Hurks bouwt en ontwikkelt mee aan de ontwikkeling van Brainport Eindhoven. Werken in de ‘honingpot’ van de Nederlandse economie is een voorrecht, vindt Geert Hurks, vierde generatie van het Eindhovense bouwbedrijf.

Brainport Eindhoven groeit. Dat biedt extra kansen voor Hurks. Bedrijven hebben behoefte aan huisvesting en er is een grote instroom van medewerkers voor wie woningen nodig zijn. Hurks kan in elk van die behoeften voorzien. “Onze roots liggen hier, in deze ‘honingpot’ van de economie. Hurks bestaat inmiddels al 107 jaar. We hebben een eigenzinnig karakter en een scherp oog voor wederzijdse belangen tussen klant en opdrachtgever. Waarom zou een bouwer alleen maar dienend moeten zijn? We denken liever mee. Samen bouwen zorgt voor de mooiste resultaten.”

ASML deelt die overtuiging en laat Hurks nieuwe kantoren bouwen op zijn campus in Veldhoven. Hurks is volop bezig met het thema duurzaam bouwen en introduceerde het Da Vinci Green-concept: modulair gebouwde huizen volgens de menselijke maat, met het oog op een duurzame toekomst. “De klimaatveranderingen en stikstofproblematiek vragen om duurzame oplossingen. Wij zien dat niet alleen als noodzaak, maar ook als een positieve uitdaging.”

Hurks werkt graag met een flexibele schil van arbeidskrachten, vertelt Geert Hurks. “Als hybride werkgever hebben we dan een bepaalde mate van wendbaarheid. Goede mensen zijn belangrijker dan véél mensen. Kwaliteit is immers ook belangrijker dan volume. En ik kan je verzekeren dat wij goede mensen in huis hebben. Die trekken we vanzelf aan met mooie klanten als ASML, Fontys Hogescholen en diverse corporaties en vastgoedbeleggers.”

Recente stories