Auteur: René Moscou

Veilig en bereikbaar Nederland

Rijkswaterstaat werkt – samen met andere organisaties en instellingen – voortdurend aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is zij verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van rijkswegen en vaarwegen. “Rijkswaterstaat zorgt er voor dat het verkeer zo vlot en veilig mogelijk doorstroomt, dat we voldoende schoon water hebben en droge voeten houden”, vertelt Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat. “We zijn van oorsprong een technische organisatie met veel kennis van beton en staal.

Maar informatievoorziening, waaronder ICT, is inmiddels ook een primair bedrijfsproces dat ten dienste staat van alle andere processen in de organisatie, zodat het voor ons een belangrijk kennisgebied is geworden.” Goede en betrouwbare informatievoorziening is cruciaal om wegen, bruggen, tunnels en waterkeringen continu en optimaal te laten werken. Er mag absoluut geen beïnvloeding van buitenaf plaatsvinden. Goede beveiliging is dus belangrijk. “De medewerkers van ons Security Operations Centre houden doorlopend een oogje in het zeil en analyseren de beveiligingsrisico’s van onze vitale infrastructuren”, zegt Dronkers.

 

Met cursussen vergroten zij het cyberbewustzijn van alle medewerkers en maken afspraken met ICT-leveranciers over hun verantwoordelijkheid wat betreft beveiliging. Rijkswaterstaat maakt ook gebruik van een eigen glasvezelnetwerk waarmee de veiligheid van gegevensoverdracht en informatievoorziening nog beter wordt gewaarborgd. “DDoS-aanvallen zijn nauwelijks te voorspellen”, maakt Dronkers duidelijk, “maar je kunt wel down-to-earth maatregelen nemen, zoals een strikte toegangsbeveiliging, om de veiligheid te vergroten. Security begint met bewustwording.”

 

www.rws.nl

Together safer everywhere

Het is niet meer dan logisch dat de Thales Group, wereldwijd actief in de luchtvaart, defensie en informatietechnologie, ook cybersecurity in haar dienstenportfolio heeft. De speciaal voor die taak in het leven geroepen businessunit Thales SecurITy Nederland levert bedrijven en organisaties in vele branches totaaloplossingen die de veiligheid en beschikbaarheid van bedrijfsessentiële gegevens en processen in heel de waardeketen waarborgen.

De 1500 cybersecurity-specialisten van Thales wereldwijd maken gebruik van de kennis en ervaring van het moederconcern om organisaties weerbaar te maken tegen cyberattacks. “Wij leveren al heel lang hoogwaardige cybersecurity-oplossingen”, vertelt directeur René van Buuren. “Onze door de NATO gecertificeerde oplossingen beschermen niet alleen de bedrijfsgegevens, maar zorgen er ook voor dat bedrijfskritische systemen operationeel blijven. Een aspect van bescherming dat ook in het civiele domein steeds meer aandacht krijgt. Mede daarom staat Thales Security wereldwijd in de Top-20 van cybersecurity-bedrijven en zelfs op nummer 1 in Europa.

 

Niet voor niets draait het gros van de banken op Thales-apparatuur en vindt 80 procent van de mondiale financiële transacties plaats via Thales-encryptie. Ook overheden en bedrijven in de energie-, luchtvaart- en defensiesector gebruiken de high-end oplossingen van Thales Security. “Zij kennen de kracht en impact van onze consultancy, services en producten”, legt Van Buuren uit. “We moeten nu eenmaal rekening houden met de kwetsbaarheid van de toekomst. Thales draagt aanzienlijk bij aan een hoger niveau van beveiliging en bescherming. Zeker nu de cloud een steeds belangrijkere rol gaat vervullen in de bedrijfsvoering. Dankzij Thales zijn we samen overal veiliger.”

 

www.thalesgroup.com/nl

Cyber security compliance door wereldwijde expertise

Clifford Chance telt zo’n 3400 advocaten in 25 landen. Haar advocaten ondersteunen cliënten overal ter wereld bij de meest complexe vraagstukken met betrekking tot cyber security en compliance. Inge Hamstra, specialist in financieel recht en Jaap Tempelman, ICT-advocaat, adviseren financiële instellingen op dit gebied.

“In de wet- en regelgeving staan in dit verband allerlei verplichtingen voor financiële dienstverleners, maar ook voor bijvoorbeeld energie- en telecombedrijven,” legt Hamstra uit. “Organisaties dienen de veiligheid, integriteit en continuïteit van hun systemen en processen adequaat te waarborgen. De uitdaging is te bepalen wat adequaat is, zeker als internationaal uiteenlopende eisen gelden. Als advocaten zijn wij betrokken bij het opstellen van een deugdelijk compliance raamwerk.” Tempelman benadrukt dat cyber security topprioriteit heeft in alle sectoren. “Bedrijven zijn kwetsbaar door de onderlinge verbondenheid en online toegankelijkheid van ICT-systemen, en de afhankelijkheid daarvan voor primaire bedrijfsprocessen.

 

De wet stelt eisen om het risico op ICT-inbreuken te beperken en legt verplichtingen op als deze toch plaatsvinden. Als bedrijf moet je weten waar je aan toe bent. Wij adviseren bijvoorbeeld bij herstructurering en outsourcing over de te treffen maatregelen in het licht van de wet en ter bescherming van cliënten, zeker nu cloud computing ook in de financiële wereld een vlucht neemt.” Kennis van toezichtwetgeving en ICT-recht is nodig om cyber security vraagstukken het hoofd te bieden. “Onze toegevoegde waarde ligt in onze gezamenlijke expertise op deze rechtsgebieden, maar ook in onze praktische, wereldwijde ervaring met cyber security aangelegenheden in de betrokken sectoren”, aldus Hamstra en Tempelman.

 

www.cliffordchance.com

Een veiligere digitale wereld

SpicyLemon, dat zich heeft gespecialiseerd in digitale veiligheid, heeft zich met hart en ziel gecommitteerd aan security. De in Sliedrecht gevestigde onderneming doet dit door geavanceerde beveiligingsproducten te verkopen en vooral ook door ‘awareness’ te creëren bij bedrijven. Om het inzicht in security bij bedrijven en organisaties te vergroten, geeft het bedrijf speciale gastlessen over beveiliging en sponsort het ook de Cyber Security Academy. “Het gaat ons om het veiliger maken van de digitale wereld”, vertelt Nienke Ryan, managing director van SpicyLemon en visionair. “Een wereld waarin mensen zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen.

Onze klanten vertellen ons wat ze nodig hebben, en samen met onze partners adviseren wij, kijken we naar trends en leveren we oplossingen en informatie die in vrijwel alle gevallen een betere prijs/kwaliteitverhouding hebben en een betere bescherming bieden.” Het bedrijf bundelt mensen, kennis en ervaring, en levert producten en diensten die een zo veilig mogelijke netwerk- en cloud-omgeving waarborgen. De samenwerking met partners zoals CloudSecured is daarbij cruciaal.

 

Ook voert SpicyLemon audits uit waarmee snel en betrouwbaar kan worden aangetoond of er data van klanten kunnen lekken, of dat het netwerk eenvoudig te hacken is. Vele overheden, onderwijsinstellingen, en bedrijven in de zakelijke dienstverlening en gezondheidszorg hebben al gekozen voor de producten en dienstverlening van SpicyLemon. “Wij hebben diepgaande kennis van alle lagen van het bedrijfsnetwerk, zowel on-premise als off-premise”, benadrukt Ryan. “Alleen dan kunnen we samen met partners en klanten een veiligere digitale wereld realiseren. Check eens onze website. Je kunt maar beter zeker van je zaak zijn.”

 

www.spicylemon.nl

Een veiliger digitale wereld

Het gebruik van het internet staat of valt met de veiligheid en betrouwbaarheid die de gebruiker ervaart. SIDN, het bedrijf achter .nl, beschouwt dit als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de internetindustrie; de aanbieders van producten, diensten en informatie op het net, de overheid en de afnemers en speelt daar zelf een actieve rol in. “De inmiddels 5,2 miljoen geregistreerde .nl-domeinen moeten altijd functioneren”, benadrukt Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN. “Wij zetten ons primair in voor continue beschikbaarheid voor gebruikers; een aanzienlijke opgave met meer dan een miljard zoekopdrachten per dag.”

.nl is niet alleen een van de grootste, maar ook een van de veiligste domeinen ter wereld voor de gebruiker. “Dat is mede te danken aan de processen die wij hanteren”, zegt Meijer. “Bovendien nemen wij in samenwerking met onder meer onze registrars maatregelen tegen misbruik.” SIDN is bijvoorbeeld mede-initiatiefnemer van de in 2008 opgestelde gedragscode ‘Notice and Takedown’ die partijen kaders biedt voor het omgaan met onrechtmatige of strafbare zaken op internet, zoals phishing, oplichting en kinderporno.

 

Bij beleidsontwikkeling voor het .nl-domein houdt SIDN rekening met de belangen van haar stakeholders; onder meer door online en offline discussies. “SIDN voelt zich medeverantwoordelijk voor de veiligheid van gebruikers en het vlekkeloze functioneren van internet en wordt in internationale context beschouwd als een voorloper op dit gebied.”

 

www.sidn.nl

New Board Program

Het New Board Program van Nyenrode Business Universiteit behandelt alle aspecten van corporate governance. De post graduate opleiding is opgezet om leden van Raden van Commissarissen en Raden van Bestuur uit te dagen en te inspireren om professionele, goed geïnformeerde en doelgerichte bestuursleden te worden.

Het twee jaar durende programma richt zich in essentie op performance en effectiviteit, en neemt naast strategie en performance-monitoring ook de dynamiek en competenties van dergelijke bestuurslichamen in ogenschouw. Ron de Mos, lid van de Raad van Bestuur bij CGI Nederland, en een alumnus van het New Board Program is zeer enthousiast over wat de Nyenrodense opleiding hem heeft geleerd. “De opleiding is hands-on en gaat uit van Action Based Learning”, vertelt hij. “Er wordt ons theorie aangeboden en er komen bestaande casestudy’s met verscheidene onderwerpen vanuit verschillende sectoren op tafel, zodat er over werkelijk bestaande zaken wordt gesproken.” Via ondermeer interactieve discussies en het naspelen van een case worden de deelnemers uitgedaagd deze zaken aan te pakken.

Het New Board Program zorgt door deze aanpak voor echte kennis en geeft diepgaand inzicht in wat er speelt in een boardroom. De Mos: “In heel veel gevallen zijn er bij de behandeling van een case ook mensen aanwezig die er als boardmember of executive echt bij betrokken zijn geweest, wat een enorme verdieping geeft. Naast de kennis die je bij de opleiding opdoet over governance-codes, krijg je ook inzicht in de cultuur van een boardroom. Je leert de juiste vragen te stellen, wat voor mij een van de waardevolste zaken was die ik heb geleerd. Ik raad alle huidige en toekomstige bestuursleden en commissarissen dan ook aan het New Board Program te volgen.”

www.newboardprogram.com

Samen op weg
Leasemaatschappijen kunnen niet meer volstaan met alleen de levering van auto’s. Ze dienen hun klanten te adviseren over mobiliteit, milieu, kostenefficiëntie en duurzaamheid. Ivo Lissone, director sales bij Alphabet Nederland, en René Scheffers, financieel manager bij Ordina en verantwoordelijk voor het wagenpark, in gesprek over de samenwerking.

Ivo: “Wij hebben allerlei tools ontwikkeld die onze klanten nadrukkelijk bijstaan in hun beslissingen om mobiliteitsvraagstukken optimaal in te vullen. De tools en nieuw ontwikkelde oplossingen helpen hen om kosten te besparen, verantwoord met het wagenpark om te gaan en verantwoord te ondernemen, en zorgen ervoor dat ze bedrijfseconomisch profiteren van flexibele mobiliteitsoplossingen. Samen met Ordina hebben we bijvoorbeeld de Ranking voor Berijders ontwikkeld. Dit is een tool die gegevens verzamelt en relevante informatie aan de bestuurder doorspeelt en scores op bijvoorbeeld brandstofverbruik, schades en brandstofkosten vertaalt naar een individuele ranking. Deze tool helpt Ordina bij het kostenefficiënter beheren van het wagenpark, en bij het milieubewuster en zuiniger laten rijden van de bestuurders zelf. Merk jij dat er iets is veranderd, René?”

René: “Om werkelijk verschil te kunnen maken is een gedragsverandering nodig. Maar die ontstaat niet vanzelf. Mensen moeten zich herkennen in het gemeenschappelijk gedefinieerde gewenste gedrag: hoe willen wij als organisatie invulling geven aan een duurzame bedrijfsvoering en wat is de bijdrage van elke individuele medewerker hierin? Ze verwachten dat ze daarin worden bijgestaan door hun werkgever, bijvoorbeeld door alternatieve manieren van vervoer aan te bieden. De Ranking voor Berijders draagt wel bij aan de bewustwording van mensen over hun rijgedrag doordat ze optimaal worden geïnformeerd. En dat bewuste rijgedrag stimuleren we met incentives.”

Ivo: “De gedragsverandering van de berijder en de gevolgen ervan koppel je uiteraard aan de mvo-doelstellingen die je als organisatie hebt, zowel op milieugebied als op bedrijfseconomisch vlak. Ik zou bijvoorbeeld graag een kijkje in de toekomst willen nemen om te zien welke resultaten onze huidige ideeën en initiatieven over vijf jaar zullen hebben op het gebied van milieu, mobiliteitsbeleid en duurzaamheid.”

René: “We zien bij jongere medewerkers vaak dat niet het autobezit vooropstaat, maar het autogebruik. Ze vragen niet meer om een ‘standaard’ leaseauto, maar vragen om flexibele mobiliteit. Ze vullen hun reisbehoeften op een andere wijze in, waarbij ze de vervoerswijze (auto, trein of fiets) bepalen aan de hand van de feitelijke behoefte. Bij Ordina voorzien we daarin door met mobiliteitsbudgetten te werken, waarbij elke medewerker zelf kan bepalen hoe hij die besteedt. En we verwachten dat een leasemaatschappij met die ontwikkeling meegaat en haar aanbod daaraan aanpast en dus niet alleen maar een auto aanbiedt, maar ook in andere vervoersoplossingen voorziet.”

Ivo: “We zien onder andere een ontwikkeling van bezit van een auto naar corporate car sharing en naar weloverwogen duurzame keuzes van berijders. Het is belangrijk dat we dergelijke ontwikkelingen ondersteunen. Laten we denken in kansen en mogelijkheden. Het gaat erom dat gemeenschappelijk gedefinieerd gewenst gedrag wordt gestimuleerd. Let op of je rijdt en hoe je rijdt en houd de brandstofprijzen in de gaten. Dit alles houdt in dat je de mensen duidelijk moet maken wat de milieu- en mobiliteitsdoelstellingen van de organisatie zijn en wat je met maatschappelijk verantwoord ondernemen beoogt te bereiken op de lange termijn. De crux is toch een mentaliteitsverandering.”

René: “Met een wagenpark van ongeveer 1700 auto’s is mobiliteit bij ons een grote kostenpost. Het is dus belangrijk om daar zo efficiënt mogelijk mee om te gaan, zowel vanuit het perspectief van kostenefficiency als vanuit duurzame bedrijfsvoering. De Ranking voor Berijders draagt bij aan de bewustwording bij medewerkers van de kosten van mobiliteit en het realiseren van de door ons gestelde doelen in dit kader. Door medewerkers goed te informeren over de impact van hun gedrag proberen we een betere acceptatie en een breed draagvlak te creëren. Het is nu de uitdaging om het gewenste gedrag organisatiebreed te realiseren.”

Ivo: “We hebben drie onderwerpen waar we op kunnen sturen: kosten, medewerkertevredenheid en duurzaamheid. En ons gezamenlijke streven is om met optimale informatie een bewustwording te bewerkstelligen bij die medewerker die voor een positieve verandering in het mobiliteitsgebruik zal zorgen.”

René: “De echte uitdaging zit hem volgens mij in het laten aansluiten van het mobiliteitsbudget bij de feitelijke mobiliteitsbehoefte. Wanneer we die met elkaar in overeenstemming kunnen brengen en de medewerker optimaal kunnen faciliteren bij de invulling van die feitelijke mobiliteitsbehoefte, dan zijn we samen een goed eind op weg.”

Adobe Creative & Marketing Cloud

Voor veel ondernemingen behoort Internet inmiddels tot de kern van de bedrijfsvoering. Het past dan niet meer om bedrijfssoftware als een reeks van point-solutions in te richten. Bedrijven kiezen voor een strategisch platform dat het mogelijk maakt om grote stappen vooruit te zetten. Adobe heeft een aantal overnames gedaan om zijn klanten zo’n platform te kunnen bieden. Met een allesomvattend portfolio voor marketeers,de Marketing Cloud, heeft Adobe in vier jaar tijd een digitale marketingbusiness van meer dan 1 miljard dollar opgebouwd. Dit heeft bij veel klanten tot een strategische relatie geleid, waardoor Adobe in één klap op plaats twee staat in de top10 van software en SaaS-bedrijven in Nederland.

“Met Adobe Marketing Cloud bieden wij marketeers een service waarmee ze voorop lopen”, vertelt directeur Werner te Riet. “Het bevat een complete set analytics, social, advertising, targeting en web-experience managementoplossingen. Vele bedrijven – waaronder DSM, UPC, ABN AMRO en Philips – zetten ons cloudplatform al in om klantervaringen te personaliseren en marketingactiviteiten te optimaliseren.

”Daarnaast heeft Adobe zijn bekende software zoals Photoshop en InDesign naar de cloud gebracht met Creative Cloud. Deze biedt continue toegang tot de nieuwste technologische innovaties en zorgt voor verbeterde samenwerking doordat creatieve professionals hun ideeën en werk steeds meer delen via de Creative Cloud. Dit platform is door Adobe verbonden met de Marketing Cloud, zodat zij zonder tussenkomst van IT van creatie naar publicatie kunnen. “Marketeers en bureaus kunnen campagnes van start tot finish samen vormgeven en optimaliseren”, zegt Te Riet. “De hoge groeicijfers hebben laten zien dat bestaande en nieuwe klanten onze cloudgebaseerde platforms snel omarmen.”

 

www.adobe.nl

 

M3© Migratieregie

De ingebruikname van nieuwe applicaties, werkplekken en infrastructuren is geen sinecure. Een efficiënte en geslaagde migratie van het oude systeem naar de nieuwe doelomgeving is specialistenwerk. Om de migratie te laten slagen, en om gebruikers zo min mogelijk hinder van de omzetting te laten ondervinden, is het noodzakelijk dat methodisch en projectmatig wordt gewerkt.

Bedrijven en organisaties die al eerder leergeld hebben betaald met mislukte transities beseffen dat als geen ander en zullen geen tweede keer hun neus willen stoten. “Daarom vragen ze ons om ondersteuning”, zegt Janneke van den Berg, directeur en oprichter van Migration Match, dat onderdeel is van het in Utrecht gevestigde Conclusion. “Onze in de praktijk bewezen M3© migratiemanagementmethode wordt gekenmerkt door de pragmatische aanpak en de focus op kwaliteit en resultaat.” Met een gedegen inventarisatie als vertrekpunt en een strak geregisseerd migratieproces zorgt Migration Match dat migraties vlekkeloos uitgevoerd en op tijd en binnen budget afgerond worden.

 

De gepatenteerde methode is bewezen succesvol, want ook andere dienstverlenende organisaties maken gebruik van de tooling, expertise en projectmethode van het bedrijf. Een methode die overigens ook voor andere migraties wordt ingezet. “Het uiteindelijke doel van onze methode is kostenbesparing en kwaliteitsverhoging”, beklemtoont Van den Berg. “M3© is gericht op het behalen van een positief resultaat. Maar een project slaagt alleen als ook de opdrachtgever actief aan het proces deelneemt. Klantorganisaties moeten bereid zijn om zelf ook het nodige werk te verzetten om een project succesvol te voltooien. Met de M3-regie waarborgen wij dan een efficiënte en geslaagde operationele uitvoering.”

www.migrationmatch.nl

Software vooruitgedacht

Software dient op de toekomst gericht te zijn, vindt UNIT4. Vandaar dat alle business units van het bedrijf vooruitdenken bij het ontwikkelen van hun branchespecifieke toepassingen. En zorgen dat hun software vandaag al gereed is voor toekomstige wensen en eisen van klanten.

Om die reden is UNIT4 dan ook gefocust op het voortdurend verbeteren en innoveren van de toepassingen. “Wij beloven onze klanten dat onze software nu al klaar is voor hun behoeften van morgen”, zegt directeur Jos Andeweg. “Vandaar ook dat wij de woorden ‘Software vooruitgedacht’ als adagium in heel onze organisatie hanteren. Onze applicaties dienen bedrijven te ondersteunen in hun doelstellingen; nu en in de toekomst. Daarom kiezen bedrijven ook onze software. Ondernemingen moeten onder alle omstandigheden efficiënt en doelgericht kunnen blijven opereren en groeien, en onze software moet hen daarbij ten dienste staan.” UNIT4 besteedt daarom veel tijd en geld aan Research & Development. “Dat zijn we aan onze stand verplicht”, zegt Andeweg nadrukkelijk.

 

Een andere pijler van UNIT4’s succes is dat alle business units zijn ingericht als product/marktcombinatie. Zo houden zij het beste de vinger aan de pols van markten, producten en ontwikkelingen bij klanten. Daarom spreken alle medewerkers van een business unit ook de taal van hun klanten. “Dat is een noodzakelijke voorwaarde”, vertelt Andeweg. “Zo kunnen wij wensen en ideeën snel uitwerken, en snel en effectief nieuwe businessfunctionaliteit ontwikkelen. De opkomst van de cloud bijvoorbeeld hebben wij lang geleden al zien aankomen, en van die vroeg opgedane kennis profiteren onze klanten nu. Met onze hybride computing-oplossing ontzorgen wij onze klanten wat betreft continuïteit, beschikbaarheid en beheer.”

 

www.unit4.nl

De waarde van het Internet of Everything

Volgens schatting is op dit moment 0,6% van alle fysieke objecten, die deel zouden kunnen uitmaken van het ‘Internet of Everything’, aan elkaar gekoppeld. Dat betekent dat ‘slechts’ 10 miljard van de 1,5 biljoen (1,5 x 1012) dingen op dit moment met elkaar zijn verbonden. Er blijft dus een ongekend groot potentieel over om te verbinden wat nu nog niet verbonden is.

Bij Cisco menen we dat de komende tien jaar bijna 11 biljoen euro aan waarde gerealiseerd kan worden door via het Internet mensen-met-mensen, mensen-met-machines en machines-met-machines te verbinden. Nieuwe informatie leidt tot nieuwe inzichten en nieuwe acties en zo ontstaan ongekende economische kansen. Dit maakt netwerkverbindingen waardevoller dan ooit tevoren. Is dit het zoveelste fraaie vergezicht uit de ICT-hoek? Nee, we zijn hier op uitgekomen na gedegen onderzoek en inventarisatie. Het Internet of Everything zal zowel nieuwe waarde creëren als waarde herdistribueren.

 

Nieuwe waarde ontstaat door technologische innovatie en het winnen van marktaandeel, doordat bedrijven op basis van informatie uit het Internet of Everything beter op de ontwikkeling inspelen dan andere bedrijven. Als we het onvoorstelbare bedrag van 11 biljoen euro ook werkelijk willen halen, zullen er ongetwijfeld nog veel problemen moeten worden opgelost. Niet alleen levert de technologie nog de nodige uitdagingen op, er zijn ook organisatorische, (bedrijfs)culturele uitdagingen. Ook privacy en veiligheid zijn essentiële aandachtspunten. Er staat erg veel op het spel: bedrijven kunnen veel winnen met Internet of Everything, maar ook veel verliezen als zij de aansluiting missen. Het is nu tijd om actie te ondernemen!

www.cisco.nl

Waardevermeerdering

Vanwege de roerige economische tijden van de afgelopen jaren hebben ondernemers veelal ingezet op drastische kostenverlagingen om de financiële situatie van hun bedrijf op orde te houden. In veel gevallen ging dat ten koste van het budget voor IT. De Total Cost of Ownership van IT – en dan vooral het verlagen ervan – kreeg een prominente plek op de agenda van het topmanagement.

De huidige crisis is daar grotendeels debet aan. Het dringende advies van CIBER aan de CIO’s en CFO’s van Ondernemend Nederland is echter dat als je concurrerend wil blijven in een sterk competitieve markt je hier iets aan zult moeten doen. “Met het onophoudelijk doorvoeren van kostenreducties om het hoofd boven water te houden mis je op den duur het strategische businessvoordeel van informatietechnologie”, beklemtoont Wil Daniels, algemeen directeur van CIBER Nederland. “Door te korten op IT houd je bovendien innovatie tegen. Het is als ondernemer verstandiger en beter om omzetverhoging te creëren in plaats van alleen maar kostenreducties door te voeren.” Een door CIBER ontwikkelde tool als ProfitBoost is speciaal ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het optimaliseren van hun winstmarges.

 

ProfitBoost is een op SAP Predictive Analysis gebaseerde oplossing die op unieke wijze algoritmes en datamining combineert om potentiële winst bij verkoop en inkoop te helpen identificeren en realiseren. “ProfitBoost helpt inkomsten te verhogen en marges te verbeteren door onder meer de verkoop- en inkoopeffectiviteit te optimaliseren”, vertelt Daniels. “Rapportages met aanbevelingen geven inzicht in snel veranderende markten waarop ondernemers doelgericht kunnen reageren. ProfitBoost levert winstmogelijkheden en waardevermeerdering.”

www.ciber.nl