Auteur: Martijn Kregting

Partner voor toekomstgericht leren

TIAS School for Business and Society biedt kennis en competenties om economische groei te realiseren, gekoppeld aan maatschappelijke welvaart en duurzame groei. “We willen voor de beslissers van de toekomst een partner voor het leven zijn.”

Kantooromgeving bepaalt mede succes bedrijf

Al twee jaar op rij was GZ OfficeXperience de nummer 1 in de MT/Sprout-ranglijst voor kantoorinrichters. Volgens directeur Wout van Laar dankzij een combinatie van Zaanse nuchterheid en het streven naar een optimaal kantoordesign voor elk budget.

Interne communicatie

Multinationals, retailers, bedrijven met een productie- en kantooromgeving: overal groeit de noodzaak van interne communicatie. La Plume Media ondersteunt hierin al 16 jaar. “Binden en boeien wordt steeds belangrijker.”

Awesome websh*t delen met de markt

Start-up van het jaar én MKB Parel West-Brabant, FD Gazellen Awards: Lyfter heeft een unieke positie als webbureau geclaimd. De komende jaren willen de webbouwers die positie uitbouwen met meer ‘awesome websh*t’, en tegelijkertijd andere webontwikkelaars in hun groei helpen.

Mediacommerce: optimale marketingmix

Geen mediabureau, maar een mediacommercebureau: dat brengt M2|OC mee met zijn geïntegreerde aanpak van performance- en brandmarketing. “Beide elementen moeten als één geheel worden benaderd voor een optimale marketingmix”, stelt managing director Lars Vink.

Composable enterprise

Sámen uitdagingen aanpakken en doelen realiseren, dáár gaat het volgens TRIMM’s managing partner Marc Woesthuis om. Hierbij staat de composable onderneming als volgende stap in digitale transformatie centraal.

‘Digitale transformatie doe je samen’

Salesforce-partner Nextview Consulting helpt organisaties valkuilen te vermijden en successen te realiseren in hun digitale transformatie: via visie in cocreatie naar implementatie én langdurige begeleiding. CEO Michiel van Vlimmeren: “Een traject eindigt niet bij de uitrol van een IT-project; daar begint het pas.”

‘Bij ons neemt iedereen de leiding’

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is een bijzondere organisatie tussen overheid en markt in. Met een volgens bestuursvoorzitter Carla Muters maatschappelijke missie om de woningmarkt breed toegankelijk te maken, woningen te verduurzamen en te helpen als het woningeigenaren tegenzit.

Multiply helpt retailers groeien

Bij Lennart Koetsier ontwaakte als jonge parttimer bij een webbouwer de interesse voor onlinemarketing. In 2013 richtte hij dé retail marketing specialist Multiply op. Eigenzinnig dacht hij: wat die grote adviesbureaus doen, kan ik beter: met onlinemarketing retailondernemers helpen groeien.

Verfrissende aanpak als boutique agency

Een van de kleinste digital agencies in de Emerce 100: oprichter Marijn Kortstra van no.dots is er trots op én noemt het een cruciaal onderscheid. “Wij zijn als een boutique hotel, maar dan voor digital marketing en development. Persoonlijk, met een hoog expertise- én serviceniveau.”

Digitalisering helpt productiviteitsgroei

Bedrijven zitten in een ‘perfect storm’. Na COVID-19 volgden hoge energieprijzen en inflatie, supplychain- en personeelstekorten. Digitalisering, stelt Michael Kimmijser van Microsoft, kan bijdragen aan hogere productiviteit en zo personeelsgebrek ondervangen. Minder kostenstijgingen zijn een mooie bijvangst.

Woodstone: bouwen voor de toekomst

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen bestaat ruim 100 jaar en wil zijn verleden niet verloochenen. “Innoveren is noodzakelijk”, stelt algemeen directeur Winfred de Nijs. “Om woningen betaalbaar te houden én om duurzaam te bouwen. Goed omgaan met de aarde wordt steeds belangrijker voor nieuwe generaties, ook in ons familiebedrijf.”

In het centrum van Heerhugowaard moet deze visie over twee jaar tot uiting komen in het innovatieve bouwproject Woodstone. Hier worden 204 appartementen gebouwd met de bouwmethode CLT: cross laminated timber oftewel kruislaaghout. Het is een van de grootste projecten in zijn soort in Europa.

Duurzaamheid en innovatie staan bij Woodstone centraal: er is gekozen voor houtbouw, hergebruik van materialen en standaardisatie van onderdelen, zoals het sanitair. Ook minder CO2-uitstoot is een belangrijk aspect, net als mobiliteit. “Heerhugowaard is een slaapstad, dus parkeerruimte voor een auto is belangrijk. We hebben ons ook gebogen over de vraag: hoe een appartementencomplex te bouwen dat past bij en in het centrum van Heerhugowaard, met 40.000 m2 aan centrale voorzieningen?”

Reden om geen monotoon complex neer te zetten, maar vijf woontorentjes van wisselende omvang, ontworpen door twee architectenbureaus. Heerhugowaard wil met deze appartementen jongeren uit de gemeente behouden. De appartementen variëren van 45 m2 voor starters tot 170 m2 voor stellen of gezinnen. De Nijs: “Je kunt eigenlijk een soort wooncarrière maken door te beginnen in een klein appartement en door te groeien naar een grotere versie.”

Op het bouwterrein staat al een één-op-één mock-up, een kwart van een woontoren. Deels om zelf ervaring op te doen met CLT-bouw, samen met TNO. Deels om mensen die hier willen komen wonen fysiek te laten zien waar ze terechtkomen. “45 m2 blijkt dan bijvoorbeeld meer te bieden dan veel bezoekers eerst dachten.”

www.denijs.nl