‘We zoeken innovators op elk niveau’

‘We zoeken innovators op elk niveau’

Op de Maasvlakte staat een enorme hybride batterij. Het idee ontstond op de werkvloer bij energieproducent Uniper. Voor de netbeheerder heel waardevol om pieken en dalen op te vangen. Dit is precies waar het bij Uniper om draait: betrouwbare energie leveren voor industriële toepassingen, tijdens en na de energietransitie. “We voeren met de hele club innovaties door”, zegt Managing Director Dyonne Rietveld. “Maar de transitie gaat in een hoog tempo, we zoeken innovators op elk niveau.”

Iedereen wil CO2 neutraal worden. Uniper ook. Voor een energieproducent betekent dat: alle hens aan dek. “Je gaat heel anders naar je bedrijf kijken en naar de veranderingen  die je nodig hebt. Daarvoor hebben we onze collega’s en nieuwe krachten hard nodig. ”

Uniper zoekt mensen van heel verschillend niveau: van beroepsopleiding tot universitair. “We zijn een moderne werkgever. Ik ben veertien jaar geleden als trainee begonnen en heb als geen ander ervaren dat je je altijd kunt blijven ontwikkelen. Zowel binnen je vakgebied, maar ook juist door eens wat anders te doen –  zelfs over de landsgrens. We werken met een zelfstandig opleidingenbudget. Medewerkers staan zelf aan het roer.”

Zoals de hybride batterij illustreert, heerst er een open cultuur waarin medewerkers de vrijheid krijgen om met ideeën te komen. “Dit proberen we ook te stimuleren door de dialoog te zoeken. Tevens hebben we een diversity & inclusion-programma. Interessante combinaties in teams zorgen ervoor dat je met anderen in gesprek komt en er nieuwe ideeën ontstaan. We zijn onszelf – en onze sector – opnieuw aan het uitvinden. Een gave klus, waar we graag nieuwe mensen bij halen.”

www.uniper.energy/netherlands

Recente stories