Check Point Software Technologies opereert al 21 jaar zeer succesvol in de gecompliceerde wereld van netwerk- en databeveiliging. Mede dankzij geavanceerde producten loopt het bedrijf voorop in security. “Wij hebben ons als koploper in IT-security kunnen ontwikkelen, doordat we ons volledig richten op beveiliging”, zegt Country Manager Arthur van Uden.

“Ons motto is: schoenmaker, blijf bij je leest. Alleen op die manier kun je je snel op de hoogte stellen van de nieuwste ontwikkelingen, gedegen kennis opbouwen en die voor je klanten inzetten om zo de alomtegenwoordige cyber crime te bestrijden.”

Actuele ontwikkelingen zoals beveiligingslekken in veelgebruikte software en protocollen, Zero Day-aanvallen en Mobile Cloud zorgen dat bedrijven ook nieuwe toepasbare beveiligingsmaatregelen zullen moeten nemen. Aan bijvoorbeeld een bug als Heartbleed en aan Point of Sale Attacks, waarbij kassasystemen in de Verenigde Staten zijn geïnfecteerd met malware, zullen bedrijven het hoofd moeten bieden. “Het gaat er om dat bedrijven de bedreigingen van cyber crime onder ogen zien en een adequate strategie ontwikkelen om hun security te managen”, vertelt Van Uden. “Doen ze dat niet, dan zal er in bijna alle gevallen sprake zijn van economische en reputatieschade.”

Een firewall alleen is niet meer voldoende, daarom biedt een Check Point Security Gateway vandaag de dag additionele beveiligingsmaatregelen zoals IPS, Anti-Malware, Anti-Bot en Threat Emulation. Omdat gebruikers bovendien steeds mobieler worden, bieden zij tevens een aantal mobiele security-oplossingen. Het is van belang de juiste maatregelen te treffen en de security correct in te vullen. Check Point biedt 24*7*365 wereldwijde bescherming tegen externe en interne bedreigingen.

Recente stories