Succesvol nearshoren vereist een nearshorepartner die meer biedt dan technologische expertise van het hoogste niveau. Minstens zo belangrijk zijn diepgaand inzicht in de business logica, duidelijke regie, een volwassen organisatie en het vermogen processen toe te snijden op de wensen van de opdrachtgever terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft.

NetRom Software is gespecialiseerd in nearshore softwareontwikkeling. Directeur Han in ’t Veld: “Wij onderscheiden ons van andere offshoring – of nearshoring – bedrijven doordat wij expliciet projectverantwoordelijkheid aanvaarden en tekenen voor het uiteindelijke resultaat. Wij gaan dus verder dan aanbieders van ‘remote staffing’ of ‘facilitated outsourcing’, waarbij de opdrachtgever nog steeds zelf de individuele ontwikkelaars en testers moet aansturen. Resultaatverplichting en harde garanties op budget, planning en kwaliteit zijn de logische consequenties van onze werkwijze.”

In Roemenië werken de ruim 200 ontwikkelaars van NetRom Software voor Independent Software Vendors en IT-afdelingen van onder meer beursgenoteerde bedrijven wereldwijd. Sinds de oprichting in 1998 heeft het bedrijf systematisch geïnvesteerd in het verder optimaliseren van het nearshore-ontwikkelproces. In ’t Veld: “Risicominimalisatie is voor steeds meer opdrachtgevers een belangrijke reden om voor ons te kiezen. En dankzij onze schaalgrootte beschikt de opdrachtgever over flexibele capaciteit die snel is op of af te bouwen. Doordat wij de ervaring van honderden ontwikkelaars samenbrengen en actief sturen op het delen van expertise is onze organisatie een kenniscentrum dat bijna iedere opdracht aankan.”

Recente stories