Nieuwe technologie drijft de economie. Het zijn niet de politici of de wetenschappers, maar de ondernemers die hierin het verschil maken. Daarom investeert VANAD Group in een aantal winstgevende en internationaal opererende capaciteits- en technologiebedrijven.
Wat brengt een zelfstandig IT’er ertoe om bij het CBS te gaan werken? Kort gezegd was projectmanager Dennis Sadi toe aan een volgende stap. Hij is zeer te spreken over de manier waarop het CBS de agile-transitie ondersteunt en over het werken aan vernieuwende technologie.
Vorig jaar is Rijkswaterstaat overgegaan op cyclisch werken in een eigen ontwikkelstraat, OSR Release Train (ORT) genaamd. Onlangs ging het eerste product uit de ORT live: het scheepvaartinformatiesysteem IVS Next. Hoe bevalt de nieuwe manier van werken?
Sinds een jaar beschikt ICTZ, als onderdeel van ilionx, over meer mogelijkheden en kennis om de zorgsector op ICT-gebied te ontzorgen. Het ziet volop groeikansen en innovatiekansen om zorginstellingen toegevoegde waarde te bieden, samen met ilionx.
Wat doe je als leasemaatschappij tijdens een pandemie? Voor Alphabet blijkt de bedrijfsstrategie in tijden van corona prima bruikbaar. “Wij geloven nog steeds dat mobiliteit gelijkstaat aan vrijheid”, zegt CEO Christel Reynaerts, “en geven dat op een nieuwe manier vorm.”
Exact is continu bezig om zijn marketeers nog sterker te laten focussen op customer centricity en innovatie. Het Marketing Technology & Innovation Team onder leiding van Karsten Mosterd loopt voor de troepen uit door nieuwe technieken te testen en uit te rollen.
Twee typische problemen bij aanbestedingen of RFP’s: de leveranciers lijken wel appels, peren, bananen of mango’s, én de offertes liggen heel ver uiteen. Drie typische gevolgen: u kiest een goedkopere leverancier – wat altijd meerwerk oplevert – óf het selectietraject wordt heel complex, óf u moet budget zoeken voor een duurdere leverancier. De reden: leveranciers kunnen vaak onmogelijk bepalen wat de klant precies wil, en hoe. Offertes worden dan interpretaties, of krijgen ruime onzekerheidsmarges.
Een Discovery zet klanteisen en -wensen om in een conceptontwerp dat leveranciers inzicht biedt in de specifieke functionaliteiten en de omvang en complexiteit van het product. Ook wordt het technische landschap van de klant beschreven, opdat leveranciers duidelijker kunnen zijn over het benodigde landschap. Een Discovery, meestal €20.000 à €40.000, helpt bepalen wat het juiste ‘fruit’ is, brengt offertes dichter bij elkaar en helpt klant en leverancier om duidelijker verwachtingen en prijs af te stemmen. Dat neemt veel onzekerheid weg. Een logische stap, want ook zonder Discovery vooraf heb je een conceptontwerp en een beschrijving van het technische landschap nodig.
Over Keen
UX-bureau Keen Design bedient vanuit Utrecht en Frankfurt zowel commerciële als (semi-)overheidsorganisaties. Keen heeft veel ervaring in grote en complexe projecten. Wij leveren de concrete schermontwerpen die de ontwikkelaars nodig hebben, mét een verbinding van de bedrijfsstrategie tot die ene knop op dat ene scherm. Een verbinding die in grote projecten vaak verloren gaat.
Ook betrekken we in al onze projecten echte gebruikers. Zij zijn de wandelende waarheden die onmisbaar zijn voor een succesvol product.
Van project naar productIn 2019 hebben Roy Machielsen en Mark Blockhuys de leiding van Osudio op zich genomen. Hun klantbenadering is proactiever en assertiever geworden: niet alleen praten ze mee over IT-oplossingen, maar ook over de bedrijfsstrategie, het rendement en de verwachtingen van gebruikers.
Hans-Peter Harmsen, managing partner van Oberon, is blij, maar ook verrast met de notering van Oberon in de categorie mobiele bureaus. “Wij bouwen feitelijk alles waar je voor moet inloggen, waaronder veel platformen. Mobiel is daarbij gewoon een kanaal. Bij veel van onze gebruikersplatformen is de mobiele app wel uitermate belangrijk. Zo is de consumenten-app van T-Mobile afgelopen jaar uitgegroeid tot hun belangrijkste communicatiekanaal. Kennelijk doen we op dat gebied iets heel goed.
“Samenwerking met klanten en partners is een van onze belangrijkste pijlers. Met de meeste klanten hebben we een bestendige relatie. We vinden het heerlijk als een klant bijvoorbeeld een dag per week bij ons is, om samen met het team het platform verder te brengen. Als dat niet lukt, gaat ons team naar de klant, of naar de partner.
“Voor BAM hebben we bijvoorbeeld samen met Jungle Minds het kopersplatform Homestudio’s gerealiseerd, dat de woonreis van klanten begeleidt: via het platform kunnen toekomstige bewoners hun huis indelen én contact zoeken met hun aanstaande buren, bijvoorbeeld om samen materialen in te kopen. Momenteel realiseren we een e-commerce-platform voor de fietsmerken van Accell. Ook hier werken we intensief samen met de klant.
“We bestaan al 27 jaar, maar we lopen nog steeds voorop, omdat we onze mensen de tijd geven om zich te ontwikkelen en zich te oriënteren op nieuwe technieken. Zo gaat de integratie van cloud-based systemen met andere systemen steeds verder. Een platform, zoals wij dat bouwen, is een spin in het web. Ook omdat legacy-software tegenwoordig ook allemaal online is, kun je alles met elkaar laten samenwerken. Dat is nu echt ons ding.”
‘Wij innoveren digital marketing’Het succes van Elevate Digital en AdCalls in twee ranglijsten van deze editie heeft volgens Elevate-oprichter Tamer Saglambilek alles te maken met het zelf ontwikkelde Customer Infinity-model. “Met dit model willen wij de volledige digitalmarketingindustrie innoveren.”