‘Wij bouwen alles waarvoor je moet inloggen’

‘Wij bouwen alles waarvoor je moet inloggen’

Hans-Peter Harmsen, managing partner van Oberon, is blij, maar ook verrast met de notering van Oberon in de categorie mobiele bureaus. “Wij bouwen feitelijk alles waar je voor moet inloggen, waaronder veel platformen. Mobiel is daarbij gewoon een kanaal. Bij veel van onze gebruikersplatformen is de mobiele app wel uitermate belangrijk. Zo is de consumenten-app van T-Mobile afgelopen jaar uitgegroeid tot hun belangrijkste communicatiekanaal. Kennelijk doen we op dat gebied iets heel goed.

“Samenwerking met klanten en partners is een van onze belangrijkste pijlers. Met de meeste klanten hebben we een bestendige relatie. We vinden het heerlijk als een klant bijvoorbeeld een dag per week bij ons is, om samen met het team het platform verder te brengen. Als dat niet lukt, gaat ons team naar de klant, of naar de partner.

“Voor BAM hebben we bijvoorbeeld samen met Jungle Minds het kopersplatform Homestudio’s gerealiseerd, dat de woonreis van klanten begeleidt: via het platform kunnen toekomstige bewoners hun huis indelen én contact zoeken met hun aanstaande buren, bijvoorbeeld om samen materialen in te kopen. Momenteel realiseren we een e-commerce-platform voor de fietsmerken van Accell. Ook hier werken we intensief samen met de klant.

“We bestaan al 27 jaar, maar we lopen nog steeds voorop, omdat we onze mensen de tijd geven om zich te ontwikkelen en zich te oriënteren op nieuwe technieken. Zo gaat de integratie van cloud-based systemen met andere systemen steeds verder. Een platform, zoals wij dat bouwen, is een spin in het web. Ook omdat legacy-software tegenwoordig ook allemaal online is, kun je alles met elkaar laten samenwerken. Dat is nu echt ons ding.”

www.oberon.nl

Recente stories