Remo Brunschwiler

Vanderlande is wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketvervoerders en distributiecentra. “We zitten in een groeimarkt”, zegt CEO Remo Brunschwiler. “Om te voorkomen dat we geforceerd doorgroeien, focussen we ons met name op key customers: bedrijven die een lange samenwerking met ons aan willen gaan. Zo kunnen we hun business optimaal blijven ondersteunen teneinde hun operationele activiteiten en logistieke prestaties naar een nog hoger niveau te tillen.”

Vanderlande heeft alle competenties in huis om ingewikkelde logistieke systemen te ontwerpen, te bouwen én te servicen. “Software wordt voor ons daarbij steeds belangrijker”, zegt Brunschwiler. “We hebben softwarehuizen in Nederland, Duitsland en India.”

Vanderlande heeft met drie sterren de hoogste waardering gekregen in de categorie Productie en Industrie van het Beste Werkgeversonderzoek in Nederland. “Een mooi bewijs voor het belang dat we aan ons personeel hechten”, zegt Brunschwiler. “Vanderlande is een internationaal bedrijf. Vanuit de hoofdvestiging coördineren we vooral op techniek. Verder werken we wereldwijd vanuit customer centers, zodat we via lokale medewerkers zakendoen in de taal en cultuur van dat land. Vanderlande is in 2017 verworven door Toyota Industries Corporation. De synergie tussen de twee bedrijven bestaat uit de cross-selling van producten en oplossingen, productinnovaties en het bundelen van krachten bij R&D, waarin Vanderlande reeds enorm investeert. Komend jaar laat een voortzetting van onze groei zien. Onze uitdaging bestaat uit de versnelde ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de marktsegmenten waarop we ons focussen.”

www.vanderlande.com