Vakmanschap
Vakmanschap is dé onderscheidende factor om juist in economisch tegenvallende tijden tot groei te komen. Jack Hommel, directeur Zakelijk bij Centraal Beheer Achmea en Avéro Achmea is stellig. Vakmanschap is uiteraard belangrijk in alle takken van bedrijvigheid, maar is cruciaal in de wereld van de financiële dienstverlening.

“Het is noodzakelijk om te blijven investeren in innovatieve oplossingen”, zegt hij. “De mooiste oplossingen ontstaan vaak als kennis en ervaring worden gedeeld. Avéro Achmea beweegt zich al vele jaren op dat snijvlak. Wij beseffen als geen ander dat een goed advies belangrijk is, zeker nu de complexiteit van de financiële dienstverlening enorm is toegenomen.” Mensen en bedrijven staan voor keuzes die grote gevolgen kunnen hebben voor hun toekomst. Gedegen advies en ondersteuning door kundige adviseurs zijn dus van groot belang.

Intermediairs die voorheen vaak omzetgedreven werkten, zijn geëvolueerd tot onafhankelijke en klantgerichte adviseurs. Deze omslag is succesvol verlopen met ondersteuning vanuit Avéro Achmea. Met name leerprogramma’s zoals Voorzie hebben zich hier bewezen. Hommel: “De toegevoegde waarde van intermediairs moet overduidelijk zijn voor klanten. Zij moeten volledig kunnen vertrouwen op de deskundigheid en correcte dienstverlening van hun adviseurs, zodat zij een beter inzicht krijgen in wat hun behoeften zijn en daaropvolgend worden voorzien van passende services en verzekeringsproducten.” Avéro Achmea ondersteunt adviseurs met diverse tools, het delen van kennis en met certificeringen die hun vakmanschap waarborgen. Het nieuwe programma De Ruimtemakers is daarvan een mooi voorbeeld.