Auteur: Marja Theunissen

‘Secure’ de toekomst tegemoet

Voor de beste resultaten hoeven we niet per se fysiek naar kantoor. Dat bewezen de afgelopen jaren. Het leidde tot de huidige focus op hybride werken. “Die is wezenlijk anders dan het IT-perspectief dat we tot voor kort hadden,” start Patrick Govers, Managing director Benelux Comstor. “Wereldwijd sluiten organisaties aan op deze nieuwe ontwikkeling. Het leidt tot een grote vraag naar externe en flexibele werkoplossingen die een webservice voor vergaderingen of een laptop thuis ver overstijgen. Het gaat om de juiste tools voor samenwerken die altijd, overal en op elk apparaat te gebruiken zijn, inclusief de beveiliging die de gegevens van bedrijven én klanten beschermt. Die veiligheid is een integraal onderdeel van onze propositie. Omdat productiviteit nooit in gevaar mag komen.”
Comstor, sinds vijfentwintig jaar onderdeel van het wereldwijd opererende Westcon-Comstor, is een B-to-B value added distributeur van Cisco unified communications, netwerkinfrastructuur, datacenter, en securityoplossingen. Comstor creëert wereldwijde logistieke en flexibele, op maat gemaakte, financiële oplossingen en biedt pre-sales en technische ondersteuning. Dat doet ze voor grote internationale organisaties maar ook voor het MKB. Bij de Nederlandse vestiging in Houten bevindt zich ook het EMEA-warehouse.
Door professionalisering van het hybride werken ziet Govers de manier van communiceren meebewegen: “Hoe je als bedrijf gezien wilt worden, gaat digitaal een grotere rol spelen. Ook zal het digitale aanbod toenemen. Life Cycle Management is daarbij superbelangrijk en het belang van managed services stijgt. Met toegevoegde waarde én beveiliging als onderscheidend item, want daar staan wij voor.”

www.comstor.nl

De uitdagende dynamiek van Amstelveen

Ondernemend, groen en internationaal. Deze kernwoorden vatten Amstelveen perfect samen. Haar sterke economie gaat deze gemeente verder toekomstgericht vernieuwen vanuit het potentieel dat de nieuwe overkapping van de verdiepte A9 biedt. Naast alle andere plannen uiteraard.

Talentontwikkeling blijft mensenwerk

State-of-the-arttechnologie en de nieuwste psychologische inzichten gaan bij LTP samen. Zo biedt het organisaties, medewerkers en teams regie over ontwikkeling. En helpt het met heldere inzichten in ontwikkelpotentieel, passend bij de kernwaarden en transformatieopgave van organisaties.

Welk verhaal vertelt jouw kantoor?

“Wij vertalen bedrijfs-DNA naar een compleet inrichtingsconcept. Als dat optimaal is daalt het ziekteverzuim, stijgt de arbeidsproductiviteit en blijkt het makkelijker nieuw jong talent binnen te krijgen,” weet Directeur GZ OfficeXperience Wout van Laar uit ervaring. “Door kantoorruimtes huiskamergevoel te geven passend bij de organisatie voelen mensen zich prettiger. Reken ook maar eens uit wat het betekent wanneer personeel 3% productiever werkt in een aantrekkelijke omgeving. Dan verdient deze investering zich binnen een jaar terug.”

Kantoor- en projectinrichter GZ OfficeXperience is merkonafhankelijk, toongevend én succesvol met haar vernieuwende transformaties van traditionele kantoren naar aantrekkelijke multifunctionele omgevingen. Naast dat ze voor ieder budget een oplossing biedt, oud meubilair inruilt en revitaliseert, kent ze een leaseconstructie Furniture as a Service. “Er verandert zoveel en zo snel dat niemand meer de inrichting van werkprocessen tien jaar vooruit kan bepalen. Maar als werkgever wil je deze wel maximaal faciliteren en meegaan met verandering. Komt bij dat je om te werken niet meer per se naar een kantoor gaat. Dus moet je zorgen dat je het kantoor afstemt op de nieuwe manier van ontmoeten en samenwerken. Veel bedrijven zien op tegen een grote investering in huisvesting of facilitaire oplossingen. Wij zorgen voor een passende oplossing, want soms bieden alleen al nieuwe overlegruimtes en kleurgebruik een stylish upgrade.”

“Onze eigen studio zorgt ervoor dat iedere inrichting het juiste verhaal vertelt. Dat doen we voor grote en kleine bedrijven in álle sectoren van MKB tot multinationals, van Fokker tot aan kantoren van Slachtofferhulp Nederland.“

www.gz.nl

 

Schoonmaken en werkgeluk: prima combi!

Iedere schoonmaakmedewerker verdient oprechte aandacht. Als bedrijf dat zijn sociale verantwoordelijkheid serieus neemt, voelt Gom zich betrokken bij zijn mensen. Wil dat ze lekker in hun vel zitten en hen verder helpen op de arbeidsmarkt. En daar profiteren ook de klanten van.

Iedereen duurzaam vooruit geeft energie

Wanneer je als werkgever telkens in de bovenste regionen van diverse ranglijsten komt, moet de People Agenda wel goed zijn. De ING-aanpak voor permanente ontwikkeling, waarin de vitaliteit van medewerkers, die van de klant én de maatschappij centraal staan, inspireert medewerkers. En leidt tot mooie vooruitgang.

Vol positieve energie op weg

Shell zet in op schonere energie en een sterke economie met onder meer CO2-arme brandstoffen en elektrisch rijden. Shell installeert laders thuis, langs de route en op bestemmingen, zoals winkels. “We realiseren laadpunten daar waar onze klant ze het meest praktisch vindt.”

‘Hoge kwaliteit is onze standaard’

Dat de maakindustrie in Nederland wel degelijk toekomst heeft, bewijst voestalpine Automotive Components Bunschoten. Door te blijven ontwikkelen, perspectief te bieden aan medewerkers met een leven lang leren in de eigen bedrijfsschool én vergaande groene ambities zet de organisatie optimaal in op een duurzame toekomst.

Verkoop door verandering

“In marketing meten we inmiddels alles. Toch blijven veel marketeers, ondanks de ongekende toename aan data, doen wat ze deden.” Joost Jongbloed, CEO en co-founder B2B marketing agency Gradient, is kritisch op het marketingvak en gelooft in ‘verandering’. “Wij marketeers zijn, mede onder invloed van de techreuzen, ietwat ‘data obsessed’ geworden. Maar we vergeten er vervolgens iets wezenlijks mee te doen. Is ook niet zo gek; dingen anders doen vraagt lef.”

Volgens Jongbloed is de kortste route naar verandering ‘methodisch experimenteren’: aannames testen, meten, leren en optimaliseren. “Stel je gooit die meet-obsessie even overboord en stopt die tijd in het echt begrijpen wat de daadwerkelijke vraag van een specifieke koper is. Om vervolgens daaromtrent gericht te meten. Zo leer je wat werkt, wat verkoopt. Zo zet je verandering in gang en bereik je meer. Maar ja, leren en veranderen kost tijd (en dus geld). En merken willen snel impact en resultaat.”

Het ‘Gradient-recept voor groei’ is de aanpak waarmee kapotte B2B marketingsystemen gefixt worden. Zo’n systeem is stuk als het onvoldoende helpt bij de verkoop van een service of product. “De reparatie bedenken is niet zo ingewikkeld. Deze uitvoeren samen met je klant is lastiger. Dat vraagt om focus en volharding, omdat resultaten zich niet direct aandienen. Maar zodra de kanteling is gemaakt, zie je meestal steilere groeicurves dan van tevoren aangenomen. In termen van verkoop bij onze klant, maar ook qua opgedane kennis en vaardigheden bij marketingspecialisten. Dat laatste is voor ons van levensbelang in het streven onszelf elke dag 1% te verbeteren. Dat is verandering waar Gradient voor staat.”

begradient.com

 

Digitale kanalen kunnen nóg persoonlijker

Klantdata is dé grondstof van digital marketing. Die data moet je echter eerst vinden, correct verzamelen en op de juiste wijze vertalen naar bruikbare inzichten. Duurzame en effectieve inzet van een customer data platform kan daarbij van onschatbare waarde zijn.

Samen de digitale ontdekkingsreis maken

Het Rotterdamse Hoppinger ontwikkelde zich de afgelopen twintig jaar van digital agency tot strategisch digital partner. “Onze missie is klanten succesvol digitaal te laten transformeren om voor hen impactvolle groei en innovatie te realiseren,” start Dirk Scheele, managing director bij Hoppinger. “Op die manier helpen we onze klanten te blijven beantwoorden aan de vraag en de verwachtingen van hun eindgebruikers. We begrijpen organisatorische vraagstukken, hoe een organisatie zich ontwikkelt én de wijze waarop mensen binnen die organisatie groeien. Digitale technologie en data zijn daarin ondersteunend en instrumenteel om waarde te realiseren voor organisaties én hun eindgebruikers. Met onze klanten sluiten we een strategisch en creatief partnership voor de lange termijn. Digitale transformatie kent namelijk geen einde, maar is een continu proces van technische realisatie tot optimalisatie en doorontwikkeling.

“Een digital partnership impliceert dat we samen de stap zetten richting de volgende horizon. Het meedenken in de strategie op zowel de korte, middellange als lange termijn is Hoppinger’s onderscheidende en vanuit de markt hooggewaardeerde factor. Als digital partner willen we voor onze klanten én hun klanten de maximale ervaring kunnen realiseren. We brengen organisaties graag met elkaar in contact, zowel binnen als buiten ons portfolio. Dan kom je tot echt platform-denken en dat vraagt een integrale aanpak vanuit de business. Daarmee realiseren we een vorm van versnelling voor alle partijen op het gebied van transformatie en innovatie. Zo ontstaat er voor iedereen een win-win situatie.”

www.hoppinger.com/nl

Toegang tot de wereld aan marketplaces

De razendsnelle stijging van het aantal digitale lokale én internationale marketplaces stelt bedrijven en merken in staat om producten te verkopen op plaatsen waar ze eerder niet van durfden te dromen. Een omzetgroei van 40% is geen uitzondering, dankzij de juiste marketplace integrator!