Pionier in kwantatief beleggen

Pionier in kwantatief beleggen

In volatiele markten zijn data en research de sleutel tot succes. Juist daarin heeft Robeco een rijke geschiedenis. Zo is Robeco al meer dan twintig jaar pionier in het speelveld van kwantitatief beleggen. Chief Investment Officer Hans Rademaker denkt dat moeilijke marktomstandigheden juist kansen bieden voor écht actieve vermogensbeheerders. “We hebben ook in 2016 te maken met een complexe, volatiele markt. Robeco is bij uitstek in staat om kansen te identificeren en op een gedegen manier te bespelen. Research en data-analyse zijn al meer dan 85 jaar de bouwstenen van onze aanpak. Het draait bij ons om academisch onderzoek en feiten, niet om subjectieve aannames. De resultaten laten zien dat die aanpak werkt.”

Wereldwijd zetten de overheden en centrale banken de toon, maar vrijwel elke regio heeft zijn eigen, afwijkende positie in de economische cyclus. Dat zorgt voor grote verschillen. Rademaker ziet daar kansen: “Het is beter dan een ‘Risk off – Risk on’-scenario, waarbij alles tegelijk op en neer beweegt. Dit is voor actieve beleggers best een prettige omgeving. Wij zijn in staat anomalieën in de markt te herkennen en te bespelen. We hebben een lang track record van academisch onderzoek en efficiënte implementatie van beleggingsmodellen.”

“Klanten betalen ons niet om dicht tegen de index aan te schurken. Ze kiezen voor passieve oplossingen of voor een bewezen actieve strategie. In beide gevallen zijn ze op zoek naar value for money. Risico’s nemen is geen doel op zich, maar wij identificeren kansen en spelen daar op in.”

Belangrijke informatie: Robeco Institutional Asset Management B.V. heeft een vergunning als beheerder van ICBE’s en ABI’s van de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

www.robeco.nl

  • René Moscou

Recente stories