Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) staat internationaal zeer hoog aangeschreven en behoort tot de top 10 van businessscholen in Europa. RSM is sterk in baanbrekend onderzoek en in gedegen en innovatieve businessopleidingen. Vooral de Executive Education programma’s worden hoog gewaardeerd.

“Wij hebben onze blik gericht op de toekomst”, zegt Steef van de Velde, decaan van RSM. “RSM richt zich primair op het ontwikkelen van leiders die, gewapend met hun innovatieve gedachtegoed, een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame toekomst voor iedereen. Deelnemers aan al onze programma’s, zowel zij die aan het begin van hun carrière staan als senior talenten, worden uitgedaagd kritisch na te denken over de leerstof en hoe die in de praktijk te brengen. In een unieke, open omgeving is veel ruimte voor het ontdekken en verkennen van nieuwe manieren van denken en handelen.”

RSM is internationaal georiënteerd en heeft overal ter wereld actieve kennisnetwerken en gerenommeerde partnerscholen die ook bijdragen aan de kwaliteit van de opleiding. Bovendien zijn er internationale onderzoeksprogramma’s met andere universiteiten die gezamenlijk worden uitgevoerd. “Onze businessschool leidt niet alleen verantwoordelijke managers op”, stelt Van de Velde, “ons onderzoek moet ook zakelijk en maatschappelijk relevant zijn.” Om dat onderzoek te ontsluiten heeft RSM een kanaal geopend – RSM Discovery – waarop de onderzoeksresultaten door middel van video en tekst wordt gepubliceerd, zodat bedrijven, organisaties en overige belangstellenden er kennis van kunnen nemen en er van kunnen profiteren. Van de Velde: “Waarde creëren, nu en in de toekomst, is het ultieme doel van onze opleidingen en van ons onderzoek.”

Recente stories