Nu of nooit: de digitale transformatie

Nu of nooit: de digitale transformatie
Hoe snel nieuwe technologieën elkaar ook opvolgen, Econocom slaagt erin ze eenvoudig bij organisaties te implementeren. Het Europese bedrijf is gespecialiseerd in de digitale transformatie van organisaties. “In de veertig jaar dat we actief zijn, hebben we alle aardverschuivingen in de ICT doorstaan”, vertelt Yann Toutant, general manager van Econocom Nederland. “Met onze ervaring en kennis slagen we erin maatwerk te bieden in de (semi-) overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg, retail en het groot mkb.

Uniek is onze bundeling van technologische én financiële expertise. Daardoor slagen we er als neutrale marktpartij in om de digitale transformatie flexibel vorm te geven, zo ook de financiering van de technologie. Zo kunnen we tablets, interactieve schermen en diverse andere apparatuur als leaseproduct aanbieden, zodat we onze klanten volledig ontzorgen. Onze dienstverlening leidt ertoe dat innovatieve digitale projecten versneld uitgevoerd worden.”

“Dankzij de digitale transformatie verrijken onze klanten de interactie met hun eindklant”, zegt Toutant. “Dit in tegenstelling tot de zienswijze van veel CIO’s en CFO’s die ICT nog in hun portefeuille hebben. Hun blik is vooral op de processen binnen de organisatie zelf gericht, niet op de eindklant. En dat terwijl de corebusiness juist het bestaansrecht van een organisatie vormt. Het is tijd voor een nieuwe functie binnen organisaties: de CDO, ofwel Chief Digital Officer. Deze CDO moet een strategie uitwerken om de nieuwste digitale technologieën te vertalen naar een optimale interactie met eindgebruikers. Alleen met de juiste digitale strategie én een goede digitale transformatie kun je als organisatie overleven.”

www.econocom.nl

  • Marco Mulders

Recente stories