Nog beter voor de duurzaamste boerderij

Nog beter voor de duurzaamste boerderij

Voor familiebedrijf Lely, wereldwijd marktleider in robotica en datamanagement voor de melkveehouderij, is er maar één missie: zorgen dat de melkveehouderij er vanuit milieu-impact, koewelzijn en het welzijn van de boeren beter op wordt. “We gaan deze sustainability-missie nog meer kracht bijzetten. Onze eigen impact, vanaf de bron van materialen tot aan het einde van de levensduur van onze oplossingen, zijn we aan het kwantificeren en waar mogelijk te verbeteren,” vertelt Tanja Roeleveld, Sustainability Manager Lely. Nu behoort Lely al tot de top van bedrijven met de beste reputatie in Nederland op duurzaamheid in de sector Machine- en werktuigbouw & Elektrotechniek. Met deze strategie zet Lely een volgende stap.
Deze Nederlandse organisatie, opgericht in 1948 en actief in 45 landen, is bekend om haar innovaties en ziet wereldwijd een continu stijgende acceptatie van automatisering in de melkveehouderij. De organisatie noteerde met een recordomzet in 2020 opnieuw een sterke groei. Veehouders investeren steeds meer in Lely’s geautomatiseerde voer- en mestverwerkingsoplossingen. Desondanks stelde de pandemie ook Lely afgelopen jaar voor uitdagingen. Alles is in het werk gesteld om de productiefaciliteiten in Maassluis en Pella veilig operationeel te houden en de 1.600 medewerkers wereldwijd zo optimaal mogelijk te laten werken.

“Om onze eigen organisatie verder te verduurzamen formuleerden we ambitieuze doelen. Samen met onze medewerkers en stakeholders werken we aan het realiseren van deze doelen. Dat is inspirerend en effectiever. Onze engineers bijvoorbeeld zien snel hoe we de circulariteit kunnen verhogen. Zo ontstaat het vliegwieleffect.”

www.lely.com

Recente stories