraai voorbeeld hiervan is Clean Tech Delta waar Grontmij onder andere met de gemeente Rotterdam en TNO een samenwerkingsverband is aangegaan om klimaatverandering tegen te gaan en milieuwinst te boeken. “Dankzij onze partners en nieuwe samenwerkingsvormen kunnen wij altijd over de juiste vakkennis en ervaring beschikken om tot haalbare en duurzame oplossingen te komen”, benadrukt Nijhof. “Maar wij blijven eindverantwoordelijk om een project volgens afgesproken kwalificaties, op tijd en binnen budget af te leveren. Klantgerichtheid en klanttevredenheid staan bij Grontmij hoog in het vaandel.”

 

www.grontmij.nl

Toegankelijkheid van data

Het Kadaster houdt bij wie wat bezit aan grond en gebouwen. Dat doet de organisatie ook voor schepen en luchtvaartuigen. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat van wie is, en welke rechten en plichten er gelden. Bij wet worden er hoge eisen gesteld aan de geografische informatievoorziening en aan de dienstverlening bij bijvoorbeeld onroerendgoedtransacties.

“Het Kadaster levert daarvoor de noodzakelijke actuele informatie met de grootst mogelijke betrouwbaarheid tegen de laagst mogelijke kosten”, zegt Dorine Burmanje, voorzitter van de Raad van Bestuur bij het Kadaster. Het Kadaster biedt al die informatie en zorgt daarmee voor rechtszekerheid. Bovendien zorgt de organisatie er voor dat burgers en bedrijven ook andere geografische gegevens van de overheid eenvoudig kunnen opzoeken en raadplegen door het beheer van diverse landelijke voorzieningen. “Alle informatie van heel onze organisatie moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor wie geografische of vastgoedinformatie nodig heeft”, benadrukt Burmanje. “Wij willen daar zijn waar onze klanten ons verwachten met de informatie die zij nodig hebben.” Mede om die reden is het Kadaster bezig zijn website te vernieuwen, zodat de benodigde informatie nog gemakkelijker te vinden en toegankelijk is.

 

Om de uitgebreide dienstverlening van de organisatie duidelijk over het voetlicht te brengen zijn er voorlichtingscampagnes die bijzondere informatie verstrekken over bepaalde plekken langs bekende Nederlandse routes, zoals de Elfstedentocht, de Nijmeegse Vierdaagse en de route van de Gouden Koets op Prinsjesdag. Het Kadaster toont langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse bijvoorbeeld extra informatie over eigenaren, grenzen en percelen. Het Kadaster doet meer dan je denkt.

 

www.kadaster.nl

Prestatiegarantie voor warmte-koudeopslagsystemen

Eneco richt zich volledig op de ontwikkeling van duurzame energieoplossingen, -opwekking en -levering. Door het investerings- en exploitatierisico van warmte- en koudesystemen op zich te nemen kan het energiebedrijf klanten ondersteunen bij de keuze voor duurzaamheid. Ook zakelijk een interessant initiatief.

Eneco is een van de drie grote energiebedrijven in Nederland en is marktleider op het gebied van warmtelevering. De businessunit Warmte & Koude van Eneco houdt zich bezig met warmte- en koudevoorzieningen in de gebouwde omgeving. Eneco levert hiermee warmte voor ruimteverwarming, warm tapwater en koude voor koeling aan zowel consumenten als zakelijke klanten. In vooral de utiliteitsbouw is er een voortdurend streven om de energieprestatie van gebouwen te verbeteren. Aansluiten op een bestaand warmtenet dat in de buurt ligt, is al een aanzienlijke stap vooruit om een betere energieprestatie te realiseren. Met meer dan tachtig jaar ervaring met grootschalige warmtenetten is Eneco ook de ideale partner voor warmte- en koudeopslagsystemen (WKO). Juist bij het gebruik van moderne WKO-installaties springen de voordelen van duurzaamheid in het oog. Veel projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers schrikken in eerste instantie terug voor de investeringskosten, die hoger kunnen uitvallen dan bij conventionele installaties. Dit is een van de voornaamste redenen waarom ze soms toch afzien van de toepassing van duurzame technieken. Eneco heeft echter een zeer interessante exploitatieconstructie ontwikkeld. “Wij nemen het investeringsrisico en exploitatierisico op ons”, zegt Wietze Fabriek, directeur Verkoop en Marketing bij Eneco Warmte & Koude. “We nemen alles van het WKO-systeem voor onze rekening: de financiering, de bouw, het beheer en het onderhoud. We ondersteunen projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en eigenaren met het vergunningentraject en de aanvraag van subsidies. Met ruim twaalf jaar ervaring met het bouwen en beheren van warmte- en koude-installaties bieden we onze klanten een geïntegreerde en duurzame energieoplossing die ze financiële zekerheid geeft, zonder verrassingen achteraf.”

‘Wij nemen het investeringsrisico en exploitatierisico van een WKO-systeem op ons’

 

Prestatiegarantie

Eneco hanteert bij WKO daarnaast een ingebouwde prestatiegarantie. Als de installatie niet optimaal presteert, krijgt het bedrijf hier zelf de rekening van. Een niet goed functionerend WKO-systeem verbruikt immers veel meer elektriciteit. “Een perfect presterend systeem is dus in ons eigen voordeel, omdat we het elektriciteitsverbruik van de WKO-installatie terugvergoeden aan de klant”, legt Fabriek uit. “Bovendien bevat ons tariefmodel een relatief hoog aandeel vaste kosten, maar zijn de variabele kosten een stuk lager. Dit is voor de eindgebruiker, de uiteindelijke huurder van het gebouw, erg aantrekkelijk. De energielasten zijn hierdoor voorspelbaar en transparant en veel minder volatiel.”

 

De klant ontzorgen

Eneco bouwt niet alleen nieuwe installaties, het energiebedrijf neemt ook bestaande systemen over. Het investeert en revitaliseert de WKO-installatie, zodat deze efficiënter en beter zal gaan presteren. De overdracht van het systeem levert de gebouweigenaar direct geld op en hij is verzekerd van uitstekend beheer en onderhoud. Hier hoort ook de facturatie aan de eindgebruiker bij. “We committeren ons voor 15, 20 of 30 jaar en ontzorgen daarmee de gebouweigenaar”, vertelt Fabriek. Eneco weet als geen ander wat er bij de instandhouding van een energievoorziening komt kijken. De exploitatie van WKO-systemen is Eneco op het lijf geschreven.

 

Nieuwe ontwikkelingen

Multifunctionele gebouwen staan momenteel volop in de belangstelling. Steeds vaker onderzoeken ontwikkelaars hoe meerdere functies, zoals wonen, werken, winkelen en recreëren, kunnen worden gecombineerd op een klein oppervlak, of zelfs in één gebouw. Het is dan heel aantrekkelijk om de energievoorziening te delen met een buur. Het delen van een installatie zorgt voor een lagere ‘total cost of ownership’, en een combinatie of uitwisseling van de energievraag kan leiden tot een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. Ook is er een noodzaak voor gebouweigenaren om aandacht te besteden aan de duurzaamheid van hun panden, zodat deze hun waarde behouden. Uiteraard zijn er diverse manieren om gebouwen een upgrade te geven. Eneco ondersteunt gebouweigenaren bij de verduurzaming van de energievoorziening. Wietze Fabriek is enthousiast: “We hebben hier een aantal kostenefficiënte en milieuvriendelijke oplossingen voor. We combineren bijvoorbeeld een aansluiting op het milieuvriendelijke warmtenet met de duurzaamheid van een WKO-systeem waaraan een duurzaamheidslabel gekoppeld is, zoals BREEAM.”

 

Schat aan kennis

Eneco heeft zich in slechts een paar jaar tijd losgemaakt van de werkwijze van orthodoxe energiebedrijven en is een heel eigen koers gaan varen. Het bedrijf heeft zich compleet vernieuwd nadat het zich realiseerde dat het direct in actie moest komen om energie betaalbaar en beschikbaar te houden. Duurzaamheid is dan het enige antwoord. Eneco heeft ook het eigen hoofdkantoor volledig duurzaam en energiebewust ingericht, maar de duurzaamheidsgedachte gaat uiteraard verder dan het ontwerp en de inrichting van het eigen kantoor. “We hebben de nadrukkelijke wens om onze klanten te ondersteunen bij de verwezenlijking van soortgelijke ambities”, benadrukt Fabriek. “We kunnen dit omdat we in de afgelopen decennia een enorme schat aan kennis en praktijkervaring hebben verworven. Bovendien houden we voortdurend de vinger aan de pols om te zien hoe warmte- en koudevoorzieningen nog duurzamer en energiezuiniger kunnen. We nemen hierbij altijd nieuwe energietechnieken in overweging zodra ze bewezen hebben energetisch en economisch goed te presteren en betrouwbaar in gebruik te zijn.”

Defined Contribution

Jarenlang wisten de meeste Nederlanders precies waar ze aan toe waren. Na hun werkzame leven ontvingen ze een pensioen dat bestond uit 70 procent van hun inkomen. Die zekerheid is voor steeds minder mensen weggelegd.

Door de gestegen levensverwachting en de lage rente zijn zulke Defined Benefit-regelingen te duur geworden. Nieuwe boekhoudregels schrijven bovendien voor dat werkgevers de pensioenverplichtingen op hun balans moeten zetten. Met als gevolg dat een stijgende of dalende rente een enorme impact heeft op de financiële positie. Geen wonder dat met name werkgevers zoeken naar nieuwe premieregelingen, waarbij niet het pensioen wordt gegarandeerd, maar de pensioenpremie: Defined Contribution. “Wij nemen in deze discussie geen positie in”, zegt Johan van Egmond, commercieel directeur bij Syntrus Achmea, onderdeel van de coöperatieve verzekeraar Achmea. “Het is onze ambitie om zowel bij DB- als bij DC-regelingen de sociale partners, en daarmee de deelnemers, de beste dienstverlening te bieden.” Syntrus Achmea heeft daarvoor een ultramodern administratieplatform ontwikkeld, dat in staat is om grote hoeveelheden data efficiënt te verwerken.

 

Aan de andere kant innoveert het bedrijf voortdurend om deelnemers te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen over hun beleggingen. Van Egmond: “Bij DC-regelingen is dat heel belangrijk, omdat de beleggingsrisico’s meer bij de deelnemers liggen. Nieuwe tools bijvoorbeeld maken het mogelijk dat een deelnemer alleen hoeft aan te geven hoeveel pensioen hij wil en welk risico hij wil lopen. Het systeem rekent dan zelf de beste beleggingsmix uit. Deze combinatie van efficiency, innovatie, pensioenkennis en een coöperatieve achtergrond, dat is de kracht van Syntrus Achmea.”

www.syntrus.nl

VastMobiel in 1

KPN introduceert VastMobiel in 1 voor de grootzakelijke markt. Grootzakelijke klanten vanaf 50 medewerkers kunnen nu één geïntegreerd telefonie- en internetproduct afnemen bij KPN genaamd VastMobiel in 1. “Met VastMobiel in 1 spelen we in op een groeiende behoefte aan eenvoud en overzicht in een almaar complexer wordende wereld”, zegt Arno van Steveninck, CFO Business Market bij KPN. “We willen de administratieve belasting voor onze klanten terugdringen door met 1 factuur, 1 aanspreekpunt en 1 website te werken.

We reduceren financiële onzekerheid voor onze klanten door vaste prijzen (flat fee) te hanteren, waardoor klanten financieel beter weten waar ze aan toe zijn. Ook neemt de transparantie toe, omdat er één tarief geldt voor zowel vast als mobiel gebruik. Hierdoor zijn kosten beter te beheersen en te voorspellen en neemt de onzekerheid af.” Het VastMobiel in 1-product biedt een totaaloplossing voor mobiele en vaste telefonie en mobiel internet. Hiermee maakt KPN telecommunicatie overzichtelijker en beheersbaarder. Uit klantonderzoek van KPN blijkt dat grootzakelijke klanten vooral eenvoud zoeken. Goed functionerende telecommunicatie is een belangrijke randvoorwaarde voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Maar door het groeiende aantal communicatiemiddelen (vast en mobiel) en door de toegenomen diversiteit aan leveranciers wordt telecommunicatie voor hen steeds complexer om te beheren. Met Vastmobiel in 1 wordt deze complexiteit verminderd. De klant krijgt één vaste prijs, één factuur en één vast aanspreekpunt. De klant heeft bovendien toegang tot een online omgeving waarmee op een eenvoudige en overzichtelijke manier kosten inzichtelijk worden. Meer informatie over VastMobiel in 1 is beschikbaar op kpn.com/vastmobiel.

www.kpn.com/vastmobiel

De cloud onthuld

Werken in de cloud van CSC kent drie belangrijke voordelen: het is flexibeler in gebruik en kostenefficiënter dan een eigen IT-infrastructuur, en het is veilig en betrouwbaar. CSC cloud bestaat uit een private en een public variant. De private cloud, BizCloud™ genaamd, wordt geïnstalleerd in het datacentrum van de klant of diens leverancier. Deze cloud is dus aanwijsbaar en auditable.

Cloud biedt de klanten van CSC een model om alle benodigde IT-functionaliteit zonder tijdverlies aan de business te leveren, doordat zij zelf eenvoudig en zonder CSC’s tussenkomst de benodigde verwerkingscapaciteit flexibel en desgewenst kunnen op- en afschalen. Er is nooit sprake van een tekort aan servers en storage, en er is ook nooit sprake van ongebruikte overcapaciteit. “Je betaalt voor het gebruik, en alleen voor wat je gebruikt”, benadrukt Mark van der Pols, CFO bij CSC. “De kostenbasis is zeer flexibel en bijzonder aantrekkelijk, omdat wij in de hardware hebben geïnvesteerd en ook het onderhoud voor onze rekening nemen. De IT van onze klanten gaat daardoor van CAPEX naar OPEX.”

 

Een door CSC ingerichte private cloud is in slechts tien weken volledig gereed voor gebruik en combineert de veiligheid en controle van een private cloud met de plooibaarheid en het gemak van een public cloud. En de beheerrisico’s die worden gerelateerd aan het gebruik en de opslag van applicaties en data in de public cloud zijn eenvoudig te managen vanwege het centrale beheer in de goed beveiligde cloud-datacenters van CSC. Security en compliance zijn juist daardoor door CSC eenvoudig in te regelen. “CSC biedt met cloud een krachtige en tastbare zakelijke propositie die onze klanten vele efficiëntie- en kostenvoordelen oplevert”, zegt Mark van der Pols.

 

www.csc.nl

Een goed gevoel

Accountantskantoor Meeuwsen Ten Hoopen hanteert vijf kernwaarden in zijn bedrijfsvoering, waarvan er één op bijzondere wijze bovenuitspringt: een goed gevoel. “Wij willen een organisatie zijn die bestaat uit zelfstandige en ondernemende professionals die effectief, maar zeker ook met plezier samenwerken en hun cliënten terzijde staan”, zegt Olaf Ten Hoopen, belastingadviseur en partner van Meeuwsen Ten Hoopen. “Om als organisatie en als persoon een wezenlijke rol in de samenleving te vervullen, moeten we niet alleen onze professionele taak zo goed mogelijk uitvoeren, maar ons ook bewust zijn van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zou voor elke organisatie vanzelfsprekend moeten zijn.” Meeuwsen Ten Hoopen heeft het MTH Bewust programma in het leven geroepen waarmee het probeert bewustwording te creëren over het milieu, de leefomgeving, mensen en instanties. Het streven is om echte verdieping aan te brengen in relaties; verdieping tussen mensen, doelen en organisaties. Het bedrijf zet zijn cliëntennetwerk in om mensen te helpen. “Mede om die reden zijn wij businesspartner geworden van SC Heerenveen”, vertelt Ten Hoopen. “Met dit partnerschap kunnen wij nu ook anderen laten meeprofiteren en hen een goed gevoel geven.” Meeuwsen Ten Hoopen is ook actief voor de Stichting Mont Ventoux die er naar streeft € 1,5 miljoen op te halen voor KWF Kankerbestrijding door elk jaar met zo veel mogelijk mensen de Mont Ventoux te bedwingen. “Door ook buiten het dagelijkse werkveld met klanten actief te zijn, leveren wij extra toegevoegde waarde en werken wij aan een duurzame relatie met onze klanten, medewerkers en partners”, benadrukt Ten Hoopen. “Onze klanten en wij hebben daar een goed gevoel bij.”

 

www.mth.nl

 

Cloud-oplossingen

Cloud-oplossingen van SAP zijn eenvoudig schaalbaar en kunnen op elk moment precies passend worden gemaakt aan veranderende zakelijke behoeften.

Alle bedrijfsinformatie is direct beschikbaar en toegankelijk via een webbrowser. Met een cloud-oplossing van SAP is de gebruiker verzekerd van een snelle en eenvoudige toegang tot alle benodigde applicaties en gegevens – met zowel desktops, laptops, tablets als mobiele apparaten – wat de wendbaarheid van uw bedrijf en de reactiesnelheid van uw medewerkers aanzienlijk vergroot.

Bovendien is de vlekkeloze werking van uw IT-systeem gewaarborgd dankzij de kennis en ervaring die SAP heeft met de integratie van verschillende applicaties en processen. Of u nu kiest voor een cloud-oplossing voor uw gehele bedrijf, of alleen de mogelijkheden van enkele afdelingen wilt vergroten, de oplossingen van SAP zijn kosteneffectief en leveren snel toegevoegde waarde op: zowel in het gebruik als bij het onderhoud.

 

Onnoemelijk veel nieuwe mogelijkheden liggen binnen handbereik. Door voor SAP te kiezen vermijdt u ook risico’s. De continuïteit van dienstverlening is immers gewaarborgd door SAP’s stabiele positie. Het uitgebreide portfolio van SAP oplossingen ondersteunt en verbetert uw bedrijfsessentiële assets: medewerkers, kapitaal, klanten en leveranciers. De oplossingen zijn ontworpen om end-to-end processen te ondersteunen. En alleen SAP combineert applicaties, mobiliteit, informatie en sociaal verkeer. “SAP oplossingen en het gebruik ervan in de cloud geeft organisaties een enorme concurrerende voorsprong”, aldus Herbert Schut, Director Sales Cloud Solutions bij SAP. “Dankzij de innovatieve cloud-oplossingen van SAP kunnen zij weloverwogen beslissingen nemen zonder te hoeven investeren in een kostbare IT-infrastructuur.”

 

www.sap.nl/cloud

Exact Live ’12

Exact is geen bedrijf dat ondanks de product- en naamsbekendheid op zijn lauweren is gaan rusten. De afgelopen jaren heeft de onderneming zijn producten fors doorontwikkeld, zowel de online bedrijfssoftware in de cloud als de traditionelere producten. Ook de ondersteuning van overal en altijd mobiel kunnen werken heeft voorrang gekregen bij Exact.

Nu medewerkers onder het motto ‘Bring Your Own Device’ steeds vaker hun eigen persoonlijke apparaten voor het werk gaan gebruiken, heeft ook Exact daarop ingespeeld. Productinnovatie is geen wassen neus voor het management. De in Delft gehuisveste onderneming is altijd blijven investeren in de ontwikkeling en het onderhoud van al zijn bestaande en nieuwe softwaretoepassingen.

 

Op 31 oktober 2012 organiseert Exact een groot evenement in Ahoy Rotterdam: Exact Live ‘12. Tijdens dit gratis evenement zullen vele trends en nieuwe ontwikkelingen op ICT-gebied aan de orde komen, waarbij vooral gedacht moet worden aan 24/7 bereikbaarheid van mensen, en informatie die ‘anytime, anyplace, anywhere’ beschikbaar zal zijn. “Dit heeft een grote impact op de manier waarop wij werken”, zegt Hein Brockhoff, Managing Director van Exact Benelux. “Er zal meer van medewerkers verwacht worden en we zullen sneller moeten reageren op signalen en wensen van klanten en partners.

Aan de andere kant zullen er ook nieuwe business opportunities ontstaan. Op Exact Live ’12 zullen al deze zaken in vele kennissessies ter sprake worden gebracht. Bij Exact vinden wij het nu eenmaal belangrijk om kennis en informatie te delen.” Kijk voor meer informatie over dit grootschalige gratis evenement waar ruim 4000 bezoekers worden verwacht op www.exactlive.nl.

 

www.exactlive.nl

Ctac Cloud Services

Klanten ontzorgen wordt door Ctac gezien als de belangrijkste taak bij het beheren, hosten en up-to-date houden van ERP-toepassingen. Het bedrijf levert klanten een compleet portfolio van managed services voor SAP- en Microsoft-applicaties. “Bedrijven worstelen in toenemende mate met het zelf in de lucht houden en onderhouden van dergelijke applicaties”, zegt Jos Peek, Sales Director CMS bij Ctac. “Vooral de integratie tussen lokale applicaties en ‘uit de cloud’ zorgt voor veel uitdagingen.

Het actueel houden van kennis en vaardigheden is een lastige en kostbare zaak als informatietechnologie en applicatiebeheer niet tot de core business van een onderneming behoren.” Dat is het wel voor Ctac. Technisch en functioneel beheer en hosting van ERP-systemen doet Ctac al geruime tijd tot volle tevredenheid van zijn klanten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij Ctac hebben gevraagd het servicepakket verder uit te breiden met het beheer en onderhoud van andere bedrijfssystemen. Daartoe heeft Ctac een cloud services platform opgezet waarmee het gebruikers van servers, memory en storage voorziet en managed beheerdiensten levert.

 

Een van de belangrijkste voordelen van Ctac Cloud Services is de mogelijkheid om via een selfservice portaal servers aan te maken en te onderhouden samen met de hierop draaiende applicaties, capaciteit bij en- af te schakelen met direct real-time inzicht in verbruik en bijbehorende kosten. Ctac zorgt hiermee voor een efficiënte en probleemloze Infrastructure as a Service (IaaS). Klanten betalen slechts voor het daadwerkelijke gebruik van servers en storage. Ondernemingen hoeven zelf geen kostbare investeringen te doen in hardware. Ctac neemt hen ook daarvoor alle zorg uit handen.

 

www.ctac.nl

Integratie

De businesspropositie van Triple P is gefundeerd op drie pijlers: IP-communicatie, netwerken en back-office systemen. Het zijn van elkaar verschillende disciplines, maar kennis van alle drie is absoluut noodzakelijk om perfect werkende en kostenefficiënte communicatie- en bedrijfssystemen te kunnen ontwerpen en leveren.

De shortlist van bedrijven die dergelijke expertise en ervaring in huis hebben, is dan ineens heel klein. Niet veel ondernemingen zijn namelijk in staat om alle drie afzonderlijke technologieën correct met elkaar te laten samenwerken. “En juist het integreren van deze drie technologieën behoort tot onze kernactiviteiten”, zegt Maurice Schiffer, COO bij Triple P. “Onze toegevoegde waarde bestaat uit de integratiekennis en ervaring die wij hebben met IP-communicatie, netwerken en gevirtualiseerde server omgevingen. Hierdoor zijn wij als geen ander in staat om dergelijke complexe systemen efficiënt te leveren.” Hoewel advisering over onder andere IP-telefonie en virtualisatie tot de orde van de dag behoort, levert Triple P geen vuistdikke rapporten op. Wat de onderneming wel doet is het ontwerpen van pasklare hands-on oplossingen voor bijvoorbeeld Unified Communications door systemen van verschillende leveranciers naadloos te koppelen.

 

In de demoruimte in Vianen worden alle geïntegreerde oplossingen van Triple P werkend gedemonstreerd. Triple P wenst als Trusted Partner zijn klanten te ondersteunen bij het overwinnen van hun uitdagingen op ICT-infrastructuurgebied. “Het uitgangspunt bij al onze activiteiten is onze klant te helpen zijn bedrijfszekerheid te verhogen en zijn kosten te verlagen.”

 

www.triple-p.nl