Auteur: René Moscou

Optimaliseren van informatie

Wat IntoAction doet voor zijn klanten is het optimaliseren van informatie waardoor ze hun bedrijfsprocessen en vooral klantdoelstellingen beter kunnen ondersteunen. “(Big) data zijn een geweldige asset,” zegt managing consultant Willem Corbijn, “maar je moet ze wel goed kunnen inzetten.”

Vandaag de dag hebben bedrijven en organisaties te maken met een drastisch groeiende hoeveelheid data en een stijgende verwachting van de klant over hoe deze data wordt ingezet. Marketing dient correct op die data te sturen en de klant precies op het juiste moment en touchpoint van de juiste content te voorzien. Wie daarin als beste slaagt, heeft een strategisch én tactisch voordeel. IntoAction helpt daarbij door een brug te slaan tussen marketing en IT. “Zo voorkomen we dat marketeers zich te veel met techniek bezighouden, brengen we het plezier terug in het vak en creëren we ruimte voor creativiteit”, zegt Corbijn. “Tegelijk zorgen we dat informatie zo efficiënt mogelijk wordt verwerkt, verrijkt en beschikbaar is voor de organisatie om in te zetten bij het bedienen van de klant.”

 

Business engineering

Klanten als Philips, AkzoNobel, Dorel Juvenile en TomTom ervaren steeds weer de meerwaarde van IntoAction als hun partner in informatieoptimalisatie. Kenmerkend voor IntoAction’s aanpak is dat het elk businessvraagstuk benadert vanuit vier perspectieven: personen, proces, informatie en technologie. Deze benadering levert oplossingen die uitdagingen direct aanpakt, en draagt bij aan een duurzame business. “Al onze medewerkers zijn ondernemend, klant- en servicegericht, hebben plezier, en zijn erop gebrand om businessoplossingen te creëren. Daar sturen we al op tijdens de selectie”, vertelt algemeen directeur René Lammers. “Wij maken gebruik van en implementeren geavanceerde IT-tools, maar we zijn eerder business engineers dan techneuten.” IntoAction hanteert een hands-on werkwijze die aansluit bij de onderneming en bedrijfscultuur van de klant. “Wij passen onze kennis, referentiemodellen en best practices daarop aan en hebben oog voor dat wat werkt en goed gaat.” Deze aanpak is zeer succesvol gebleken, wat zich uit in winstgevendheid sinds de oprichting en double-digit groeipercentages.

 ‘Al onze medewerkers zijn erop gebrand businesswaarde te creëren voor onze klanten’

Specialismen

Naast de vier perspectieven hanteert IntoAction vier specialismen ter ondersteuning van datagedreven marketingorganisaties: digital content management, marketing automation, marketing insights & optimization en e-commerce. De digitale innovatie waarmee bedrijven, onder andere op deze gebieden, worden geconfronteerd vraagt om een transformatie die zorgt dat de organisatie meebeweegt met de nieuwe mogelijkheden. “De digitale transformatie kent uiteraard praktische consequenties”, aldus Corbijn. “De verwerking van data en het managen van content stellen hoge eisen aan de digitale operatie. IntoAction reikt de juiste tools en vaardigheden aan, en begeleidt – indien gewenst – de inrichting van een nieuwe supportorganisatie. Zo ontstaat bruikbare en rijke informatie die meer inzicht en profijt oplevert.”

Bestuurders liggen onder een vergrootglas
Beslissingen zijn niet langer alleen het speelveld van bestuurders en aandeelhouders. Processen worden transparanter en de maatschappij kijkt kritisch mee. Dit vraagt van advocaten een andere benadering van juridische vraagstukken. “Een te smalle blik kan funest zijn voor de bestuurder”, aldus Alain de Jonge, bestuursvoorzitter van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Het recht is inmiddels, mede via internet, toegankelijker geworden. Daardoor hebben meer partijen die voor de bestuurder maatschappelijk relevant zijn ook een mening over dat recht. Of het nu de concurrent, de ondernemingsraad of het politieke speelveld van de bestuurder is: zij krijgen hierdoor een rol en een belang. Het wordt dus allemaal complexer. Voor Pels Rijcken vormen deze ontwikkelingen geen bedreiging. Als topspeler in het publieke domein hield het zich altijd al bezig met complexe juridische vraagstukken. De Jonge: “Wij zijn van oudsher gewend aan een setting waarin meerdere issues spelen met verschillende stakeholders. De Nederlandse Staat is een van onze cliënten, net als veel toezichthouders, provincies en gemeenten. Dit betekent dat rekening houden met verschillende belangen en opereren in een politiek en maatschappelijk gevoelige context in ons DNA zit. De meeste zaken die wij behandelen kunnen een enorme impact hebben op de maatschappij; daar houden wij dus altijd rekening mee.”

 ‘De maatschappij kijkt kritisch mee’

Juridische beslissing heeft impact op imago bedrijf

Bij private partijen dringt nu ook het besef door dat beslissingen met een bredere blik moeten worden bekeken. “Neem de woekerpolissen, het faillissement van TSN of de aanleg van windturbineparken; deze zaken worden door de media én de maatschappij op de voet gevolgd. Bestuurders moeten steeds vaker onder een vergrootglas opereren; dat maakt dat je als advocaat ook verder moet kijken dan alleen het juridische. De cliënt verwacht dat je zijn business en de issues die daar spelen begrijpt, en dat je als advocaat jouw kennis en expertise inzet om tot een goede oplossing te komen. Zodat je behalve van de financiële en bedrijfseconomische kant ook een beeld hebt van de mogelijke maatschappelijke impact van de keuze waarvoor de bestuurder staat. Strategisch omgaan met verschillende belangen, de impact op het imago van de onderneming begrijpen en beseffen dat de maatschappij steeds kritischer meekijkt; daar voegen wij juist waarde toe”, aldus De Jonge.

Behoefte aan een ander soort advocaat

Het klinkt als een open deur, maar een prettige sparringpartner op juridisch gebied zijn, vereist duidelijk andere competenties dan het afleveren van dikke adviezen. De Jonge lacht: “Ik weet niet of het typisch Haags is of te maken heeft met de mentaliteit in het publieke domein, maar bij Pels Rijcken zit inderdaad een ander soort advocaat. Wij luisteren en durven de waarom-vraag te stellen. Alleen op die manier kunnen we cliënten echt goed helpen en daar is uiteindelijk ook de bestuurder van de onderneming bij gebaat.”

Persoonlijke aandacht en resultaatgericht

Nyenrode Business Universiteit is voortdurend in beweging. Nieuwe leerprogramma’s worden gecombineerd met succesvolle, in de praktijk bewezen colleges. Klanten weten dit te waarderen.

Vernieuwing en innovatie zijn belangrijk voor Nyenrode, maar de kernwaarden blijven onveranderd: Leadership, Entrepreneurship en Stewardship. Voor het vijfde opeenvolgende jaar bijvoorbeeld heeft Nyenrode de ‘Best Masters’-award ontvangen voor meerdere masterprogramma’s: Accountancy, Controlling, Management en Financieel Recht (deeltijd). De Financial Times heeft de universiteit de award gegeven voor de beste ‘Open Executive Programs’. De diplomaprogramma’s zijn nog steeds geaccrediteerd door de NVAO en de instelling is geaccrediteerd door EQUIS. “We werken ook nog steeds nauw samen met het bedrijfsleven”, vertelt rector magnificus prof. dr. Misa Džoljic. “De universiteit is er voor en door de business. En voor onze studenten. Nyenrode staat voor kennis en onderzoek, gedoceerd door topdocenten. Wij hebben bovendien een uitstekend netwerk en een waardevolle community, waar onze studenten hun carrière lang profijt van zullen hebben. Onze resultaatgerichte én persoonlijke aanpak haalt het beste naar boven bij onze studenten.”

Student zijn van Nyenrode is een ‘reward for life’

Nieuw

Nieuw is dat Nyenrode dit jaar een undergraduate-cursus op universitair niveau zal herintroduceren: Bachelor of Science in Business Administration. Ook heeft de universiteit zich gestort op het zogenaamde Sport Leadership Programma, dat is gestart door een alumnus die constateerde dat het leiderschap bij sportclubs en grote evenementen te wensen overliet. Er waren geen gedegen opleidingen op dit gebied. “Misschien is het kort door de bocht,” zegt prof. dr. Leen Paape, Dean, “maar naast de meest ondernemende universiteit van Nederland zijn we ook de beste. Onze studenten hebben dat via de Nationale Studenten Enquête ook bevestigd. Onze nieuwe initiatieven passen in de tijdgeest en bij een ondernemende universiteit, en we zijn ervan overtuigd dat we daarmee ook de maatschappij dienen.”

Wereldklasse

De inzet en kwaliteit werpen hun vruchten af, want het aantal deelnemers aan de programma’s groeit en het marktaandeel van de universiteit stijgt. Ook het Executive Education-domein groeit de laatste jaren. EQUIS noemde dit zelfs van wereldklasse en vergelijkbaar met dat van gerenommeerde instituten als het Franse INSEAD en IMD in Zwitserland. Nyenrode hanteert een persoonlijke aanpak. “De inhoud van het programma moet vanzelfsprekend goed zijn”, benadrukt Paape. “Onze missie is: Serving Society by Shaping Responsible Leaders.” Dit leidt ertoe dat er behalve voor de technische aspecten van een vak ook aanzienlijke aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten en het vergroten van hun vaardigheden. Student zijn van Nyenrode is echt een ‘reward for life’.

Masterclasses wijn op maat

Op een ongedwongen manier, maar toch heel professioneel, leren wij u, uw klanten en medewerkers alles over wijn. Cwines.nl zorgt voor wijnkennis met plezier.

Een leuke dag

Hebt u iets te vieren, doet u aan teambuilding, of wilt u uw klanten een bijzondere dag schenken, dan heeft Cwines.nl de uitgelezen oplossing. Wij zorgen dat onze masterclasses wijn perfect aansluiten op uw wensen. Elke masterclass is uniek en tailor-made.

Voor elk wat wils

Wij bieden masterclasses op elk niveau en met elk gewenst thema. Ze zijn geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde wijnliefhebber. Afhankelijk van uw wensen geven wij globale uitleg of richten ons op een specifieke regio.

Masterclass met thema

Indien dat gewenst is, kan Cwines.nl een bepaald onderwerp als rode draad door de masterclass laten lopen. Dit hoeft niet per se een wijngerelateerd onderwerp te zijn. De kernwaarden van uw bedrijf kunnen het onderwerp zijn, of een thema waar u die betreffende periode aandacht aan wilt besteden: klantvriendelijkheid, kwaliteit, duurzaamheid, authenticiteit of gedrevenheid. Cwines.nl zorgt dat deze onderwerpen worden gespiegeld aan wijn zodat er een interactieve koppeling ontstaat met het desbetreffende onderwerp.

Leren van de besten

Topsommelier Jan-Willem van der Hek verzorgt de masterclasses. Van der Hek heeft in verscheidene Michelin sterrenzaken gewerkt en heeft bovendien verscheidene awards en wedstrijden op zijn naam staan. Nu studeert hij om de prestigieuze titel van Master Sommelier in de wacht te slepen. Van der Hek is van mening dat wijn verbindt en ideaal is om te delen. Redenen waarom hij zijn niet geringe kennis met plezier met anderen deelt.

www.cwines.nl

Online performance

Het staat onomstotelijk vast dat een snelle webperformance een cruciale voorwaarde is voor een positieve gebruikerservaring. Een snel reagerende website zorgt dat bezoekers op de bezochte website blijven en niet snel wegklikken. MeasureWorks meet het gedrag van bezoekers met een datagedreven benadering. Zo wordt de impact van de performance van websites zichtbaar en weten we wat we moeten optimaliseren. Door deze focus kunnen we de gebruikerservaring structureel verbeteren.

 “Wij zijn al ruim acht jaar actief om klanten te ondersteunen en webperformance toe te voegen aan de marketingmix,” zegt Jeroen Tjepkema, oprichter en algemeen directeur van MeasureWorks. “Bedrijven komen bij ons met een probleem; als de website niet werkt of te traag is en dat heeft zijn weerslag op het klikgedrag van bezoekers. Zij zijn ongeduldig en gaan klagen. Op basis van dit gedrag kunnen onze tools zelfs voorspellen wanneer een website down gaat.

MeasureWorks is een technologiegedreven bedrijf. Webperformance heeft een directe weerslag op marketing en sales, maar de optimalisatie vraagt om een technische insteek. Een snellere website levert aantoonbaar meer omzet op en uiteindelijk een betere klantretentie. “Wij onderscheiden ons in de markt doordat wij samen met klanten hun online omgeving analyseren, leren begrijpen en verbeteren,” vertelt Tjepkema. “Kennisoverdracht speelt daarbij een belangrijke rol. Wij leren de klant zelfstandig te werken aan performance. Daarin zit voor een groot deel onze toegevoegde waarde. Klanten bellen ons met een probleem. Wij lossen het samen op en adviseren vervolgens direct hoe performance te integreren in de ontwikkelcyclus.”

measureworks.nl

Social Content

Dat de strategieën, concepten en werkwijze van We Are Blossom een uitstekend resultaat opleveren blijkt uit de toppositie van het bureau in de Emerce100-ranking. “Deze waardering toont aan dat wij goed zitten met onze filosofie,” vertelt Ralf van Lieshout, een van de oprichters en digitaal strateeg bij het bureau. “Het bewijst dat onze focus op creatie én performance het gewenste resultaat oplevert. Daar zijn wij trots op.”

De filosofie van het bureau zegt ondermeer dat social media niet zozeer wordt gekenmerkt door de kanalen, maar wordt gedefinieerd door menselijk gedrag. “Om die reden maken wij content die ‘social by design‘ is. Content met als uitgangspunt dat mensen er iets mee moeten en kunnen doen,” legt hij uit. “Zo wordt ‘gewone’ content – social content. Ongeacht het kanaal.”

“Je ziet dat mensen advertenties op allerlei manieren proberen te ontwijken. Wij proberen daarom het merkverhaal te vertalen in social content. We bedenken, creëren en meten die content. En dragen daarmee direct bij aan doelstellingen van de merken waar we voor werken.” We Are Blossom maakt content die werkt, die ergens toe doet. Met een concreet doel in het achterhoofd.

Het bureau verwerft diepgaande kennis van het merk én haar doelgroep “Het leren kennen van beide is essentieel,” aldus Van Lieshout. “Alleen op die manier kunnen we het raakvlak vinden tussen merkverhaal en de behoeften van mensen.” Dat is hard werken, maar ons bureau is daarop ingericht. Snel en veel schakelen met onze klanten hoort daarbij. Wij doen niet aan mooie praatjes. Wij proberen elke dag het verschil te maken en klanten en mensen te laten groeien. Alleen dan doet ’t er toe.”

www.weareblossom.com

Al 15 jaar toonaangevend in online marketing
Gespecialiseerd online marketingbureau Traffic Builders viert zijn 15- jarig bestaan en staat voor de 7de keer op rij in de top van de Emerce Top 100. Hiermee onderstreept het zijn toonaangevende positie en specialistische expertise als ‘digital marketingbureau’.

“Wij geloven in het succes van een integrale, holistische aanpak van (online) marketing die optimaal aansluit op het koopproces van je doelgroep”, legt directeur en oprichter Wolter Tjeenk Willink uit. “Dit vraagt om de expertise van een bijzonder type specialist. Een partner die in staat is om het complexe koopproces van vandaag én morgen te vertalen naar een doordachte, datagedreven en omni-channel marketingstrategie. Het koopproces van je doelgroep speelt zich af binnen een diversiteit aan kanalen en het wordt steeds complexer én belangrijker om de marketingmix daar optimaal op aan te laten sluiten, zowel online als offline.”

“Ons team van ruim 40 online marketingspecialisten helpen opdrachtgevers met ambitie om maximaal resultaat uit marketing & sales te halen. Of het nu gaat om new business, of juist het verhogen van de retentie.” Hiervoor ontwikkelde Traffic Builders de afgelopen jaren een doordacht marketing framework genaamd het REAN-model. Steeds meer organisaties gebruiken dit als leidraad voor hun marketingplanning en inmiddels wordt het REAN-model zelfs door verschillende kennisinstituten gedoceerd aan de nieuwe generatie marketeers. “Iets waar we erg trots op zijn!”, aldus Tjeenk Willink. Met deze bewezen effectieve aanpak bedient Traffic Builders zijn opdrachtgevers op het gebied van online strategie, display advertising, Paid & Organic Search, conversie-optimalisatie & online persuasion en webanalytics.

www.traffic-builders.com

Managed hosting
True is een specialist in de Nederlandse webhostingmarkt. “Wij helpen grote websites bezoekers te binden en converteren door direct in te spelen op wijzigingen die webontwikkelaars willen doorvoeren,” zegt True’s directeur Jan-Paul van Burgsteden.

True zorgt er voor dat nieuwssites als Tweakers, ThePostOnline, Computable en Flabber continu artikelen kunnen plaatsen. “Het nieuwe soort uitgeverij heeft webontwikkelaars om de online krant te maken en systeemspecialisten zijn nodig om de ‘drukpers’ te laten functioneren. Dat vereist een ander team specialisten om de site te runnen. De complexiteit om dat samenspel tussen specialisten te orkestreren wordt nog onderschat door veel bedrijven,” vertelt Head Businessdevelopment Olaf van Veen.`

Waar True veel van heeft geleerd is het hosten van events. “We hosten de bezoekersstroom voor dancefeest Sensation, maar ook een vuurwerkshop die in december onder druk staat als er online vuurwerk wordt aangeschaft. Of je het spel echt in de vingers hebt, blijkt pas als er veel bezoekers tegelijkertijd komen. In de formule1 wordt nieuwe technologie als eerste ingezet om net die milliseconde winst te halen alvorens het de massa bereikt. Online eventhosting is net zo goed topsport,” aldus van Veen.

“De ervaring met scenario’s die leiden tot mogelijke problemen is geïntegreerd in ons monitoringsysteem. Voor de specialisten is het zodoende veel gemakkelijker problemen te herkennen en weg te nemen,” zegt Van Burgsteden. “Of je nou een webwinkel hebt die duizenden klanten in de winkel heeft of een complexe webapplicatie die steeds efficiënter moet draaien om rendabel te zijn, voor beide is maatwerk en veel interactie tussen tech-specialisten nodig.”

www.true.nl

Online verkoop zit gewoon in ons DNA

Verkoop is een vak. Online verkoop is een vak apart. Het ontwerpen en optimaliseren van online verkoop vergt specifieke kennis, ervaring én mentaliteit. “Daar zijn wij goed in, omdat verkopen het hele team in ’t bloed zit. Ons ultieme doel: maximaal rendement halen voor onze klant.”

Bikkelhart is een digitaal bureau dat zich heeft gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en optimaliseren van online verkoop. Het bureau helpt dagelijks duizenden bezoekers om hun online doelen te behalen. Of het nu om oriëntatie, aankoop of service gaat. “Op die manier helpen wij ónze klanten met het winnen, behouden en ontwikkelen van hún klanten”, zegt Johan Bolt, directeur en oprichter van het bedrijf. “Met onze aanpak halen we meer omzet en rendement uit de online projecten van onze klanten”, vult mededirecteur en medeoprichter Laurens Hutten aan. “En de cijfers bewijzen het.”

 

‘Wij zorgen voor intelligentie en beleving in online verkoop’

Wetenschap en praktijk

Bikkelhart heeft een effectieve ontwerpmethode ontwikkeld. “Door onze ervaring in e-commerce en kennis van consumentengedrag samen te brengen in intuïtieve, gebruiksvriendelijke ontwerpen, maken onze klanten een grote commerciële stap voorwaarts”, benadrukt Bolt. “Wij verwerken niet alleen in de praktijk bewezen verleidingsprincipes in de online interactie; wij bouwen intelligentie in online verkoop”, vertelt Hutten. “We analyseren gedrag, personaliseren de ervaring en nemen daarmee twijfel weg bij de bezoekers van een website. Wij bieden gebruikers een geweldige online beleving; het zit in ons DNA.” Bikkelhart onderscheidt zich daarbij van anderen door zijn menselijkheid en daadkracht. “Het is niet zomaar Bikkelhart met een t; het gaat om bikkelharde resultaten, maar wel vanuit het hart, vanuit een passie”, aldus Bolt.

 

Een website is nooit af

Flexibiliteit in je online omgeving is cruciaal, want een website is nooit af. “Het kan altijd beter. Dat leer je door continu te testen en te analyseren”, legt Bolt uit. “Dit moet snel en tegen lage kosten kunnen. Daarvoor werken we met de slimste tools op het gebied van optimalisatie en personalisatie. Zo proberen we de lat steeds hoger te leggen”, zegt Hutten. “Het gaat erom dat je nooit tevreden bent en de mentaliteit hebt om iedere dag weer een beter verkoopresultaat te behalen.” Bikkelhart zet daarom wetenschap én reallifeverkoopervaring in. “Wij doen dit”, beklemtoont Bolt, “omdat we ervan overtuigd zijn dat dit de enige manier is om samen met onze klanten de online verkoopstrijd te winnen.”

 

 

Asito verbindt

Het in 1952 opgerichte Asito is tot op de dag van vandaag een betrouwbare en op resultaat gerichte schoonmaakpartner met 10.000 kleurrijke medewerkers, die met elkaar kwaliteit leveren en waarborgen. “Uit deze diversiteit, van personen en persoonlijkheden, put onze organisatie enorme kracht”, vertelt algemeen directeur Charles Vinke. “Wij omarmen en gebruiken deze verschillen. Wij zijn daarin succesvol, omdat wij het verbinden van medewerkers, klanten en de maatschappij hoog in het vaandel hebben staan. Zo zien wij maatschappelijk verantwoord ondernemen! Denken én doen door verbindingen te maken en te benutten.”

Asito levert dus een schone werk- en leefomgeving met meerWaarde. Asito is bijvoorbeeld initiatiefnemer van het Nationaal Integratiediner en 1.000.000 druppels. Ook milieubewustzijn heeft voorrang bij Asito. “Asito werkt CO2-neutraal,” aldus Vinke. “We kiezen zo veel mogelijk voor duurzame en milieubewuste producten. Zo hebben wij zelf het schoonmaakmiddel Asito Element ontwikkeld, dat niet schadelijk is voor het milieu en tegelijk uitstekende resultaten oplevert.”

“Wij willen op alle niveaus zo goed mogelijk werk afleveren”, zegt Vinke. Kennis, ervaring klantgerichtheid en vakmanschap zijn dan ook eigenschappen die Asito koestert. “Iedereen is trots op het geleverde werk. Dat zit in ons DNA ingebakken, en dat geven wij door aan alle nieuwe medewerkers,” beklemtoont hij. Om dit te waarborgen investeert de onderneming in in- en externe vakopleidingen en de modernste communicatietechnologieën.

Traineeship meer dan een gewoon traineeschip

In dit tijdperk van snelle veranderingen moeten organisaties wendbaar zijn. Wendbare organisaties bestaan niet, wendbare medewerkers wel. Medewerkers die flexibel, resultaatgericht, empathisch en verbindend zijn. Er is veel behoefte aan talent met deze kwaliteiten, maar dit toptalent is ook schaars.
Deze doelgroep is ambitieus; de talenten zoeken uitdagend werk met verantwoordelijkheid en ontwikkelmogelijkheden bij werkgevers bij wie zij hiervoor ruimte krijgen en waar zij het verschil kunnen maken.

“Wij zijn sterk in het vinden, ontwikkelen en binden van jonge, bevlogen mensen met leiderschapstalent,”zegt Hetty van Ee, managing director bij de ORMIT Groep. ORMIT biedt deze jonge toptalenten een traineeship waar zij hun leiderschap verder ontwikkelen. “Ons traineeship is meer dan een gewoon traineeship,” benadrukt Van Ee. “Trainees, wij noemen ze ORMIT’ers, leren vooral door het uitvoeren van verschillende opdrachten. Dat zijn opdrachten die zij uitvoeren bij één of bij meerdere participerende organisaties. Opdrachten waarbij zij een bijdrage leveren aan de veranderingen die organisaties moeten realiseren. Door de focus op persoonlijk leiderschap in combinatie met unieke trainingen en coaching ontwikkelen ORMIT’ers zich uitzonderlijk snel. Zij leren het beste uit zichzelf en anderen te halen, dat merken participanten al bij de opdrachten.”
“Na afronding van het ORMIT traineeship treden de ORMIT’ers in dienst bij een van deze organisaties.

ORMIT maakt ook traineeships op maat,” vertelt van Ee. “Als een organisatie talent voor een bepaalde rol vraagt, dan werven, selecteren en ontwikkelen wij mensen met een passend profiel.” ORMIT ontwikkelt mensen die met hoofd en hart aansturen en in de praktijk daardoor zowel snel concreet resultaat opleveren als verbinding creëren.

www.ormit.nl

Waarde(n)volle professionals

We leven in een dynamische tijd: vernieuwingen volgen elkaar in razend tempo op en gevestigde patronen worden doorbroken. Dit vraagt om professionals die niet alleen over de benodigde kennis beschikken, maar ook over innovatiekracht. Een leven lang leren door professionals draagt daar in belangrijke mate aan bij. Het is wenselijk en noodzakelijk om mensen uit verschillende disciplines, kennisgebieden en sectoren samen te brengen. “Innovatieve productontwikkeling komt in bijna alle gevallen voort uit een samenwerking van verschillende expertises,” vertelt Jan Willem Meinsma, lid van het College van Bestuur bij Windesheim.

 “Ook de klassieke beroepen gaan in veel gevallen op de helling”, aldus Meinsma. “Maatschappelijk werk bijvoorbeeld gaat een transformatie doormaken en zal een nieuwe combinatie van beroepen gaan tonen.” Dit betekent dat andere of zelfs nieuwe competenties nodig zijn. Windesheim is daar met zijn curriculum op voorbereid. “Neem toegepaste gerontologie als voorbeeld,” illustreert Meinsma. “Dit vakgebied kent verschillende vraagstukken die moeten worden beantwoord door professionals van verschillende disciplines, waaronder verpleegkunde, psychologie en bestuurskunde, om goed te kunnen worden uitgevoerd. De vraagstukken in de samenleving zijn complex en zullen niet door één beroep worden opgelost.”

Windesheim leidt mensen op die buiten de gebaande paden willen denken en handelen. Een kennisinstelling die volwassenen én jongeren uitdaagt en stimuleert te groeien tot waarde(n)volle individuen. Belangrijk is het leveren van toegevoegde waarde door professionals. Jan Willem Meinsma: “De focus van vandaag is op een leven lang leren en iets extra’s leveren aan de samenleving.”

www.windesheim.nl