Met dubbele kracht vooruit

Met dubbele kracht vooruit

De krachtenbundeling met Van der Laan & Co heeft Partners at Work gemaakt tot een van de meest invloedrijke executive search bureaus van Nederland. De missie van het in Baarn gevestigde bureau mag gerust uitdagend en opvallend worden genoemd: meer diversiteit en complementariteit in de top van het bedrijfsleven brengen met bewezen en nieuw talent.
De aandacht voor diversiteit is niet meer weg te denken, maar een gemêleerde bestuurskamer is nog steeds niet vanzelfsprekend, constateert Josephine van der Vossen. Zij richtte in 2021 samen met vier andere partners het nieuwe Partners at Work op, dat zijn oorsprong in 2003 heeft. De andere founding partners zijn Nicole Boevé, Nicolette van Helsdingen, Karen Kragt en Ingrid Reichmann. Recent zijn ook Jurjaan Bitterlich en Christine Changoer als nieuwe partners toegetreden. “Door het samengaan van beide bureaus zijn we nog beter in staat om impact in de bestuurskamer te realiseren. Ons netwerk is verdubbeld, we zijn nu een sector breed bureau met twaalf professionals”.
“We staan bekend om onze succesvolle invulling van bestuurs- en toezichtrollen met vrouwelijk toptalent, maar wij verrassen ook met onze mannelijke kandidaten. Daarnaast kijken we naar andere vormen van diversiteitskenmerken.”
Het ‘verrijken’ van de bestuurskamer gaat voor Van der Vossen constant door. “De volgende fase is het zichtbaar maken van vrouwen én mannen met een andere etniciteit. Het is het creëren van de juiste mix. Diversiteit in alle vormen leidt tot een veel inclusievere directiekamer en uiteindelijk tot een krachtigere, toekomstbestendige organisatie.”

Recente stories