“Met ons geweldige team, kan het Jeroen Bosch Ziekenhuis de uitdaging van innovatie aan. Het is een gegeven dat gezondheidszorg in heel Nederland moet veranderen. Regie in eigen gezondheidsproces, daar werken we bij het JBZ iedere dag aan. De IT-strategie is direct afgeleid van onze organisatiestrategie en ingebed in de organisatie. Dat werkt goed – zie onze hoge notering in het onderzoek”, zegt KlaasJan Renema, CIO bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

“Geen enkel ziekenhuis is ons nog voorgegaan in het toepassen van gezondheidswelzijn in de dagelijkse praktijk. Het JBZ werkt samen met alle zorgpartijen van apotheek tot huisarts tot fysiotherapeut in de regio. Met als doel de patiënten een zorgnetwerk voor de regio Den Bosch te bieden. Dit betekent dat we met de onderlinge partijen zeer goed verbonden moeten zijn. Je begrijpt dat dit allerlei technologische uitdagingen met zich meebrengt, waarvan we er al een groot aantal hebben beslecht. Zo werken we nu bijvoorbeeld aan een digitale verbinding met verzorgingstehuizen om de afstemming over overplaatsing en de benodigde vervolgzorg in goede banen te leiden. De zorg voor een patiënt stopt niet bij de drempel van het ziekenhuis.”

“Wij helpen de mensen ook thuis, voor zover dat mogelijk is. Dat is een complexe uitdaging waarbij technologische innovaties nodig zijn. Zoals apparatuur op afstand waarmee mensen met de longziekte COPD thuis hun zuurstofgehalte meten. En zwangeren die thuis een hartfilmpje (CTG) van hun baby kunnen maken. Techniek wordt hier steeds integraal bekeken. Goede IT’ers die willen bijdragen aan dit maatschappelijke vraagstuk zijn van harte welkom.”

Recente stories