Auteur: Josee Koning

Transparante marketingcollega

Met 25 specialisten en 25 jaar ervaring heeft fullservicemarketingbureau Tribal Agency één missie: klanten in mkb en mkb+ helpen groeien. Ook door nieuwe wegen in te durven slaan, zoals met AI.

Conversie verhogen

Volgens CEO Cory Munchbach is het customer data platform (CDP) BlueConic op een missie om de manier waarop mensen en bedrijven met elkaar communiceren in het privacy-first-tijdperk te transformeren.

Ondersteun partners in hele cloudjourney

ALSO, toonaangevende technologieprovider, ondersteunt partners in hun gehele cloudjourney via de best-in-class ALSO Cloud Marketplace. Daarnaast richt ALSO zich op het opleiden van partners met trainingen en evenementen, zowel op technisch als commercieel gebied.

Bereikbaarheid klantenservice

Sound of Data biedt effectieve tools en merkonafhankelijk advies om telefonische en digitale wachtrijen te voorkomen, te verkorten of te veraangenamen.

‘Alles wat wij doen, draait om mensen’

Om de digitale weerbaarheid van de Rijksoverheid en het ‘I-vakmanschap’ van rijksambtenaren te borgen, investeert het Rijk volop in mensen, organisaties en cultuur. Voor jonge én oudere sollicitanten die hun kennis en kunde willen inzetten voor maatschappelijk relevante vraagstukken is het Rijk een aantrekkelijke werkgever.

‘Wij willen mobiliteit verder brengen’

De functie van Chief Marketing & Innovation Officer voelt alsof je aan het werk bent in een bibliotheek waar strategie en merkverantwoordelijkheid worden ondersteund met digitalisering en innovatie. In deze ambiance vertelt Greo Belgers over de wereld van BMW Financial Services Nederland in 2024.

Alles kan

De taart wordt kleiner, maar mobiliteitspartner Amega probeert er een grotere punt uit te halen. In 2022 is er een mooi resultaat behaald. Directieleden Niels ter Brake, Kees Peels en Leen de Koning zijn dan ook tevreden.

Dat het gewenste resultaat is behaald, komt grotendeels door de hoeveelheid afleveringen die in 2022 plaatsvonden. Dit nadat de auto’s in 2021 door productietekorten slecht bij de dealers binnenkwamen. “In 2023 zullen de afleveringen voor een nog beter resultaat zorgen”, aldus De Koning. “Echter blijft dit jaar de orderintake van nieuwe auto’s achter. Dat zal het resultaat in 2024 zeker beïnvloeden.”

Peels vult aan: “Met het bedrijf Mobilitics onder de Amega-vlag kunnen we onze klanten volledig ontzorgen op het gebied van laadoplossingen en hen helpen op alle andere vlakken van mobiliteit. Of het nu gaat om een fiets of een volledig ingerichte bedrijfswagen. Alles kan. Daar ligt ook onze kracht: van bijzaken hoofdzaken maken.”

De Koning: “De omstandigheden blijven echter zeer uitdagend. De hoge energiekosten, de loonstijgingen en de personeelstekorten zijn nog steeds aan de orde. Belangrijk is om te blijven focussen op klanttevredenheid, maar zeker ook op medewerkerstevredenheid.” Ter Brake knikt. “Zorgen voor opleidingen, cursussen en zekerheid is belangrijk om je personeel te behouden”, stelt hij. “Met ons jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek managen we de mogelijkheden, de kansen en de struikelblokken. Luisteren naar je medewerkers is, zeker in deze tijd, zeer belangrijk. Goed personeel wil je behouden.”
Bang voor de komende jaren zijn ze niet. “Uitdagingen gaan we nooit uit de weg. We denken niet in problemen, maar in oplossingen”, besluit De Koning.

Samen( )werken

Nedflex begon 31 jaar geleden met het vinden van werk voor moeilijk bemiddelbare mensen. Nu verzorgt het bureau uiteenlopende hr-diensten en ligt de nadruk sterker op binden, samen met de klant.

Nedflex bemiddelt personeel in onder meer de agrosector, voedselproductie, bakkerijen, horeca, logistiek en e-commerce, vertelt CEO Nick Bos. “Bovendien zijn we daar met onze hr-diensten ook een sparringpartner voor onze klanten. We proberen hen anders naar hun personeelsbeleid te laten kijken. Niet elke werkgever vindt het makkelijk om uit de comfortzone van cv’s te stappen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat iemand eerst gemotiveerd moet zijn. En dan kunnen we hem of haar, samen, heel veel bijbrengen. Zo biedt onze Nedflex Academy gericht cursussen, opleidingen, deelmodules en dergelijke aan. Daarnaast is de ontwikkeling in de praktijk cruciaal; daar werken we samen met de klant aan.”

Onderscheidende factor
“Dat ‘samen’ is echt een onderscheidende factor”, vervolgt Bos. “Het beste voorbeeld is dat we onze medewerkers bij een aantal grote klanten als intercedent of personeelsmedewerker in de productieomgeving plaatsen. Daar werven ze mensen en begeleiden hen in hun loopbaan. Met onze inhousediensten ontzorgen we de klant en hebben medewerkers altijd een adviseur in de buurt die hen verder kan helpen.”

Bos: “Door de krappe arbeidsmarkt is medewerkers vinden niet meer voldoende; hen binden en behouden is de eerste stap in het oplossen van je personeelstekort. Daar ontwikkelen wij een strategie voor, samen met onze klanten. Want werkgevers moeten daar zelf ook aan bijdragen. De toekomst van die medewerker ligt immers bij dat bedrijf; dan ben je verplicht er samen in te investeren.”

‘We kijken altijd goed naar de match’

Effectgroep* maakt de strategische keuze voor talentontwikkeling, zodat talenten en persoonlijkheden in klantteams elkaar optimaal aanvullen en creativiteit en kwaliteit hand in hand gaan. Dit wordt beloond met hoge scores voor eventmarketing en communicatieadvies.

Psychologische veiligheid start aan de top

LTP heeft zich ontwikkeld tot een psychologisch adviesbureau dat onder meer het topmanagement ondersteunt bij het creëren van een organisatiecultuur met oog voor psychologische veiligheid. Dit doen zij door ontsporingsrisico’s aan de top inzichtelijk te maken en zo te voorkomen.

‘Wij zorgen voor persoonlijke verbinding’

Whyz is zeer trots op zijn mooie positie als zakelijk dienstverlener en executive-searchbureau in deze gids. De uitslag maakt volgens algemeen directeur Mischa Voogt duidelijk hoezeer klanten en kandidaten ervaren dat zij centraal staan.

Klimaatadaptief bouwen

Bouwbedrijf De Nijs bestaat inmiddels 103 jaar en blijft innovatief vooruitkijken, met circulaire en klimaatadaptieve projectontwikkeling en duurzaamheidsrenovaties voor corporaties.

De Nijs is zijn processen aan het stroomlijnen om de bedrijfsvoering te kunnen overdragen aan de vierde generatie. Met het oog op die continuïteit is het niet vreemd dat De Nijs hoog inzet op duurzaam bouwen. Winfred de Nijs: “We bouwen circulair en klimaatadaptief. Waar we zelf ontwikkelen, willen we dat zo veel mogelijk in hout doen, om stikstofarm te bouwen. Zo is Woodstone het grootste houtbouwproject van Europa. Onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat houtbouw goed uitpakt, dus gaan we daar zeker mee verder. Ook combineren we hout met drystack, ofwel droog metselen. Dat is beter te hergebruiken en biedt ruimte voor insecten tussen de stenen.”

Hij vervolgt: “Daarnaast voeren we voor verschillende opdrachtgevers renovatiewerkzaamheden uit. Daar hebben we een deel van onze capaciteit voor vrijgemaakt. Corporaties zijn wettelijk verplicht om hun woningen te verduurzamen. Zo hebben we een aantal projecten gedaan in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam, onder meer aan naoorlogse Airey-woningen, die inmiddels de monumentenstatus hebben. Die hebben we mogen opknappen, zowel in bewoonde als onbewoonde staat. Wij hebben daar samen met de corporaties een systeem voor ontwikkeld.”

De Nijs besluit: “De omzet in 2022 was iets lager dan daarvoor. Kosten en opbrengsten schuren op dit moment en de rente is weer wat hoger. We zoeken naar oplossingen door procesmatig te denken en onze manier van bouwen te standaardiseren met respect voor architectonische uitvoering en de opdrachtgever.”