Auteur: Felix Speulman

Duurzame lease

Elektrische auto’s van hoge kwaliteit tegen een goede prijs voor bedrijven en consumenten. Daarvoor staat MisterGreen. “Een normale leasemaatschappij is niet veel meer dan een bank. Wij gaan verder.”

“Wij zijn geen traditionele leasemaatschappij”, zegt Mark Schreurs, medeoprichter van het in 2008 gestarte bedrijf. “Wij zetten onze auto’s minimaal acht jaar in, waar anderen dat maar vijf jaar doen. Voor de laatste drie jaar in ons ReDrive-programma, waardoor we de prijs laag kunnen houden en meer consumenten elektrisch kunnen rijden. Maar we gaan verder. Na die acht jaar halen we de batterij eruit om die in te zetten voor opslag van energie. Daar gaan we in 2024 mee starten. We hebben hiermee in 2016 al succesvol een test gedaan. Batterijen waren destijds echter nog te kostbaar en de salderingsregeling zat in de weg.”

MisterGreen heeft alleen Tesla’s, vanwege de kwaliteit en de efficiency. Het bedrijf investeert alleen in auto’s die hun geld opbrengen, en dat lukt niet met een efficiency van 250 watt per kilometer, zegt Mark. “Dan duurt laden en snelladen twee keer zo lang, het bereik is twee keer zo kort, terwijl de aanschafprijs meestal wél fors is. Zodra er andere merken komen die hoog scoren op de efficiencyschaal, gaan we er zeker naar kijken. Maar vooral door de Model Y heeft Tesla een enorme voorsprong.”

Daar komt bij dat MisterGreen hecht aan veiligheid. “We investeren niet in een auto die geen hardware heeft om zelf te kunnen rijden. Wij denken dat over twee, drie jaar de software, ondersteund door AI en meer computerkracht, zó goed is dat voertuigen autonoom aan het verkeer kunnen deelnemen: veel veiliger dan zelf rijden.”

Korte lijnen, lange relaties

STROOM scoort voor het derde jaar op rij. En het heeft de afgelopen jaren méér prijzen binnengehaald. Dat is geen toeval meer. Het fullservicebureau, dat zich richt op mediaplanning en strategie, wordt buitengewoon gewaardeerd door zijn klanten.

Achter iedere verbinding een mens

Helemaal jezelf kunnen zijn op je werk. De vrijheid om initiatieven te starten. Jezelf ontwikkelen door goede coaching én een onbeperkt aanbod trainingen. Zo biedt VodafoneZiggo zijn medewerkers alle tools om positieve impact te maken. Voor de klant én de maatschappij.

Zwaar materieel voor megazware klussen

De offshore-windindustrie bouwt steeds grotere windmolens, omdat deze simpelweg efficiënter energie genereren. Dit kan alleen omdat er partijen zijn die de megazware onderdelen kunnen hijsen. Mammoet is een van de weinige bedrijven die dit soort klussen tot een goed einde brengt.

Persoonlijk, betrokken en succesvol

GX helpt organisaties om hun digitale communicatie consistent en relevant te maken. Kenmerkend is de betrokken en persoonlijke benadering in de omgang met zowel klanten als medewerkers.

Data science en AI met focus op de mens

Dicht bij het hart van Europa doen ze interessante dingen met technologie. In Heerlen werken ruim vijfenvijftig bedrijven en vijf kennisinstellingen nauw samen aan kunstmatige intelligentie, data science, smart services en digitalisering. Met een focus op de menselijke maat.

Goede apps maken is specialistisch werk

Bijna iedereen kan tegenwoordig een app maken. Maar dat betekent nog niet dat deze veilig is, lang meegaat en aansluit bij de wensen van de gebruikers. Het is echt een specialisme, aldus de oprichters van YipYip, dat apps ontwikkelt voor zorg, overheid en commerciële bedrijven.

Doeltreffende e-mail

Iedereen kan een nieuwsbrief versturen. Maar voor doeltreffende, op de ontvanger toegespitste e-mails zijn meerdere specialisten nodig, met strategische, creatieve en technische capaciteiten.

‘Een kwestie van economisch denken’

Succesvol blijven in een veranderende wereld: dat is de uitdaging voor organisaties. Want hoe kun je innoveren en groeien, als dit gepaard gaat met grote investeringen in technologie? Econocom is de enige speler die financiële innovatie en technologische expertise combineert.

Duurzaam van afzender naar eindgebruiker

Om goederen van A naar B te krijgen zijn logistieke dienstverleners cruciaal. Zoals CEVA Logistics, vrijwel overal in Europa en daarbuiten actief. “Als je goed kijkt naar een pakketlabel, is de kans groot dat je onze naam ziet”, zegt Willem Veekens, managing director Benelux.

Het innovatieve hart in duurzaam Noord-Holland

Alkmaar heeft de laatste jaren een sterk vestigingsklimaat ontwikkeld voor energie-innovatieve bedrijvigheid. Op bedrijventerrein Boekelermeer zitten bedrijven die zich volledig richten op verduurzaming en circulariteit. Alkmaar wil graag méér van dit soort innovators. De gemeente heeft goede relaties met hoger onderwijs en kennisinstellingen. Hierdoor blijft Noord-Holland Noord aantrekkelijk voor starters op de arbeidsmarkt én ervaren specialisten, wat goed is voor de vitaliteit van de regio.
De stad is goed bereikbaar vanuit Amsterdam en omstreken, met name door het tegengestelde spitsverkeer. Er komt een haven met overslagkade aan het Noord-Hollands kanaal, waardoor grondstoffen en goederen op een duurzamere manier kunnen worden aan- en afgevoerd.
Een van de bedrijven op Boekelermeer is SCW Systems, dat ‘groen’ gas maakt door organisch afval met water te vermengen onder extreem hoge druk. Dat proces levert ook waterstof op. Het bedrijf bindt de vrijkomende CO₂ aan mineralen, wat grondstoffen oplevert voor allerlei toepassingen, waaronder beton. Een ander innovatief bedrijf, Sustenso, verwerkt natte afvalstromen uit de agrarische sector via vergisting, waardoor groen gas en CO₂ ontstaat dat wordt gebruikt in het gasnet en de glastuinbouw.
Om nieuwe technieken te testen en door te ontwikkelen, is InVesta opgericht, kenniscentrum voor productie van groene moleculen. De faciliteiten kunnen door elke duurzame-energie-innovator gebruikt worden. Initiatiefnemers zijn de gemeente Alkmaar, New Energy Coalition, TNO, TAQA, Hogeschool Inholland, Alliander, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en de provincie. Hierdoor is de Boekelermeer een toplocatie voor energie-innovatie.

www.deboekelermeer.nl

Een enorme sprong in klanttevredenheid

De wereld van hr- en payrollsoftware is al lang niet meer zo statisch als voorheen. Feedback van de klant helpt om producten te verbeteren en co-development is aan de orde van de dag. Zoals bij Visma | Raet, dat met een sprongetje hoog in de MT1000-ranking is beland.