Motiv ICT Security levert cybersecurity services aan (middel-)grote ondernemingen en overheidsinstellingen. “Vanuit ons Security Operations Center (SOC) bewaken we 24×7 de systemen en data van onze klanten”, vertelt directeur business development Bastiaan Bakker. “Recentelijk is ons SOC door onafhankelijke auditors van Security Intelligence & Operations Consulting (SIOC) getoetst.

Wereldwijd hebben zij zo’n 150 SOC’s beoordeeld op volwassenheid, aanpak en toekomst. Wij bleken tot één van de beste SOC’s ter wereld te behoren, zoals is terug te lezen in het nieuwsitem op onze site. Ook vergroten we de digitale weerbaarheid van bedrijven met slimme filters tegen datalekken, phishing, ransomware en cyberaanvallen. Deze preventie strekt zich uit van werkplek tot datacenters en de cloud. De combinatie van security monitoring met preventie geeft ons een enorme voorsprong in het kat en muisspel met cybercriminelen.”

Als 100% Nederlands bedrijf kent Motiv geen buitenlandse inmenging. De security specialisten zijn preventief gescreend door de veiligheidsdiensten. “We zitten bij wijze van spreken bij Nederlandse klanten om de hoek”, vertelt Bakker. “Met ruim 120 medewerkers zijn we één van de grootste cybersecurity dienstverleners in Nederland. Om onze groei verder voort te zetten, wordt het monumentale pand naast ons hoofdkantoor omgebouwd tot het mooiste en modernste SOC van Nederland. Een boeiende werkomgeving voor onze specialisten en nieuw toptalent afkomstig van hogescholen en universiteiten. We groeien hard en willen ook in de toekomst voorop blijven lopen in de strijd tegen cybercrime.”

www.motiv.nl/soc-assessment

Recente stories