Met 28 vestigingen in Nederland maakt Alfa de claim dat het overal dichtbij klanten staat ruimschoots waar. Met partnervestigingen in 90 landen waarborgt de organisatie ook dat zij zich internationaal dicht bij haar klanten bevindt.

“Dankzij onze schaalgrootte en uitgebreide aanwezigheid kunnen wij lokale expertise en ervaring combineren met vakkennis en specialistische branchekennis die bij al onze medewerkers en partnerorganisaties op veel plaatsen in de wereld voorhanden is”, zegt Marco Vermin, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor de fiscale praktijk, juridische zaken, internationale relaties en HRM.

Alfa is een door medewerkers gedreven organisatie, wat garant staat voor enthousiasme en betrokkenheid. “Wij geloven in de kracht van ondernemerschap. Ons doel is de bedrijfsresultaten van ondernemers te helpen verbeteren en meerwaarde te creëren,” aldus Vermin. Omzet en winst zijn belangrijk voor de continuïteit, maar Alfa is niet uit op winstmaximalisatie van het eigen bedrijf. “Waar het ons om gaat is om meerwaarde en concurrentiekracht te creëren voor klanten door de inzet van bijvoorbeeld onze fiscale kennis en ervaring.”

“We blijven ons ontwikkelen,” benadrukt Vermin. “We hebben nu eenmaal te maken met een fiscaal vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is en ook met een dynamisch speelveld waar veranderingen aan de orde van de dag zijn. Om een klant optimaal van dienst te kunnen zijn, formeren wij een hecht team van medewerkers dat alle ins en outs van de klant leert kennen en adequaat op alle ontwikkelingen en uitdagingen kan reageren. Hoe eerder wij in het proces kunnen ondersteunen en meedenken, hoe beter. Wij zijn in de markt om dicht bij de ondernemer te staan op de momenten dat het nodig is.”

Recente stories