Verizon behoort tot de twintig grootste bedrijven ter wereld. Het telecombedrijf levert wereldwijd verbindingen en bijbehorende diensten als security en telefonie aan de zakelijke markt. “De trends voor 2020 draaien vooral om de vraag hoe je in onzekere tijden je klantervaring verder kan verrijken m.b.v. technologie”, zegt David van den Berg, Head of Benelux . “Digitale transformatie is echt noodzakelijk, anders red je het niet.

Ook moet je als bedrijf alert blijven op veiligheid en hierin voldoende investeren. Tevens wordt de werkomgeving voor CIO’s complexer, toch moeten ze gefocused en flexibel zijn om snel op kansen of cyberaanvallen te reageren. Software Defined Networks (SDN) is een techniek die hen hierbij helpt. En tegelijk de kosten voor netwerkgebruik optimaliseert. Verizon kan de migratie naar SDN als geen ander managen.”

De interactie tussen bedrijven en hun eindklanten zal in aantal en complexiteit gigantisch toenemen, zegt Van den Berg. “De omnichannel-ervaring wordt steeds meer data-gedreven, o.a. door de inzet van chatbots en social media. Hierdoor groeit de belasting van het netwerk, terwijl vertraging bij interacties echt uit den boze is. Dit geldt ook voor bedrijven die veel gebruik maken van IoT of robotisering. Om het netwerk ook bij zware toepassingen goed te laten presteren, moeten bedrijven hun IT-systeem geschikt maken voor mobile edge computing (MEC). Tot slot speelt de implementatie van 5G een cruciale rol, zeker bij het toepassen van SDN en MEC. Gezien onze expertise en ervaring zijn wij de aangewezen partij om bedrijven rondom SDN, security, klantcontact en 5G te adviseren, zodat ze ook in de nabije toekomst concurrerend zijn.”

 

www.verizon.com

 

Recente stories