Oprechte aandacht loont

Oprechte aandacht loont

Om optimaal invulling te geven aan de vraag van klanten zijn werving, talentontwikkeling en het behoud van hooggekwalificeerde IT-professionals belangrijke aandachtsgebieden bij Sogeti. De ‘War for Talent’ is volop gaande. Jonge IT-professionals willen zich kunnen ontwikkelen, zoeken uitdagende opdrachten en wensen maximale flexibiliteit in hun arbeidsvoorwaarden. “Om gericht met nieuwe IT-talenten in contact te komen zijn wij een experiment gestart met een start-up project. Disruptie is dus niet alleen van toepassing op IT-ontwikkelingen, maar ook op de arbeidsmarkt.” vertelt Piet Wybe Wagter, CEO Sogeti Nederland B.V.

Tijdens een uitgebreid introductieprogramma ontvangen nieuwkomers praktische informatie om snel hun weg te vinden in de organisatie. Ze proeven de sfeer, maken kennis met collega´s en ervaren waar Sogeti voor staat: passie, plezier, vertrouwen, vakmanschap en resultaatgerichtheid. Terwijl de ervaren IT-professional zo snel mogelijk aan de slag gaat met opdrachten, start de pas afgestudeerde IT’er met een opleidingstraject, waaronder enkele weken training op de Ohio University in Amerika. Sogeti investeert in mensen en borgt daarmee de kwaliteit van de dienstverlening.

“Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen employability en dat zij future-fit blijven,” aldus Wagter. “Toppers komen in aanmerking voor één van onze speciale talentenprogramma´s.” Zo werkt Sogeti aan vakontwikkeling, managementcontinuïteit, leiderschap en aan binding. Sogeti houdt jaarlijks een medewerkertevredenheidonderzoek. “Op basis van de uitkomsten hiervan zetten wij gerichte acties uit om de resultaten te verbeteren,” zegt Wagter. “Oprechte aandacht voor medewerkers loont.”

www.sogeti.nl

  • René Moscou

Recente stories