New Board Program

New Board Program

Het New Board Program van Nyenrode Business Universiteit behandelt alle aspecten van corporate governance. De post graduate opleiding is opgezet om leden van Raden van Commissarissen en Raden van Bestuur uit te dagen en te inspireren om professionele, goed geïnformeerde en doelgerichte bestuursleden te worden.

Het twee jaar durende programma richt zich in essentie op performance en effectiviteit, en neemt naast strategie en performance-monitoring ook de dynamiek en competenties van dergelijke bestuurslichamen in ogenschouw. Ron de Mos, lid van de Raad van Bestuur bij CGI Nederland, en een alumnus van het New Board Program is zeer enthousiast over wat de Nyenrodense opleiding hem heeft geleerd. “De opleiding is hands-on en gaat uit van Action Based Learning”, vertelt hij. “Er wordt ons theorie aangeboden en er komen bestaande casestudy’s met verscheidene onderwerpen vanuit verschillende sectoren op tafel, zodat er over werkelijk bestaande zaken wordt gesproken.” Via ondermeer interactieve discussies en het naspelen van een case worden de deelnemers uitgedaagd deze zaken aan te pakken.

Het New Board Program zorgt door deze aanpak voor echte kennis en geeft diepgaand inzicht in wat er speelt in een boardroom. De Mos: “In heel veel gevallen zijn er bij de behandeling van een case ook mensen aanwezig die er als boardmember of executive echt bij betrokken zijn geweest, wat een enorme verdieping geeft. Naast de kennis die je bij de opleiding opdoet over governance-codes, krijg je ook inzicht in de cultuur van een boardroom. Je leert de juiste vragen te stellen, wat voor mij een van de waardevolste zaken was die ik heb geleerd. Ik raad alle huidige en toekomstige bestuursleden en commissarissen dan ook aan het New Board Program te volgen.”

www.newboardprogram.com

  • René Moscou

Recente stories