Verduurzaming

“Alle relevante thema’s – van energie, verduurzaming, circulariteit tot biodiversiteit – gaan langs techniek”, zegt Lieve Declercq, algemeen directeur SPIE Nederland. “Dus wij zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing.”

“Wij helpen onze klanten om hun ambities ten aanzien van energie te realiseren. Dat gaat over drie pijlers: verschuiving in de energiemix, verbeteren van de energie-efficiëntie en verandering in mobiliteit. Duurzaamheid is daarmee de kern van onze dienstverlening”, legt Declercq uit.
Hierbij betrekt SPIE de hele keten: leveranciers, partners en opdrachtgevers. “Wij maken de nadrukkelijke keuze om te werken met leveranciers die zich willen committeren aan CO₂-reductie en mvo, bijvoorbeeld door EcoVadis-certificering”, zegt Declercq. De eigen doelstelling: in 2025 een CO₂-besparing van 25% ten opzichte van 2019. Dat het SPIE menens is, blijkt uit het feit dat nu al 46% van hun projecten gelabeld zijn als green share volgens de Europese taxonomy die bepaalt welke activiteiten van een bedrijf gedefinieerd kunnen worden als ‘groen’.

“Daarnaast hebben wij een succesvol intern platform, Aantoonbaar Groen, waar onze collega’s kennis, informatie en initiatieven delen op het gebied van ecologische duurzaamheid”, vertelt Declercq trots. “Onze focus op milieu, maatschappij, onze mensen en de manier waarop wij zakendoen maakt dat SPIE als multitechnisch dienstverlener écht bijdraagt aan verduurzaming.”