Nooit meer vastzitten aan je leaseauto

Nooit meer vastzitten aan je leaseauto

Onze maatschappij draait om flexibiliteit. We willen flexibel werken, maar ook zelf bepalen hoe we van A naar B reizen, elke dag opnieuw. “Dat vraagt om een andere kijk op mobiliteit en om meer flexibiliteit, ook op het gebied van leasen”, vertelt Marchel Koops, algemeen directeur Athlon. “Als leasemaatschappij en mobiliteitsprovider spelen we hier proactief op in. Dat moet ook, want binnen een paar jaar rijdt iedereen elektrisch en is autodelen de normaalste zaak van de wereld. We zijn dan ook continu bezig om innovatieve mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen die écht beantwoorden aan de nieuwe wensen van onze klanten.”

Een tastbaar bewijs is de startup ChangeMyCar die dit jaar is opgericht. “Dit concept is door drie Athlon-medewerkers ontwikkeld, onder begeleiding van Startupbootcamp”, vertelt Paul Bouwmeester, co-founder van ChangeMyCar. “Met ChangeMyCar spelen we in op het feit dat de traditionele leasecontractperiode niet meer aansluit op de loopbaanduur van de meeste medewerkers. Auto’s blijven, medewerkers vertrekken. Dit leidt tot extra kosten en een heleboel gedoe. Voor werkgevers en voor medewerkers. Dat kan anders. Met ChangeMyCar kunnen leaserijders eenvoudig veranderen van of stoppen met de leaseauto. Gewoon met hun smartphone: even swipen, liken en kiezen. Minder kosten, minder gedoe. Een belangrijke eerste stap in de goede richting om klanten nog beter van dienst te zijn.”

Volgens Koops zullen er nog meer van dit soort initiatieven volgen, bijvoorbeeld op het gebied van elektrische auto’s. “Het is een dynamische tijd, dus dat vraagt om snel schakelen en vernieuwen.”

www.athlon.com/nl

Recente stories