Ondernemen met lef

Ondernemen met lef

Ten Brinke bestaat al bijna honderdtwintig jaar en is uitgegroeid tot een ontwikkelende bouwer ofwel bouwende ontwikkelaar die streeft naar optimale klanttevredenheid in de gehele keten van projectontwikkeling tot en met nazorg. De broers Albert en Wim ten Brinke leiden samen met drie directieraadsleden het familiebedrijf. Wim ten Brinke vertelt: “We zijn de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, qua omzet én personeel. Inmiddels werken we met ruim 1200 medewerkers in Duitsland, Griekenland, Nederland, Spanje en Portugal en investeren we in diverse projecten.

Groei vraagt om een aantal aanpassingen. Vorig jaar hebben Albert en ik de taken (acquisitie/verkoop enerzijds en organisatie anderzijds) onderling meer verdeeld en de bedrijfsstructuren vereenvoudigd. Alle vestigingen hebben nu een eigen ontwikkel- én bouwtak. Aansluitend hebben we de processen geprofessionaliseerd.

Wat ons kenmerkt is de drive om te ondernemen. De markt bepaalt wat wij moeten doen, wij moeten daar adequaat op kunnen reageren. We streven naar een goed functionerend team waarbij vertrouwen en betrokkenheid zorgen voor een open dialoog. Ontwikkeling en bouw werken dan ook direct vanaf de eerste acquisitieverkenning samen aan een project, elk met hun eigen expertise.

Medewerkers kunnen binnen onze academy zowel vaktechnische modules volgen als modules die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Zo blijven we ook qua kennis en vaardigheden groeien. Intussen stomen we met de directieraad en de managementgroep, een klankbord bestaande uit professionals die zo’n twintig jaar bij Ten Brinke werken, het bedrijf klaar voor de volgende generatie. Wij zorgen er daarmee gezamenlijk voor dat het familiebedrijf gewaarborgd blijft!”

www.tenbrinke.com

Recente stories